Hjem » Trondheim »  På jakt etter den perfekte gaven i Trondheim?

På jakt etter den perfekte gaven i Trondheim?

Enten du planlegger å gifte deg eller er invitert i bryllup er det vel verdt å ta turen innom Illums Bolighus. Deres store varehus i sentrum av Trondheim bugner over av inspirasjon til budskapet om gaver både til sommerens bryllup og til de mange andre anledningene som skal feires. I tillegg gjør deres nye gaveliste det enkelt for både brudeparet å registrere sine ønsker og ikke minst for gjestene å finne den perfekte gaven!

Sommer er høysesong for bryllup og i år er det ekstra mange som planlegger å gifte seg etter å ha utsatt bryllupet under pandemien. Hos Illums Bolighus finner både brudepar og gjester nesten alt de trenger til sommerens bryllup. Illums Bolighus er et livsstilkonsept med alt fra klær, smykker, sko og armbåndsur til møbler, belysning, tekstiler, delikatesser, serviser, kjøkkenutstyr og velværeprodukter. I varehuset i Trondheim sentrum finner du med andre ord alt du trenger til bryllupet. Illums Bolighus har en rekke kjente skandinaviske og internasjonale varemerker, i tillegg til flere spennende norske designere. Og varehuset byr på inspirasjon og designglede fordelt over flere etasjer. 
– Første helgen i mars har vi en årlig bryllupsmesse i Oslo, men vi har inspirasjon hele året. Det er en jevn pågang fra brudepar gjennom hele året, men vi har merket ekstra stor pågang denne våren siden så mange har utsatt bryllupene sine og nå endelig har muligheten til å ha drømmebryllupet, forteller country manager Grete Aasen Seyffarth og administrativ sjef Aija Kalve Grytli.

Opprett gaveliste med mobilen

Siden Illums Bolighus har et så bredt utvalg er det det perfekte stedet å finne gaver til alle anledninger. Tidligere i vår lanserte de dessuten en ny gavelisteløsning som gjør det enda enklere for bryllupspar eller jubilanter å sette opp en gaveliste.
– Vi er veldig glade og stolte over vår nye gavelisteløsning, sier gavelisteansvarlig Oliver Kristiansen. 
– Nå kan du enkelt opprette en gaveliste med din egen mobiltelefon. Med mobilen kan du scanne produktene du ønsker deg i butikken rett inn på din digitale gaveliste. Gavelisten settes enkelt opp via din kundeprofil på nettsiden til Illums Bolighus og så er det bare å starte scanningen. I tillegg kan du når som helst redigere gavelisten og legge til produkter fra nettbutikken vår. Du får også en personlig link som kan deles med gjester og familie.

Med mobilen kan du scanne produktene du ønsker deg i butikken rett inn på din digitale gaveliste.
Med mobilen kan du scanne produktene du ønsker deg i butikken rett inn på din digitale gaveliste.

Spleiser på drømmegaven

Det er dessuten mulig å lage flere lister til ulike store anledninger, som bryllup, jul eller bursdag. Eller bare som en personlig huskeliste, noe som kommer særlig godt med om man for eksempel samler på et bestemt servise eller glass-serie. Da har du alltid med deg en oversikt over hva du mangler. 
– Vi ser at flere ønsker å investere i gaver som blir minner. Gaver skal gjerne ha kvalitet og vare livet ut. En trend er at flere gjester går sammen og spleiser på litt større gaver. Dermed kan brudeparet få for eksempel den stolen fra Fritz Hansen som de drømmer om. Ikke vær redd for å sette litt større eller dyrere ting på ønskelisten. Vi ser at mange gjester synes det er ekstra gøy å være med på å oppfylle en drøm, enten de går sammen og spleiser eller gir gavekort på deler av beløpet.
Siden Illums Bolighus har det meste man kan ønske seg til hus og hjem får du dessuten alt samlet på en gaveliste. Dermed slipper både brudepar og gjester å løpe rundt i flere butikker. I tillegg er gavelisten tilgjengelig i alle Illums Bolighus sine butikker, samt i nettbutikken. Mange brudepar velger dessuten å beholde listen etter bryllupet, både som en personlig huskeliste og som en ønskeliste som familiemedlemmer kan se på før jul og fødselsdager.

