Hjem >  Plast fra havet får nytt liv som rullegardiner

Plast fra havet får nytt liv som rullegardiner

Med solskjerming fra Norsol får du et bedre og mer behagelig liv. I tillegg til skjerming mot vær og vind kan riktig solskjerming gi bedre inneklima, lavere strømutgifter og mindre slitasje fra solstråler på gulv og møbler. Velger du solskjerming fra Norsol kan du dessuten ha ren samvittighet. All produksjon skjer nemlig på Nordmøre under strenge miljøkrav. Nå har de også lansert en helt ny screen-kolleksjon laget av resirkulert plast fra havet!

Med over 30 års erfaring med solskjerming for norske forhold er det svært få som kan matche Norsols ekspertise på området. Familiebedriften ble etablert i 1983 som en videreføring av de berømte Høyang-markisene. Det var opprinnelig en ren markisefabrikk, men med årene har Norsol utvidet produktutvalget. I dag tilbyr de alt du trenger av både inn- og utvendig solskjerming som markiser, zipscreens, persienner ute og inne, levegger, plissegardiner, lamellgardiner, rullegardiner og myggnetting. Fremdeles blir alt skreddersydd på fabrikken på Tingvoll på Nordmøre. 
– Norsol har levert smarte løsninger i 35 år spesielt tilpasset norske forhold. Enten det er sol-, vind- eller regnskjerming så har alle våre produkter kvalitet tvers gjennom og tåler alt av vær og vind. Våre produkter blir jo laget på Tingvoll som er et av de mest værutsatte stedene i landet. Dette kommer tydelig til uttrykk i produktene våre. Når de tåler vær og vind blant fjorder og fjell på Nordmøre, så er de også velegnet for Bergen og Oslo, sier markedssjef Krister Nekstad.

Norsol for fire årstider

Krister forteller at de siste årene har stadig flere fått øynene opp for at solskjerming har en funksjon gjennom hele året og ikke bare om sommeren. 
– Doble plisségardiner er for eksempel isolerende og veldig effektive i å hindre varmetap om vinteren. Det største varmetapet skjer jo gjennom vindusflatene, samtidig ønsker vi store vinduer for å få mest mulig dagslys og utsikt. Vi anbefaler at man heller velger klart glass istedenfor mørkere og dyrere glass som gjør at det alltid ser ut som en trist gråværsdag og heller kombinerer det med innvendig og utvendig solskjerming. Da får du maks dagslys når du ønsker det og samtidig god skjerming mot solen når det er ønskelig. 
Norsol tilbyr også et smarthussystem som har blitt veldig populært. Med dette systemet kan du motorisere alle produktene fra Norsol og styre de via en app. Når disse er tilpasset boligen og familiens livsstil gjør de hverdagen mer bekymringsfri. Blant annet slipper du å tenke på innetemperaturen hver dag, det gjør systemet for deg. 
– Produktene kan for eksempel samkjøres med temperaturmåleren. Viser gradestokken over et visst antall grader så går solskjermingen automatisk ned og faller den under 19 grader så går den opp. Dette kan tilpasses de ulike rommene i huset, vind og solretningene slik at man får et godt inneklima i hvert rom. 

Miljøfyrtårn siden 2002

Det å lage kvalitetsprodukter som varer lenge slik at man slipper å kjøpe nytt hele tiden passer godt inn i Norsols miljøfilosofi. Allerede i 2002 ble Norsol godkjent som miljøfyrtårn som den første bedriften både i sin bransje og på Nordmøre. 
– Siden 2002 har vi jobbet hver dag for å optimalisere produktene våre slik at de blir så miljøvennlige som mulig. Blant annet bruker vi ikke plast i emballasje og siden fabrikken ligger på Nordmøre er det kort vei til kundene. Transporten foregår i tillegg med bil eller godstog som gir lave CO2-utslipp. Fabrikken driftes dessuten gjennom et bergvarmeanlegg i kombinasjon med optimal utendørs solskjerming. Dette gir et stabilt inneklima sommer som vinter, samtidig som vi har minimert bruken av strøm. Det er viktig for oss at vi selv etterlever det vi råder våre kunder til.
Nettopp beliggenheten i vakre Tingvoll har nok påvirket Norsol til å tenke litt ekstra på miljø og klima. 
– Tingvoll er jo en kommune med mye vakker natur og ren luft. Den er en øko-kommune og her er Norsol en hjørnesteinsbedrift. Disse omgivelsene har gjort at vi har blitt ekstra bevisste på samfunnsansvaret vi har både globalt og lokalt. Derfor ønsker vi at det som sendes ut fra vår fabrikk skal være noe folk kan henge opp i vinduene sine med god samvittighet. 

Havbris- ny kolleksjon av resirkulert plast

Nå har Norsol dessuten lansert en ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet. 
– Vår oppfordring er å la fisken leve og heller henge plasten i vinduet, sier Krister med et smil. 
– Prosessene vi har lagt ned i denne kolleksjonen er noe vi har jobbet med i mange år. De valgene du gjør nå er viktig for fremtidige generasjoner og når du velger Norsol skal du vite at du har gjort et godt valg, både for deg og din familie og for klimaet! 
Alle Norsols produkter blir spesialtilpasset på fabrikken til hvert enkelt vindu og etter kundenes ønsker. Ta kontakt med din lokale konsulent så får du hjelp til å finne solskjerming som passer perfekt til akkurat dine behov!

FAKTA: Norsol

• Web: www.norsol.no
• Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: www.facebook.com/norsol.no
• Instagram: www.instagram.com/norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.
• Nå har Norsol lansert en ny kolleksjon, Havbris, med rullegardiner laget av 100% resirkulert plast fra havet.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Norsol & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook