Hjem » Klær & mote »  Nyoppusset gullsmedbutikk på Sagene

Nyoppusset gullsmedbutikk på Sagene

Enten du er på utkikk etter en flott gave eller noe nytt til deg selv er det vel verdt å ta turen innom nyoppussede GullMester på Sagene. Siden de ikke er en del av en kjede kan de friste med et annerledes utvalg og i verkstedet tryller de frem de vakreste smykker på bestilling. Her får du med andre ord personlige smykker som ingen andre har!

Fra venstre: Camilla Caulum, Beate B. Lykknes og Barbro Alming

I over ti år har GullMester holdt til i et sjarmerende trehus i Maridalsveien på Sagene. Her finner du et bredt og variert utvalg med alt fra dåps- og konfirmasjonsgaver til diamantsmykker, gifteringer, klokker og trendy designersmykker. Siden forretningen er en frittstående butikk og ikke en del av de store kjedene kan de to innehaverne Camilla Caulum og Beate Bratvold Lykknes håndplukke akkurat de varene de ønsker. Blant annet fører de spennende merker som Kaja Gjedebo, Susanne Friis Bjørner, Ulrikke Vogt, mani kamini og Opro. 
– Mange av kundene våre gir oss positive tilbakemeldinger på at vi har et fint og variert utvalg som er litt annerledes enn hos mange andre, noe vi setter pris på å høre. Vi prøver jo å tilpasse utvalget til våre kunder og det vi vet de liker.
De to forretningspartnerne møttes under gullsmedutdannelsen i Fredrikstad og etter å ha jobbet noen år i butikken til Camillas foreldre overtok de driften i 2012. GullMester har nemlig lange tradisjoner som familie-bedrift. 
– Da vi overtok var det to butikker, men vi valgte å satse her på Sagene siden det var her det var verksted. Vi ønsket ikke bare å stå i butikk, men også å skape og designe på eget verksted.
De har fremdeles verkstedet i selve butikken. Her gjør de alt fra taksering og batteriskift til å designe skreddersydde smykker. Nå har dessuten butikken blitt pusset opp og fremstår både trendy og innbydende. 
– Butikken har ligget her siden 2008 og vi følte at det var på tide å gjøre noe med lokalene. I tillegg ville vi gjøre den litt mer vår egen. Det er jo vårt andre hjem, sier de to med et smil.

Ansatt ny gullsmed

GullMester har også utvidet teamet med gullsmed Barbro Alming. 
– Vi tok gullsmedutdanning sammen alle tre. Siden da har jeg jobbet i Thune, men nå følte jeg at det var tid for en forandring. Samtidig ønsket jeg å praktisere gullsmedfaget mer, så da de trengte en person til her så passet det kjempebra, forteller hun.
Vi setter veldig pris på å ha fått Barbro med på laget og det er selvfølgelig ekstra gøy å jobbe sammen med noen vi kjenner fra før. Vi ser også at kundene setter pris på at vi er tre gullsmeder her slik at de vet at de alltid blir møtt av fagfolk. Det at vi er flere gjør også at vi nå får mer tid til spesialbestillinger. For mens deler av handelsbransjen opplever nedgang så har omsetningen økt hos gullsmedforretningen på Sagene. 
– Det går heldigvis den veien vi ønsker. Særlig har vi hatt en ekstrem økning i verksteddriften. Vi opplever at folk er mer opptatt av miljø og gjenbruk, og de ønsker å ta vare på tingene sine. Da kan vi hjelpe dem med å fornye, omarbeide eller smelte om gamle smykker. Det er mye verdi i gjenbruk, foruten det miljøvennlige aspektet, blir affeksjonsverdien ivaretatt, og så er det en økonomisk gevinst særlig med tanke på at gullprisen er så høy. En annen ting våre kunder etterspør nå i større grad er second hand smykker. For et gullsmedhjerte er det trist å måtte sende alt gull vi får inn til raffinering. Så de smykkene som er i god stand pusses opp og legges ut for salg til en redusert pris.

Designer egne smykker

I verkstedet lager de både egne kolleksjoner og designer smykker etter ønske fra kundene. Og det er nesten bare fantasien som setter grenser. 
– Vi designer smykker til både kvinner, menn og barn. Gifteringer er kanskje det vi lager aller mest, i tillegg lager vi en del forlovelsesringer og signetringer i disse dager. Mange ønsker også å få laget nye smykker av gifteringer de har arvet, eller etter en partner som har gått bort. Affeksjonsverdien er gjerne høy og de ønsker å ha med seg sine nærmeste videre. Det er alltid en spennende prosess å tegne skisser etter kundenes ønsker og finne noe som faller i smak.
Også innen smykkeverdenen endrer trendene seg. 
– Vi følger trendene, men er opptatt av at det ikke skal gå på bekostning av kvalitet. Creoler (øreringer) har vært stort i motebildet en stund, noe som ser ut til å fortsette videre. Perler og særlig barokke perler, kom for fullt denne våren. Og dette har virkelig vært en trend på tvers av bransjer. Både vesker, sko, klær og hårspenner har vært prydet av perler den siste tiden. En annen stor trend i 2019 er å kombinere flere smykker lagvis i enda større grad enn tidligere. Miks gjerne kraftige og tynne, lange og korte og kjeder med og uten anheng. Skap en spennende dynamikk og bær flere av dine favorittsmykker samtidig. Det er også litt morsomt at trender alltid kommer igjen. Nå er det for eksempel in med kjedemodeller som figaro og cordell, modeller som var populære for flere tiår siden. Men vi sier alltid til kundene våre at man ikke nødvendigvis må følge trender slavisk, men heller bruke det som inspirasjon til å finne sin egen stil man er komfortabel med.
De tre gullsmedene hos GullMester satser for fullt fremover og neste satsingsområdet er nettsiden. 
– Vi kommer til å satse mer på nettbutikk fremover. Samtidig ser vi at folk fremdeles ønsker å komme til en fysisk butikk og setter pris på direkte kontakt med fagfolk. Derfor synes vi det er viktig å være tilstede begge steder, både på nett og i den fysiske butikken. Vi trives utrolig godt her på Sagene. Folk i området er opptatt av å støtte nærmiljøet sitt, samtidig som vi også har kunder langveisfra, avslutter de tre gullsmedene og ønsker alle velkommen til GullMester!

FAKTA: GullMester

• En liten gullsmed med stor bredde. På deres verksted utfører de det meste for de fleste
• Adresse: Maridalsveien 152, 0461 Oslo
• Telefon: 22 71 51 21
• E-post: post@gullmester.no
• Webside: www.gullmester.no
• Facebook: GullMester
• Instagram: @gullmester

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & GullMester
 

Følg IN magasinet på Facebook