Hjem >  Smart solskjerming

Smart solskjerming

Med riktig solskjerming øker trivselen, og du kan regulere både varmeinnslipp, lysforhold og innsyn fra naboer eller forbipasserende. Norsol tilbyr smarthusløsninger hvor du får solskjerming som er perfekt tilpasset interiøret og dine behov. Med en enkelt batteridrevet trådløs bryter eller en app på mobilen kan du lett styre både solskjermingen, lyset, ovnen eller kaffetrakteren. IN magasinet tok en prat med Krister Nekstad fra Norsol som demonstrerte hvor enkelt det er å integrere deres smarthusløsninger!

Det er få andre steder i verden hvor folk er så opptatt av lyset som her i Norge. Med lange og mørke vintermåneder er det ikke så rart. Men av og til blir sollyset litt for direkte selv for solhungrige nordmenn. Enten du ønsker å stenge ute varmen om sommeren, skjerme for refleks når du skal se på TV eller rett og slett ønsker å hindre innsyn så kan Norsol hjelpe deg med løsninger skreddersydde til nettopp dine behov. Norsol er en av landets ledende solskjermingsprodusenter og tilbyr et bredt utvalg produkter til anvendelse både innendørs og utendørs. Og de mange valgmulighetene gjør at du får solskjerming som passer perfekt til interiøret uansett hvilken stil du foretrekker. 
– De fleste som kjøper seg ny bolig ønsker å pusse opp og sette sitt preg på den. Og stadig flere kontakter oss for smarthusløsninger med solskjerming i forbindelse med oppussingen. Vi ser også at folk i dag er mer opptatt av interiør enn noen gang før og vi lar oss påvirke av interiørmagasiner, sosiale medier og reiser til utlandet, sier markedssjef Krister Nekstad i Norsol.

Både lys og gardinene kan styres fra en app på mobilen eller en Scenario batteribryter.

For alle interiørstiler

Det er flere måter å bruke solskjerming på i interiøret, enten man ønsker persienner, plissé-, lamell- eller rullegardiner. Har du en minimalistisk stil er det mulig å gjøre produktene så lite synlige som mulig ettersom alt Norsol leverer lages på spesialmål. Eller du kan gå i helt den andre retningen og la gardinene være et fargerikt innslag i et hjem med hvite og grå vegger. 
– En av grunnen til Norsols vekst er kanskje at vi aldri firer på kvaliteten. Dessuten har vi mange valgmuligheter, blant annet innen ulike farger og tekstiler. Vi har også lettstelt og smussavstøtende solskjerming som krever lite eller ingen vedlikehold. En medvirkende faktor til at de trendy, kortreiste gardinene fra Norsol øker i popularitet er nettopp at de forenkler hverdagen, i tillegg til at de er lette å bruke og attraktive å se på. Og for ikke å glemme at de er barnevennlige og trygge i bruk uten farlige snorer som henger fritt.
 Mange ønsker også å hindre innsyn uten å måtte sitte med gardinene trukket for hele tiden. 
– Både i by og land bygges det stadig tettere for å utnytte tomtearealene maksimalt. I kombinasjon med store vindusarealer fører det ofte til at man har naboene veldig tett på. Det blir gjerne trist og mørkt med tradisjonelle gardiner trukket for hele tiden. Med lamellgardiner velger man selv hvor åpne eller lukket man ønsker å ha gardinene. For eksempel kan man stille de inn slik at man har perfekt utsikt samtidig som ingen kan se inn. Her i Norge er vi jo gjerne sultefôret på lys og luft, og med fleksibel solskjerming slipper man å stenge seg helt inne. Og lys gir oss som kjent mer energi, overskudd og holder oss mer glade og friske, tilføyer Nekstad.

Ta gjerne kontakt med Norsol før du pusser opp for best mulig planlegging og resultat. Over er eksempel på en leilighet før oppussingen.

Smarthusløsninger på 1-2-3

Krister møter IN Magasinet i en flott oppusset leilighet i sentrum av Oslo hvor Norsol
har levert solskjermingen. Ett av valgene som virkelig gir leiligheten det lille ekstra er sveveplissé. Den kan man selv regulere hvor mye eller lite av vinduet som skal dekkes. Og på soverommet i leiligheten har valget falt på en koksgrå sveveplissé i lystett materiale. Dermed kan man hindre innsyn eller sollys akkurat på den delen av vinduet man til enhver tid ønsker.
I leiligheten finner vi også motoriserte smarthusløsninger fra Norsol og det er enklere å integrere disse enn man kanskje tror. Med en enkel kasse av 2x2 tommer og gips i taket ved vinduene som bare måler seks cm får man plass til både lavtbyggende LED spotter og solskjermingen. Her er det også rom for motor, samt strømføring til lamell-, plissé, eller rullegardiner. Siden spotkassen i taket bygger så lite i høyden, øker romfølelsen og passer svært godt sammen med det minimalistiske interiøret nordmenn er så glade i. 
– Både lys og gardinene kan styres fra en app på mobilen eller en Scenario batteribryter. På bryteren kan man enkelt stille inn ulike scenarioer, som at gardinene dras for og lyset slukkes på et bestemt tidspunkt. Det er også mulig å koble til kaffetrakteren, panelovnen og andre produkter og scenarier. Her kan man programmere diverse tidsstyring som nattsenking av temperatur, eller for eksempel at gardinene trekkes fra hver morgen. Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig. Mange smarthusløsninger ender opp med å bli lite brukt da de er for kompliserte i hverdagen. En ekstra bonus er at bryteren går på batteri slik at man slipper elektriker. All tilpasning av hva bryteren skal utføre gjøres for øvrig enkelt inne i en personlig app du kobler til via smarttelefon, nettbrett, PC eller MAC.
Planlegger du å pusse opp hus eller leilighet lønner det seg å kontakte Norsol før du setter i gang. Med mer enn 30 års erfaring har de ofte erfart at forarbeidet er helt avgjørende for resultatet; Derfor kommer de gjerne kostnadsfritt hjem til deg med prøver og tar mål. Det å rådføre seg med en konsulent fra Norsol hjemme kan lønne seg både fordi du slipper å ha ansvaret for å bestille på feil mål, samt at tekstilene og kolleksjonsbøkene oppleves sammen med ditt eget interiør. Det blir sjelden like vellykket å bare se det i butikken. Fagmessig montering tilbys også når varene kommer spesialtilpasset dine vinduer fra fabrikken på Møre.

Ta gjerne kontakt med Norsol før du pusser opp for best mulig planlegging og resultat. Over er eksempel på en leilighet etter oppussingen.

FAKTA: Norsol

• Norsol ble etablert i 1983 og produktspekteret er en videreføring av de berømte Høyang-markisene. Familiebedriften er i dag en av landets ledende solskjermingsbedrifter og all produksjon foregår fremdeles i egen fabrikk på Tingvoll på Nordmøre. 
• Norsol har avdelingskontorer i Oslo, Bærum/Asker, Kristiansand, Stavanger/Sandnes, Bergen, Ålesund/Volda, Tingvoll, Trondheim og i Tromsø. Ellers landsdekkende forhandlernett – se: www.norsol.no
• Norsols produkter: Markise, Screen, Persienne inne og ute, Lamellgardiner, Plisségardiner, Rullegardin og Myggnetting.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol & Mona Gullstein