Hjem » Bergen »  Nye pupper til sommeren?

Nye pupper til sommeren?

Det finnes dobbelt så mange bryster som det finnes kvinner. Som kroppen ellers endres brystene gjerne med årene. Dette kan skyldes alder, graviditeter, vekttap, amming eller ganske enkelt tyngdekraften. Irriterende, men likevel en kjensgjerning.

Selv har jeg egentlig alltid vært komfortabel med puppene mine. De har aldri vært spesielt store, men likevel greie til sitt bruk, som jeg liker å si det. To graviditeter – og ditto år med amming – har imidlertid satt sine spor. Ikke at det egentlig gjør noe, men tanken på å gjøre brystpartiet litt større, fastere og «yppigere» har begynt å snike seg på. Årets Frankrike-sommer er dessuten avlyst og jeg har godt med tid. Skulle jeg gripe sjansen – og gjøre noe nå? 

Operasjon Nr 1 på PK1

– Brystforstørring med silikonprotese er den vanligste operasjonen vi utfører. Vi har utført disse operasjonene siden 1996 og operert over 15.000 kvinner med brystforstørring, forteller dr. Tom Inge Ørner ved Plastikkirug1 i Bergen. 
Han forteller også at bryst kan gjøres større med eget fett. Ofte kan flytting av eget fett kombineres med en vanlig brystprotese, dvs en hybrid operasjon. Og, viser det seg, den mest klassiske pasienten er kvinner som meg selv. 
– Mange tror at denne pasientgruppen er ensbetydende med litt hjernedøde blondiner med et skrudd selvbilde. Det er en myte. Her snakker vi om helt alminnelige damer fra tjue til sytti. 

Naturlig og forutsigbart resultat

At slike inngrep er blitt mer og mer vanlig har mange årsaker. 
– For det første tror jeg kvinners krav til seg selv, eget velvære og livet generelt har forandret seg siste tiårene. Vi blir mer eksponerte for hverandres kropper blant annet via sosiale medier. Dagens 50-åringer lever som 35- åringer gjorde tidligere. Alt handler om å føle seg fin. Vi ønsker at utsiden skal matche slik vi føler oss, sier dr. Ørner. 
– Brystene er viktig for vår identitet og gjenspeiler noe feminint. Ingen kvinner gjør dette for en mann, de gjør det kun for seg selv, fortsetter dr. Ørner. 
Noen impulshandling er det heller ikke. 
– Kvinnene som oppsøker oss her på PK1 til konsultasjon for å vurdere en brystforstørrelse, har tenkt på dette lenge. De har lest alt de kommer over på internett, ofte vært til konsultasjoner på flere steder, diskutert med venninner og kjærester, sier dr. Ørner. 
Kvinner kan gjøre mye selv med kroppen. Slanke seg, trene opp rompa og få flatere mage, men brystene er det umulig å gjøre noe med. Man må akseptere det man har, eller få gjort noe med det. Å leve med en energi/ tidstyv er unødvendig. Hvilke ønsker og behov den enkelte har varierer. Hva som kjennetegner fine pupper er høyst individuelt. Dagens, moderne kvinner ønsker bryst som ser naturlig ut, uoperert ut. 
– De silikonimplantatene vi benytter her ved klinikken (Motiva og Mentor), kombinert med vår erfaring, teknikker og hjelpemidler gjør dette mulig.

Konsultasjonen – nøkkelen til en fornøyd pasient!

– Jeg anbefaler alle som bestiller konsultasjon hos oss her på PK1 om å ta med seg et bilde av «drømmepuppene», bilde av en kvinne i bar overkropp. Da kan jeg raskt skjønne hva hver enkelt kvinne ønsker. På konsultasjonen benytter vi også ofte oss av 3D i tillegg til at pasientene kan prøve en prøveprotese. Når planleggingen først er gjort er dette en type inngrep som gir forutsigbare resultater. Valg av kirurg er viktig for at du skal få tilstrekkelig informasjon og tillit, derfor får ofte våre pasienter en vurdering hos begge kirurgene våre. Vi anbefaler også alle å ta med seg en på konsultasjon. En brystforstørring med silikon gir en kort «nede-tid», tiden det tar for å komme tilbake til normalt liv og aktivitet. 
Arret du får under brystet er sjelden over 3 cm langt. Man må selvsagt unngå trening og andre fysiske utskeielser de første ukene, men har du for eksempel en vanlig kontorjobb kan du opereres på en torsdag og være tilbake i arbeid mandag. Det frister, må IN magasinets journalist innrømme. Flotte hverdagsbryst som også kan brukes på fest hadde ikke vært å forakte. Kanskje kan jeg igjen finne frem den sommerlige vintage-kjolen uten stropper som jeg elsker, men som de siste årene har hengt urørt i skapet? Eller halterneck-toppen med dyp rygg?
– Dersom du en dag skulle trenge vår kompetanse vil vi gjøre alt vi kan for å oppfylle dine forventninger, det er bare å bestille en uforpliktende konsultasjon, avslutter dr. