Hjem >  Pent in(n)pakket

Pent in(n)pakket

For den som elsker klær burde vinteren være en gavepakke. Sesongen tvinger oss inn i masse tekstiler. Make the best out of it. Og det kalles ikke Motehuset i Markens for ingenting - Sandens vet hva som gjelder.

Det er bare å innse det, Norge har fire årstider. Og ikke alle er like begeistret for den mørke og kalde varianten av året, men; if you can`t beat them, join them. Det er bare å skjemme seg selv bort med noen kule varianter av klær og sko. Du har sikkert fortjent det .... Så hva er sesongens trender?

For HAM ....

Ull og oversize
– Trenden nå heller vel over i litt større plagg, som en helhet, sier Sylli Haxhaj.
Han er daglig leder på Volt, som i 2014 ble kåret til både beste klesbutikk – og best på service. (2015-vinneren er per skrivende stund ikke kåret ...) Det går i oversize overdeler. Og det er ikke at plaggene er videre, men lengre. Volt selger mye i ull nå i vintersesongen, som gensere og luer. Jeansen holder seg fortsatt tight, og har enormt med stretch, noe som er helt nødvendig nettopp når de er så tighte.
– Fargemessig er det fokus på det svarte og det grå, som det alltid pleier å være til høst/vinter, sier Haxhaj.
Jordfarger holder fortsatt stand. Men grønt er stort, og også blått, samt beige. (Fargene bekreftes hos Image, hvor de også har avdeling for herre).

Det ligger i detaljene
Små detaljer er igjen sentralt i trendbildet. Sokker blant annet. (Og det er ikke hvite tennissokker a la 80-tallet ...). Ifølge Haxhaj skal sokkene synes:
– Fargen på sokkene kan gjerne matche med slips, skjorte eller andre detaljer. Annet viktig tilbehør er hatt, og på håndleddet kan man ha skinnarmbånd. Kvaliteten på skinnet skal framstå som litt slitt – litt vintage. Det være seg armbånd, lomme-bøker eller annet tilbehør.
Praktisk for sesongen er også skjerf, som er en viktig del av antrekket.

Enhver stil
Man kommer ikke utenom en god ytterjakke på vinteren. Haxhaj viser fram en tidløs, men typete ytterjakke, en to-i-en jakke som dermed utvider sesongbruken betraktelig.
– Dette her er genialt. Du kan dra av den forede overjakken, så har du en egen jakke, kommenterer han.
Jakken fra Samsøe Samsøe er et eksempel på en tidløs, men typete stil, og underbygger Volts filosofi om å ha klær til forskjellige typer mennesker, og til forskjellige anledninger. Om det så er casual, rocka, eller dress som er tingen.

For HENNE ....

Ull og poncho
– Poncho er et av de viktigste plaggene i høst. Dette er et godt alternativ til jakke, og passer godt i en mellomsesong og når det ikke er ordentlig kaldt. En kan style ponchoen med et belte i livet, og gjerne velge en type poncho med mye varme og fine jordfarger, sier daglig leder på Image, Gorine Tharaldsen.
– Ull er som alltid stort i høst/vintersesongen, men denne gangen ser vi mye ullkjoler, og gjerne med litt ekstra lengde.
Den perfekte kombinasjonen til ull, er skinn. – Ta på en rocka skinnbukse, og ro den ned med en søt strikkegenser eller cardigan, foreslår Tharaldsen.

Høy hals og fuskepels
– Det er et must med høy hals i høst/vinter – dette varmer ekstra godt, men setter også sitt ekstra fargepreg under jakken eller ponchoen, sier Tharaldsen.
Årets it-jakker er laget av fuskepels - mens trenchcoats i ull fortsetter for fullt, gjerne med ekstra god lengde, og et tykt fint belte i livet. Gorine viser her frem den flotteste fuskepelsen for høst/vinter – grønn og hårete – fra det danske merket Samsøe Samsøe.

Følg IN magasinet på Facebook

Høstens og vinterens it-farger
– De største fargene for høst/vintersesongen er grønt og kamelbrunt. Dette er farger som er enkle å kombinere med alle jordfarger. Hvis du ikke ønsker å bruke disse fargene i bukser eller gensere, men fortsatt vil være med på trenden, er skjerf et godt alternativ. Et skjerf varmer godt i kulden, samtidig som det er det perfekte accessorize, mener Tharaldsen.

Regnjakker er blitt stort igjen
– Hvis vinteren blir lignende som i fjor – så trenger du også regnjakke i garderoben. Vi selger masse av det kule regnjakkemerket Rains. Dette merket er blitt superhot over hele Skandinavia, og er et must i en regnfull årstid, forteller Tharaldsen.

Sko – til ham og henne

På Sapatos har sesongens sko kommet, og det går i sort, cognac, brunt og blått.
Høye støvletter: Selv så viser Sapatos daglige leder, Jeanette Sør-Reime, frem et par sorte, elegante støvletter som kryper helt opp til knærne. Dette er en tydelig trend for dame. Men også ankelskoene henger med. Det selges også naturlig nok en del sko med fór på denne årstiden.
Eget merke: – Sapatos har for første gang laget en egen herrekolleksjon, Sapatos herre. Her finner du gode sko av høy kvalitet til enhver anledning. Enten du er ute etter dressko, sneakers, eller høst- og vinterboots, så har vi sko til deg.
I tillegg har Sapatos ute en ny kolleksjon fra Sapatos Premium Limited Editon.
– Disse er sko av høy kvalitet, og med trendy design, sier Sør-Reime.

Da er det bare å pakke seg inn. Fra topp til tå. Velkommen vinter!

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Trine Texnæs & Sandens