Hjem » Mat & drikke »  Sommerfølelsen er i boks

Sommerfølelsen er i boks

Den gode sommerfølelsen er allerede i boks. Det har Ægir Bryggeri sørget for, med fire nye øl som vi trygt kan kalle «en duggfrisk sommerkolleksjon for smaks-løkene».

Ægirs siste nyheter fra øltanken passer også godt til sommermaten enten du går for sjømat eller grillmat – eller kanskje noe meksikansk. (Foto: Thor Brødreskift)

Bryggeriet ligger idyllisk til mellom fjord og fjell i fagre Flåm, og har siden 2007 forsynt stadig mer ølkyndige og kresne nordmenn med typeriktige ølsorter, nye smaker og klassikere med en tvist.
At Ægir Bryggeri har rasket med seg et vell av utmerkelser, er lett å forstå når man smaker på siste nytt fra øltankene. Hoppy Sanchez Mexican Lager har alt man kan forvente av meksikansk lagerøl – og litt til. Det er lyst og lett, proppet med pikante humlesmaker og rett og slett en fremragende tørsteslukker. Det er så man får lyst til å kaste sombreroen i været.

4 av sommerens ølnyheter fra Ægir, du får tre av dem i dagligvare-butikken mens den siste selges på vinmonopolet: • Hoppy Sanchez Mexican Lager, 4,7%, dagligvare • Lime Pale Ale, 4,7%, dagligvare • Upstate IPA, 4,7%, dagligvare • Aud IPA, 6,0%, Vinmonopolet.

Lime Pale Ale er også svært lettdrikkelig og leskende. Ølet har et friskt lime- og sitruspreg og en lang, liflig ettersmak som garantert gir godt selskap i solveggen på varme sommerkvelder.
Den tredje nykommeren er en New England IPA, en relativt ny øltype som tar verden med storm. Navnet måtte selvsagt bli Upstate IPA, siden bryggerisjefen selv – den entusiastiske ølmisjonæren Evan Lewis – er fra «upstate» New York. Ølet er innbydende strågult, har et saftig preg med lite bitterhet til IPA å være, og fruktige, nærmest tropiske toner. Brygget er ufiltrert, kornsortene som er brukt, gir et disig preg – og samme svalende effekt som lette slørskyer på en fin sommerdag.
Tar man turen innom polet, finner man også en spennende IPA-variant ved navn Aud – ganske riktig oppkalt etter bryggeriets medgründer og kona til Evan Lewis, Aud Melås. Ølet er en snill og velbalansert IPA som selv den mest kresne Gullhår vil finne akkurat passe.

Enten det blir sol, skyer eller det som verre er fremover, blir vi overrasket hvis du ikke finner en favoritt blant disse smakfulle nyskapningene. Og enten du går for sjømat eller grillmat i sommer – eller kanskje noe meksikansk – her har du det flytende følget du trenger!

Tekst: IN magasinet

Følg IN magasinet på Facebook