Hjem » Bergen »  Nyoppusset hotell med panoramautsikt

Nyoppusset hotell med panoramautsikt

Scandic Strand har byttet navn til Scandic Torget Bergen. Navneskiftet markerer at hotellet har gjennomgått en storstilt renovering og fremstår nå i ny drakt!

Etter å ha vært stengt for renovering siden i fjor høst var det duket for storslagen nyåpning av Scandic Torget Bergen i begynnelsen av juni. I tillegg til nyoppusset interiør har hotellet også fått flere rom, ny restaurant, lobbybar og ikke minst nytt navn. Tidligere het hotellet Scandic Strand, men det nye navnet Scandic Torget Bergen reflekterer bedre hotellets unike beliggenhet på Fisketorget midt i hjertet av Bergen.
Det var tydelig at det var mange som hadde ventet i spenning på åpningen og allerede den andre dagen var hotellet helt fullt. 
– Vi fikk en skikkelig pangstart med 50-60 % belegg åpningsdagen og 100 % belegg andre dagen. Det er utrolig bra og noe vi er veldig stolte over. Vi stengte jo dørene i september 2018 og det er alltid litt risikabelt å ta et hotell ut av markedet i så mange måneder. I tillegg gjør det nye navnet at folk må bli kjent med oss på nytt. Da var det ekstra gøy med en så god åpning, forteller hotelldirektør Lene Mjeldheim.

«Nokke for seg sjøl»

Resultatet av den omfattende oppussingen har blitt et tøft og annerledes interiør. 
– Scandic Torget Bergen skal være både tradisjonsrikt og lunt, men likevel moderne. Vi ønsket at det skulle bli «nokke for seg sjøl» som vi sier her i Bergen og det føler jeg virkelig vi har klart å få til. Arkitektfirmaet som står bak, Mellbye Arkitektur og Interiør, har et øye for detaljer og det er mange tøffe designfeatures som jeg ikke har sett på andre hoteller. Det har blitt en tøff stil hvor det er brukt en del grove materialer og mørke farger som gjør at det er lunt og koselig. Det er dessuten et gjennomført design med en rød tråd gjennom hele hotellet som skaper en flott helhet og tilbakemeldingene fra både gjester og ansatte har vært veldig positive.
Hotellet har også blitt utvidet og kan nå skilte med hele 75 splitter nye rom, slik at de til sammen har 173 rom i ulike størrelser. De mest populære rommene er nok uten tvil de som ligger vendt ut mot gaten hvor man får en fantastisk utsikt over Fløien, Bryggen og Fisketorget. 
– Vi har blant annet noen helt unike rom som suiter med balkong og store vindusflater som gir en skikkelig wow-opplevelse. 
Med rom i ulike størrelser har Scandic Torget Bergen løsninger som passer for alle, enten du er på forretningsreise, ferie med familien eller reiser alene. De har også romslige rom som er godt tilpasset for gjester med ulike funksjonsnedsettelser. Rom i ulike prisklasser gjør dessuten at det er noe for enhver lommebok. 
– Vi ønsker å være et hotell for alle og at alle skal føle seg velkomne her hos oss, sier Lene.

Ny restaurant med à la carte meny

Scandic Torget Bergen kan dessuten friste med ny lobbybar og ikke minst en ny restaurant i andre etasje. Restauranten vil åpne for à la carte servering 2. september. Den vil være åpen fire kvelder i uken fra mandag til torsdag, mens lobbybaren er åpen hver kveld. Og man trenger slettes ikke å bo på hotellet for å nyte en bedre middag på restauranten. Både baren og restauranten er nemlig åpne for alle. 
– Folk kan sitte i lobbyen og jobbe, og ta en matbit i lobbybaren uten å være boende gjest. 
Med store vinduer som strekker seg fra gulv til tak kan restauranten dessuten by på en fantastisk panoramautsikt over Bergen. 
– Tidligere lå det en svært populær bar i andre etasje, Femte i Andre, som Hans Bru drev i mange år. Mange av hans gjester har nok vært veldig spente på hva som ville skje videre etter renoveringen og alle som har vært innom for å se har bare vært fulle av lovord. De store vinduene gjør at man kommer tett på Bergen og det er et perfekt sted å sitte og se på livet, enten du sitter lenge etter frokosten eller nyter et glass vin og en god bok senere på dagen. 
I tillegg til Scandics berømte frokost vil restauranten også servere en variert à la carte meny som de håper vil falle i smak hos gjestene. Restauranten har dessuten et eget chambre separee hvor man kan arrangere private selskaper som dåp og konfirmasjon. Selv om restauranten egentlig ikke åpner før i starten av september vil de holde åpent på forespørsel i sommer. 
– Vårt fokus er hele tiden på kvalitet, derfor valgte vi å vente litt med å åpne restauranten. Da får vi innarbeidet gode rutiner og når vi åpner restauranten i september vil vi være klare for å levere god mat og gode opplevelser både til de som bor på hotellet og til resten av Bergens befolkning!

FAKTA: Scandic Torget Bergen

• Adresse: Strandkaien 2-4, 5013 Bergen
• Telefonnummer: 55 59 33 00
• Facebook: facebook.com/scandictorgetbergen
• Web: www.scandichotels.no/torgetbergen

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Tord-Erik Andresen for Scandic Hotels
 

Følg IN magasinet på Facebook