Hjem » Bergen »  Spennende reise inn i morgendagen med 2morrow’s Favourites

Spennende reise inn i morgendagen med 2morrow’s Favourites

Bergensbaserte 2morrow’s Favourites (2MF) har både kvalitet, design og egenart i tankene når de tråler kloden på jakt etter det unike. Nå er innovasjonsselskapet på vei inn i Coops hypermarkeder i Hordaland med rettferdig italiensk gourmetkaffe.

At støvellandet i sør er blitt et av selskapets viktigste fangstområder, er både en litt bevisst satsing fra gründerbedriften, men også et mer eller mindre tilfeldig utslag av den rådende situasjon i ulike bransjer. 
– Vi forsøker å være så åpne som vi kan, både når det gjelder hva vi leter etter og hvor vi skal lete. Men man kommer ikke fra at Italia representerer det ypperste innen design og har stolte håndverkstradisjoner som gjør dem attraktive for oss, sier gründer Roy Olav Hovlid.
Vinteren 2015 startet han selskapet, som tar mål av seg å være både en innovatør og en distributør.

Briljant paraply-mote

Når IN magasinet entrer 2MFs lokaler på Strandkaien, kommer vi rett fra det velkjente bergensregnet. Vår medbrakte grå Ikea-paraply falmer imidlertid raskt i møte med de langt sprekere italienske søsknene som fyller visningsrommet til selskapet. 
– Vi ønsker å slå et slag for paraplyen som noe langt mer enn ren klimabeskyttelse. Alt for mange undervurderer paraplyens betydning som en del av antrekket. I realiteten er den minst like synlig som en veske, en lue eller et par sko, argumenterer Hovlids partner Christopher Nordgreen Dahl, som er salgs- og markedssjef i 2MF.
Dahl rekker oss en av den velrennomerte paraplyprodusentens Pasottis mange modeller og ber oss slå opp den slanke dame-paraplyen med dobbel duk og moteriktig mønster. Vi trykker forsiktig på utløseren og med ett bretter paraplyen seg ut på grasiøst vis.
– Skal du i et festlig lag, kan jo en lurvete reklame-paraply ødelegge helhetsinntrykket, uansett hvor stilig pyntet du måtte være. En Pasotti er en investering i såvel antrekk som klimabeskyttelse. Og den holder stand i selv det mest ruskete vestlandsvær, forteller Hovlid, som flere ganger har fått ekstremtestet paraplyen, som pt. forhandles av Ane Blich House, Haust by DiTo, Unique Design, og Kathrine Nørgaard i både Bergen og Oslo, men en vellykket Oslo-tur nylig vil nok gi flere spennende forhandlere i Tigerstaden.

Kresent utvalg

For to år siden etablerte ålesunderen 2morrow’s Favourites. Dahl kom inn som partner for ett år siden, og sammen har de to brukt mye tid det siste året på å sondere ulike markeder og bransjer. Samtidig har de fått produktene ut i flere spennende forhandlere, og fokus fremover er å få flere samarbeidspartnere. Å få innpass hos selskapet er imidlertid ingen selvfølgelighet. Duoen foretar grundige analyser, både av produktene og produsentene, og undersøker mulighetene i det nordiske markedet. 
– Vi har mange krav, og du kan med rette kalle oss kresne. For oss er det imidlertid viktig at produktet både har en kvalitet og representerer det ypperste på design-fronten. Vi er også på jakt etter produkter med identitet og en historie, i form av gode tradisjoner. Det bringer oss ofte til små unike produsenter som gjennom lidenskap og perfeksjonisme har havnet i verdensklasse. I tillegg må det være et stort potensiale for produktene i det norske og nordiske markedet, forteller de to parhestene.
Til nå har kun ett dusin produsenter og merkevarer kommet gjennom nåløyet. Nærmere 700 har vært til vurdering, men ikke blitt funnet interessante nok.

Gourmetkaffe til folket

Blant de til nå elleve eksklusivt utvalgte merkevarene som 2MF har sikret seg enerett til i Norden, er den toskanske kaffeleverandøren Caffé Corsini. Når dette skrives er et utvalg varianter av den etiske og rettferdige gourmetkaffen på vei inn i hyllene i Coops hypermarkeder i Hordaland. Det vil si at kaffen, som fås som hele bønner, i malt form og som kapsler, har som seg hør og bør en egen spesialdesignet hylle i butikkene.
– Det er spennende både for oss og for kaffeelskere her vest at Coop tar inn denne italienske småskala-produsenten. Foruten prima kvalitet i smak, var det viktig for oss at – – Corsini er etisk bevisst. De har en Presidio Slow Food sertifisering, og øremerker midler fra salget for å bedre produsentenes sosiale kår. De har også et eget fond – «I Love Lions» – for vern av verdens løver, som er definert som en kritisk truet dyreart, sier Dahl og Hovlid.
Vi blir tilbudt en smaksprøve, men må takke nei, ettersom vi rett forut for besøket på Strandkaien hadde tatt oss en solid wakeup-americano. Men litt vann tar vi gjerne, og det får vi servert i et stilfullt produkt fra en annen av 2MFs italienske leverandører. Merket Ichendorf Milano er opprinnelig av tysk opprinnelse, men har de siste tre tiårene hatt tilhold i Milano. Her handler det om leken minimalistisk design med et slags glass-i-glass-konsept.

