Hjem » Bergen »  Skånsom og effektiv behandling av åreknuter

Skånsom og effektiv behandling av åreknuter

For mange som plages med åreknuter oppleves det både belastende og skjemmende, særlig om sommermånedene når man går i skjørt eller shorts. Hos Bergen Venesenter benytter de moderne behandlingsmetoder for skånsom og effektiv fjerning av åreknuter. Siden sommeren i år blir litt annerledes enn vi er vant til, uten de store utenlandsreisene, er det mange som i stedet benytter anledningen til å bli kvitt åreknutene sine og klinikken opplever økt pågang.

Alle kan få åreknuter, men det er noen som er mer utsatt enn andre. Arv, graviditet og overvekt er blant faktorene som gjerne spiller inn. Felles for de som plages med åreknuter er at de ofte oppleves som en belastning. Tidligere ble åreknuter fjernet med kirurgi og man måtte regne med både sykehusinnleggelse og sykemelding. Med moderne behandlingsmetoder kan åreknuter i dag fjernes effektivt og skånsomt, uten at du trenger å være borte fra jobb. Hos Bergen Venesenter tilbyr de ulike behandlings-metoder for fjerning av åreknuter slik at behandlingen blir skreddersydd etter akkurat dine behov. Her jobber dessuten noen av landets mest erfarne kirurger på området, slik at du kan senke skuldrene i trygg forvissning om at du er i de aller beste hender!
Bergen Venesenter åpnet dørene i 2016 og holder til i hjertet av Bergen. Du finner klinikken i Xhibition Shoppingsenter med både offentlig transport og parkeringshus like i nærheten. 
– Vi er en relativt nyetablert klinikk. Vi begynte i 2016 og for noen år siden flyttet vi hit til sentrum. Etter det har vi opplevd en stor vekst og særlig er våren en tid hvor vi ser at mange ønsker å bli kvitt åreknutene. I år hvor man ikke kan reise på utenlandsferie som vanlig er det dessuten mange som velger å fokusere på å bli kvitt åreknutene i stedet, forteller daglig leder dr. Espen Gubberud.

Behandler alle typer åreknuter

Ved klinikken behandles alle typer åreknuter. I forkant av behandlingen undersøkes alle pasienter med ultralyd for kartlegging. Siden de kan tilby flere ulike behandlinger kan hver pasient dermed få skreddersydd akkurat den behandlingen som passer best. 
– Vår målsetning er at kunder som ønsker å fjerne både tradisjonelle åreknuter, spindelvevårer og blodårer ved neseroten kommer til oss. Selv om vi fremdeles utfører flest behandlinger av tradisjonelle åreknuter, ser vi at stadig flere tar kontakt for fjerning av blodårer ved neseroten. Ved tradisjonelle åreknuter forventer vi veldig gode resultater og man trenger kun en behandling. Spindelvevsårer krever derimot flere behandlinger, noen ganger forsvinner de helt mens andre ganger blekes de. 
Moderne behandling av åreknuter baserer seg oftest på varmebehandling av blodårene, enten med laser, steam eller radiofrekvens.
– Blodåren varmes opp i lokalbedøvelse og går tett slik at den kan fjernes. Dette er den mest effektive behandlingen på markedet. I tillegg tilbyr vi også behandling med medisinsk lim. Ved denne behandlingen tilføres det ikke varme, men blodårene lukkes enda mer skånsomt. Dermed trenger man heller ikke lokalbedøvelse. Alle typer åreknuter kan behandles med moderne behandlingsmetoder og vi har garanti på et godt resultat. Siden vi tilbyr flere ulike behandlingsmetoder, har vi også muligheten til å kombinere ulike behandlinger for det aller beste resultatet. Den eneste behandlingen vi ikke tilbyr er den tradisjonelle åpne operasjonen, rett og slett fordi det ikke er behov for den lengre, sier dr. Gubberud med et smil. 
Med andre ord slipper man både operasjonssår og sykemelding.

Lokale kirurger

Uansett om behandlingen du skal få utført er stor eller liten, så er det viktig at du føler deg trygg. Hos Bergen Venesenter jobber noen av landets mest erfarne kirurger innen åreknuter. Kirurgene holder dessuten til i Bergen. 
– Dette er noe vi ofte får positive tilbakemeldinger på fra kundene. Ikke bare gjør det at kirurgene er mer fleksible når det gjelder hvilket tidspunkt som passer best, det er også en ekstra trygghet for kundene å vite at kirurgen vil være tilgjengelig i ettertid om de har noen spørsmål. 
Har du åreknuter du ønsker å bli kvitt er det enkelt å bestille time for en forundersøkelse på hjemmesiden, bergenvenesenter.no. Ved en forundersøkelse får du en vurdering av dine åreknuter med ultralydundersøkelse. På hjemmesiden finner du også nærmere informasjon om både de ulike behandlingene og priser. 
I vår og sommer har Bergen Venesenter dessuten en kampanje hvor du får forundersøkelse for bare 295,-, helt uten forpliktelser!

FAKTA: Bergen Venesenter

Adresse: Xhibition – Småstrandgaten 3, 5014 BERGEN
Telefon: 950 14 795
E-post: post@bergenvenesenter.no
Bestille time: bergenvenesenter.no/bestill-time
Webside: bergenvenesenter.no
Facebook: facebook.com/BergenVenesenter

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Bergen Venesenter
 

Følg IN magasinet på Facebook