Hjem » Mat & drikke »  Peloton, en imponerende nykommer på Skøyen!

Peloton, en imponerende nykommer på Skøyen!

Undertegnede har siden Santinos takket for seg hatt et fromt ønske om at det vil dukke opp en god italiensk nabolagsrestaurant på Skøyen. Mye tyder på at mat og vingudene har hørt mine bønner.

1: Vinen er en Callas Monte delle Vigne, laget på druen Malvasia. Den har i 3 år på rad blitt kåret til en av Italias beste hvitviner og er importert direkte av restauranten. | 2: Medeier Aimar med kokkene Dorjan og Mohammed. | 3: Arancini. En ekte Siciliansk klassiker.

Den Siciliansk-inspirerte nabolagsrestaurant Peloton åpnet dørene første uken i november og frister med genuin Siciliansk mat i et herlig rustikt, sykkel-inspirert lokale.

Siciliano genuino

Sicilia har vært okkupert av romere, grekere, bysantinere og maurere. Alle med et tydelig avtrykk i DNAet til dagens kjøkken. Det Sicilianske kjøkken er ganske likt annen italiensk mat med mye sjømat, olivenolje, grønnsaker og frukt. Ett skarpt skille er at Araberne plantet sukkerrør i tillegg til sitrus mandler og ris. Personlig synes jeg at det er bruken av disse sursøte kombinasjonene som fremfor noe annet gir den Sicilianske maten dets særpreg. Både denne skribenten og borddame Karin har hatt episke matopplevelser på nettopp Sicilia, derfor var forventningene skrudd i taket før vi benket oss ned på Peloton.

1: Beets by Peloton med hvit kittost fra Piemonte. En av husets signaturpizzaer. | 2: Limone Spritz laget på Pelotons hjemmelagde Limoncello. Laget på skall fra sicilianske økologiske sitroner og amalfisitroner.

Paradiso Del Cibo

- Herregud så godt dette er, utbryter Karin. 
Hun tygger intenst på en bit av en aldeles fantastisk Arancini med et blikk som gir meg assosiasjoner til helt andre sanselige opplevelser. Etter noen sekunder i mathimmelen blir hun igjen klar i blikket og tar en grådig slurk av Frappatoen; en lett Beajoulais-aktig rødvin med jordlige og lett bitre toner på ettersmaken. Arancini er en klassisk Siciliansk rett og sist vi smakte denne herligheten var som gatemat på Capo Market i Palermo. 
«Noe av det magiske med gode matopplevelser er at de kan hensette deg i en annen tilstand hinsides tid og rom. For meg og andre dedikerte matvrak er dette så nærme magi som vi kan komme».

Vitello Tonnato

Neste rett ut var klassikeren Vitello Tonnato. Tynne skiver av kalv med tunfiskmajones, kapers, parmesan og ruccola. Det som er herlig med det Sicilianske kjøkkenet er det perfekt avstemte rettene der milde smaker fra gode råvarer kommer til sin rett. Det får Peloton til med sin Vitello Tonnato.
«Denne typen klassiske, enkle retter er lakmustesten for italienske kokker. Her er det ikke plass til å jåle bort smakene med billige kokke-triks. Perfeksjonen ligger i enkelheten og kjærligheten til råvarene og tradisjonen».
Sjømatfantaster som vi er, måtte vi selvsagt prøve blåskjellene. 
– Kan man si at blåskjell er slakteferdige, spør Karin. 
Hun har spiddet et usedvanlig velfødd eksemplar på gaffelen og vi ser til vår glede at alle søsknene på tallerkenen er like fete og glinsende, der de ligger og skvalper i en herlig kraft smaksatt med ‹Nduja og romslige mengder hvitvin. ‹Nduja er en smørbar salamipølse laget med sterk chili fra Calabria. Den er sterk, søt og med en røyksmak som passer perfekt til blåskjellene. Når skjellene i tillegg har vært på blåskjellsetra og spist seg feite blir resultatet intet mindre enn perfekt!

Vitello Tonnato. Tynne skiver av kalv med tunfiskmajones, kapers, parmesan og ruccola.

I vini

Vinlisten er et funn for nysgjerrige vinentusiaster. Peloton importerer selv viner direkte fra en rekke italienske familiedrevne vingårder. Fellesnevneren her er kvalitet og respekt for naturen. Gårdene benytter seg av økologiske prinsipper i produksjonen, og flere av vinene er laget på druer som er sjeldne å finne på norske vinkart.

Ristorante fantastico

Restauranten har en uformell og rustikk atmosfære med plass til alle. Dette er et etterlengtet møtested i nabolaget enten vi prater lunsj, middag et glass Prosecco eller selskaper. Vår servitør Eline var et funn. Kunnskapsrik, smilende, akkurat passe pratsom, og med en snedig evne til å stadig dukke opp ved ordet like før vi begynte å se etter henne. Vi hadde en restaurantopplevelse langt over gjennomsnittet. Aimar Niedzwiedzki og Ole Helland har på rekordtid skapt et konsept som bør slenge lange skygger inn i Oslos restaurant-verden.
Vi gleder oss til neste gang!

FAKTA: Peloton Skøyen

• Peloton Seconda Tappa ligger i gamle og vakre Thune Mekaniske på Skøyen. 
• Adresse: Drammensveien 130, 0277 Oslo
• Tlf: 921 56 181
• Web: pelotonbar.no
Facebook.com/pelotonskoyen
Instagram.com/pelotonbar

Tekst & foto: Stein O Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook