Hjem >  Sommerens matgilde

Sommerens matgilde

Gourmetmat med sjøutsikt, delikat sushi man kan ta med seg ut i sommersolen, rekesmørbrød og kaffe hos et tradisjonsrikt bakeri, eller sosialt samvær mens man kokkelerer; Magasinblaa serverer byen varierte og annerledes matopplevelser!

Mye spennende skjer på matfronten på Magasinblaa for tiden! Et kreativt og eksotisk innslag er Social Cooking-konseptet som ledes av Tamara Kuklina. Samtidig som Traktøren åpner i nye lokaler på Magasinblaa, inntar hun butikken med sine matlagings-arrangementer. Sammen med et internasjonalt team av kokker arrangerer hun temakvelder med alt fra Mexico til babymat i fokus, og med slagordet «Socialize by cooking & cook by socializing».
– Vi ønsker å skape et samlingssted hvor det sosiale er like viktig som maten, sier Tamara, og forteller at konseptet egner seg både for enkeltpersoner og større grupper.

Kjøkken som allrom

Social Cooking arrangeres i samarbeid med Traktøren, som nå åpner sin største butikk i landet i øverste etasje på Magasinblaa. Traktøren er en favoritt hos mange, med sitt bugnende utvalg av redskaper til kjøkkenet. De er blant annet den eneste butikken i Stavanger som fører det italienske merket Alessi. 
– Vi ønsker liv og aktivitet i butikken, og derfor er vi glade for at vi kan samarbeide med Tamara og Social Cooking-konseptet, forteller butikkeierne Ragnhild Hellestø og Astrid Kåda.
– Kjøkkenet har blitt et allrom, og fungerer for mange som både oppholdsrom og et sted man lager mat, forteller de, og legger til at Traktøren nå utvider interiørsortimentet.
Blant annet finner man lekre sengetepper og puter fra Lexington i butikken, i tillegg til alt man kan ønske seg av profesjonelt kjøkkenutstyr.

Tradisjonsrikt bakeri

I senterets andreetasje finner man Vaaland Dampbakeri, som med sin lange fartstid i Stavanger er et velkjent navn for de fleste siddiser. Bakeriet kan friste med deilige, ferdig påsmurte rundstykker, fristende kaker, lokalprodusert saft og syltetøy, og selvfølgelig et bredt utvalg av nybakte brød. Vaaland Dampbakeri på Magasinblaa har et koselig sitteområde hvor man kan nyte formiddagskaffen med flott utsikt mot det marine miljøet utenfor.

Nudler og suhsi

Magasinblaa byr på variasjon både i mote- og matveien, og ned rulletrappen fra Vaaland Dampbakeri ligger Noodle. De mener at «there is no love more sincere than the love of noodle», og serverer med dette fristende asiatiske retter med hovedfokus på nudler og sushi. Noodle Noodle tilbyr også catering, i tillegg til kjappe og smakfulle retter ved deres serveringssted på Magasinblaa. Det perfekte stoppestedet for en kjapp lunch eller en smakfull spisepause i shoppingrunden!

Spennende restaurantnyhet

Magasinblaa er allerede kjent for å være et senter «litt utenom det vanlige». I august følger de opp med en spennende restaurantnyhet i første etasje: I nesten ti år har kokken Øyvind Næsheim reist verden rundt som kjøkkensjef for den kjente restaurantkjeden Nobu. Nå har han kommet hjem til Stavanger for å lære oss å spise japansk izakaya i senterets nye restaurant, som har fått navnet Kita.
– På Kita, som betyr nord, vil vi bruke nordiske ingredienser og tilberede dem med japanske smaker. Alle rettene er til å dele. Ikke noe pynt, bare fantastisk mat. Og målet er jo at hver gjest skal få prøve litt av hvert. Det er viktig for meg å vise at det japanske kjøkkenet kan handle om andre ting enn sushi, forteller Øyvind. 
Etter å ha vært kjøkkensjef for Nobu Matsuhisas restaurantkjede Nobu i blant Beijing og på Hawaii, i tillegg til flere år i London, er han nå tilbake for å realisere nok en drøm – denne gangen er det å lage japansk mat med norske råvarer. Dette skal han gjøre i Déjà Vus lokaler på Magasinblaa. 
– Jeg ønsker å dele erfaringene fra reisene mine. I Nobu har vi alltid søkt etter lokale råvarer og sett hvordan vi kan bruke dem. Nå vil jeg gjøre det samme her i Stavanger. Det skal være uformelt å spise på Kita, et sted man kan føle seg som hjemme, forteller han. 
– Norsk fisk gjør seg veldig bra til sashimi, med yuzu, soy og jalapeño eller med sursøt misodressing. Men jeg gleder meg til å utforske mange flere råvarer vi kan bruke. Vi har mange gode produsenter vi arbeider med, og jeg ønsker å fortelle historien til ingrediensene.
Kita åpner i slutten av august, og det er bare til å begynne å glede seg!

Tekst & foto: Lina Grotmol

Følg IN magasinet på Facebook