Spennende glassdesign

– Glasset som brukes i tilvirkningen har helt spesielle egenskaper, som gjør at det er få begrensninger for designet. Dessuten har det ekstremt lav egenvekt, forteller Hovlid, viser oss noen eksempler fra kolleksjonen Rings.
Dahl forteller at Ichendorf-kolleksjonene, som blant annet er å finne i flere av klodens ledende kunstmuseer, deriblant britiske Tate, nå også er i salg lokalt, hos kulturhuset Oseana i Os og KODEs nye museumsbutikk ved Smålungeren.
– Til neste år kommer dessuten en ny kolleksjon designet for Wallpaper av den unge norske designerduoen Sverre Uhnger og Thomas Jenkins, som først og fremst er kjent som for sin formgivning innen møbel og interiør, supplerer markedssjefen.

Leter etter egnet butikklokale

I dag finner du Ichendorfs produkter og de ti andre merkevarene som innovasjonsselskapet har avtale med i 2MFs egen nettbutikk. Målet er like fullt at bergenserne snart skal finne samtlige produkter i en egen butikk. 
– Foreløpig har vi ikke klart å finne den riktige plasseringen i Bergen sentrum for konseptet vårt. Men vi har noen i kikkerten som det jobbes med, røper de to kompanjongene.
De to ivrer etter å vise oss flere av selskapets italienske satsinger, denne gangen innen sjangeren reisetilbehør. 
– Disse kabintrillekoffertene med utskiftbar front fra Anima Libera, er blitt en hit blant motebevisste globetrottere. Spennende mulighet, der du kan sette ditt helt personlig preg på kofferten din ved å velge bruke ulike frontplater, som du kan få laget akkurat som du vil. I dag skrues disse på, men en enklere og klikk-basert patent er rett rundt hjørnet, forteller Hovlid, som mener det på mange måter kan sammenlignes med bruken av mobildeksler.

Design-funksjon-teknologi

En annen spennende produsent av vesker og reiseartikler er Piquadro, som i sine populære skinnsekker kombinerer super funksjonalitet med design og teknologi. Foruten regntøy og -trekk, har disse komfortable sekkene en nyttig sporingsfunksjon. Produktet kan notere seg for magasinet Wallpapers designpris i kategorien beste sekk.
– Vi går likevel aldri inn i en kolleksjon utelukkende på grunn på utmerkelser og priser. Heder og ære gjør kanskje at man kan bli kjent med produktet, men det er helt avgjørende at produktet treffer de krav og trender som råder i det nordiske segmentet. Det er her vi skal ha en rolle som et innovasjonssenter med spisskompetanse på det norske og nordiske. Kanskje vil vi om noen år ha egne designere som legger premissene for produktene som våre leverandører produserer eksklusivt for oss, sier de.

Fra tilfeldig togmøte til agenturavtale

De forteller om mange spennende møter det siste året, men ett skiller seg ut som litt spesielt.
– Vi satt på toget til Bologna i Italia i fjor sommer og kom i snakk med en taiwansk dame som tilfeldigvis hadde vært på samme messe som oss i Firenze. Hun hadde en fin og veldig spesiell ring på fingeren, og da vi spurte hvor hun hadde fått den, viste det seg at det var hun selv som hadde laget den, ler de to.
Niza Huang viste seg å være smykkekunstner med base i London. Det litt røffe, men samtidig elegante, uttrykket i naturmaterialene hun benytter, hadde en slags klang som appellerte til nordiske kvinner, fant 2MF-duoen ut. Etter ett år med dyptpløyende analyser og nitid undersøkelser, kunne de nylig signere en avtale med smykkekunstneren om enerett på hennes produkter i Norden.
– Smykker, kaffe, vesker og glass virker kanskje ikke som et homogent utvalg. Men dette er langt fra noen tilfeldighet. Vårt mål er først og fremst å bruke krefter på det beste innen ulike kategorier og bransjer. Vi er opptatt av å tilføre markedene noe nytt og unikt – noe som samtidig kan bli morgendagens favoritt blant de norske og nordiske forbrukerne, konkluderer Roy Olav og Christopher i 2morrow’s Favourites.

Tekst: Geir Dahle | Foto: 2morrow’s Favourites & Geir Dahle
 

Følg IN magasinet på Facebook