Hjem » Trondheim » Klær & mote »  Perfekte kombinasjoner

Perfekte kombinasjoner

På Lounge i Olavskvartalet leter de alltid etter den perfekte kombinasjonen. Både når det gjelder kombinasjonen av merker, stiltyper og uttrykk. På den måten kan loungejentene dresse opp både rockejenter og byprinsesser.
Article imageDet som kjennetegner klærne hos Lounge er at de er enkle å kombinere på flere måter. Her finner du merkeklær i alle prisklasser i en deilig blanding av skandinavisk design. Fra de kjente merkene som Saint Tropez , Rützou, Smirk, Part Two og Ricco Vero til de mer eksklusive som Stella Nova, Naja Lauf, Merde, 2707 og Andersson & Lauth, Sistnevnte er et islandsk merke som kommer for fullt til butikken til våren.
Venninnene Tina Stormo og Kamilla Kamstrup Samdal startet Lounge i Olavskvartalet for to år siden. Klesbutikken er resultatet av en mangeårig drøm. Og de angrer ikke på at de gjorde drømmen virkelig. Vi har fått mange gode og faste kunder til butkken. Det er veldig inspirerende å jobbe med dette, slår de fast.

Dress deg opp – og ned

Fordi Lounge har så mange merker og ulike prisklasser på klærne sine er kombinasjonsmulighetene utallige. Et kostbart antrekk kan gjerne mikses med rimeligere plagg. Antrekk kan dresses opp eller ned – og tilpasses anledning. For eksempel blir en kjole et flott festantrekk med et par lekre selskapssko til, mens neste dag kan den samme kjolen kombineres med ulltights, strikk og et skjerf i halsen – og vips så er du elegant kledd for en dag på jobben. Eller kombiner kjolen med et par høye støvler og du er klar for en bytur med venninnene. På den måten blir også penklærne mer anvendelige. Kjolen du investerer i til julebordet trenger ikke lenger stues bort innerst i skapet til en annen festlig anledning byr seg.
Article image

Fagkunnskap og høy servicefaktor

Alle klærne hos Lounge er nøye utvalgt og finnes ikke i enhver butikk. De er alene om flere av merkene sine i Trondheim.
– Kundene våre er motebevisste jenter som liker å handle plagg som ikke alle andre har, forteller de to venninnene. Lounge har klesmerker for enhver smak. De fleste kundene våre er nok jenter fra 25-45, men kundegruppen spenner fra 18 til 65 år. Både faste og tilreisende kommer til butikken, ifølge innhaverne Kombinert med det varierte utvalget tilbyr de god fagkunnskap og utrpreget service.
– Vi hjelper kunden til å finne klær som passer sammen. Det hender at vi bli bedt om hjelp til å finne matchende tilbehør, men de fleste kjøper hele antrekket hos oss. Med sine trente øyne se de raskt hvilken størrelse som passer den enkelte kunden og det setter mange stor pris på, forteller venninnene. Hvem kjenner vel ikke til frustrasjonen ved å stå og svette i prøverommet og prøve plagg etter plagg som ikke sitte som det skal.

Se min kjole

I Trondheim er Lounge kanskje aller mest kjent for kjolene sine. Her finner du kjoler i alle varianter. Og har du planer om å investere i en ny kjole til jul, bør du ikke gå glipp av utvalget her. Lounge bugner av lekre utgaversom passer enhver smak. Fra det enkle og elegante til det mer glamorøse. Akkurat nå er kjoler med glitrende paljetter veldig in. Og ekte stoffer som skinn, ull og silke.
Article image

Balansekunst

På Lounge får du også hverdagsklær som jeans, topper, gensere, og yttertøy som kåper og jakker. I tillegg finnes lekkert tilbehør som smykker, vesker og sko - og for ikke  glemme et stort utvalg av skjerf.
Vi ønsker gjerne at kundene våre skal føle seg feminine og kvinnelige i klærne våre. Ikke alltid så lett i trønderske forhold. Kunsten blir å finne balansen mellom estetikk og funksjonalitet.
Fordi de fører så mange forskjellige merker, kommer det stadig nyheter til butikken. Mange kunder kommer stadig innom for å se hva siste nytt er.
Klærne kjøpes inn fra hele skandinavia, hovedsaklig fra Danmark. Venninnene velger ut hvert eneste plagg selv, og to ganger i året er de selvskrevne gjester på Motemessa i København.
– Dette er en veldig viktig happening for oss. Da får vi innblikk i hva neste sesong vil by – på og kan planlegge innkjøpene våre etter det.
Og så er det selvfølgig veldig viktig inspirasjonskilde, legger de til.

Drømmen om vintage

I neste skritt i retning av den perfekte kombinasjonen, drømmer jentene om å tilby kundene sine en vintagekolleksjon. Dette er foreløpig litt på planleggingsstadiet, men vi har begynt å plukke ut diverse ting, forteller venninnene.

Tekst Berith Eva Lamøy  Foto: Wad/Danielsen, wad-danielsen.com