Personlig veiledning

Det kan være vanskelig å vite hvilke produkter man bør inkludere på en gaveliste. For å gjøre det enklere for sine kunder tilbyr Illums Bolighus personlig veiledning. 
– Booker du personlig veiledning får du en dedikert ansatt som blir med deg rundt i varehuset og svarer på det du måtte ha av spørsmål og gir produktveiledning, forteller Oliver. 
– Vi kan svare på spørsmål rundt alt fra hvordan dekke det perfekte bordet til hvilken stol du bør velge hvis du vil ha en som varer livet ut. Blant annet er det en del som har spørsmål rundt serviser, som for eksempel hvilket servise man bør velge og om det bør være til 8 eller 12 personer. 
For å avtale personlig veiledning kan du sende mail til gavelisten@illumsbolighus.no med ønsket dato og tid, samt ønsket butikk, eller ta turen innom butikken i Midtbyen for å avtale en tid med en av de ansatte. Butikksjef, Bettina Løberg, samt hennes team ønsker at så mange som mulig vil benytte seg av dette tilbudet. 
– Vi håper at kundene i sentrum gleder seg til å lage gavelistene sine hos oss, og vi hjelper mer enn gjerne til med å veilede dem til å finne de beste ønskene, sier Bettina Løberg.
Et annet godt tips er å heller sette på litt for mange ting enn for få på ønskelisten. Er det få ting kan gjestene bli litt frustrerte, de fleste ønsker å ha flere ting å velge blant slik at de kan finne en gave som de virkelig ønsker å gi. 
– Vi ser at mange ofte prøver å finne det litt spesielle som er hyggelig å få i gave og som kan være et minne. Når paret senere ser den vasen eller pyntegjenstanden så husker de hvem de fikk den i bryllupsgave fra.

Miks moderne og gammelt på bordet

En trend innen borddekking er at man skal finne frem det gamle man har fra skapene igjen. Du kan med fordel mikse deler av det gamle serviset du har arvet etter bestemor med nye deler fra et annet servise. 
– Vi ser at det gamle nå kommer tilbake igjen. Ta gjerne frem det flotte serviset du har arvet og suppler det med moderne deler. Dette gir hjemmet et mer personlig preg, forteller Bettina. 
– Våre ansatte har kompetansen som gjør at de kan gi veiledning i hva som fungerer sammen, slik at serviset blir både personlig og tidsriktig. Folk har blitt flinkere til å ta frem det de har i skapene og bruke det i hverdagen. Under pandemien så vi en økt interesse for bolig og innredning. Mange hadde gjester hjemme istedenfor å gå ut og valgte å investere i servise, glass og bestikk. Disse blir nå heldigvis tatt frem for å lage fine øyeblikk i hverdagen.
Serviser fra Royal Copenhagen er en klassiker som går igjen på mange av gavelistene. I tillegg kan Illums Bolighus friste med serviser fra en rekke andre kjente merkenavn, som Villeroy & Boch, Iittala, Wik & Walsøe, Pillivuyt m.fl. Sengetøy og morgenkåper i høy kvalitet er også en sikker vinner på gavelistene, og i varehuset finner du tekstiler fra merker som Lexington, Ralph Lauren, Gant, MissoniHome og Georg Jensen Damask. I tillegg er de flotte smykkene fra Pernille Corydon, Jane Kønig, Julie Sandlau m.fl. en populær morgengave. Det vil selvfølgelig være mulig å få gavene tilsendt til bryllupslokalet eller hjem. 
– Vi ønsker dessuten å gi brudeparet ekstra god service og utvider bytteretten til to måneder fra bryllupsdatoen.

Fashion for dame

Trenger du nytt antrekk til sommerens bryllup eller andre festligheter så kan Illums Bolighus også friste med en flott fashionavdeling. Her finner du alt du trenger fra selve antrekket til sko, vesker og tilbehør, fra kjente merker som Karen By Simonsen, Second Female, Birgitte Herskind, Bitte Kai Rand, Iben m.fl. Stadig flere har fått øynene opp for norsk design. Både innen mote og interiør er det nå mange norske designere som lager spennende ting. Og i Illums Bolighus finner du også en god del norsk design. 
– Vi er stolte av våre norske varemerker som for eksempel Wik & Walsøe, Urban Pioneers, Ola Jeans, m.fl. I velværeavdelingen har vi også hudpleieprodukter fra det norske varemerket Dr. Ankerstjerne som er en av våre favoritter. Serien er laget av to leger spesielt for sensitiv, skandinavisk hud. Vi har en rekke store klassikere i vårt sortiment, men ser hele tiden etter nyheter og leter etter de produktene som vil være prikken over i-en. Vi har også en velfylt nettbutikk, men vi anbefaler alltid våre kunder å besøke en av våre fysiske butikker for å la seg inspirere, avslutter Bettina Løberg og ønsker alle hjertelig velkommen til Illums Bolighus i Trondheim! 

Fakta Illums Bolighus Trondheim

• Adresse: Mercurgarden, Kongens gate 8, 7011 Trondheim
• Web: illumsbolighus.no
Instagram.com/illumsbolighustrondheim
Facebook.com/illumsbolighustrondheim
Avtale personlig veiledning: gavelisten@illumsbolighus.no

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Illums Bolighus

Følg IN magasinet på Facebook