Klær & mote »  Røft & annerledes

Røft & annerledes

Lyst på dressen som ingen andre har? Og samtidig være motebevist og miljøvennlig? Ved Bruktbutikken til Røde Kors kan du gjøre de helt store kuppene. Vi viser deg her litt av utvalget.
Article image

Uansett om man handler på et kjøpesenter i Oslo, på Steinkjer eller i Narvik finner man ofte de samme kjedebutikkene med de samme klærne. Er man på jakt etter det helt særegne som ingen andre har må man tenke kreativt.

Article image

Hos Bruktbutikken til Røde Kors i Narvik kommer det daglig inn nye partier med klær fra folk som har ryddet i klesskapene sine. Klærne som henger i butikken er rene og pene og reolene skjuler mang en godbit.
Dressavdelingen er den største og innehar stilrene og røffe dresser som ble produsert for flere tiår siden. Snittet er tett og tøft, og kanskje er det nettopp her du finner det snittet du lenge har vært på utkikk etter. Og det beste av alt. Du er med på å spare miljøet samtidig som du kan få fem dresser for en tusenlapp.

Article image

– Visste du at hvis du kjøper to brukte klesplagg i måneden i stedet for to nye, sparer du omtrent 500 kilo CO2 i løpet av et år?

Article image

Fakta:
Har du noengang fått en kopp med verdens beste pappa på, eller en medalje for verdens søteste jente?

Og har du tenkt på at det sikkert føles like godt å gi den, som å få den? Terskelen for å være god er kanskje ikke så høy som du tror.

Røde Kors vil gjerne ha deg som medlem, enten du har lyst til å engasjere deg aktivt, eller støtte vårt arbeid for å hindre og lindre nød, hjemme og ute. Så til alle dere verdens beste mamma›er, pappa›er, kjærester, kollegaer, jenter og gutter; verdens store utfordringer trenger medmennesker.

Foto: Michael Ulriksen, Narvik
Modeller: Jonathan & Benjamin Zuidhoek Larsen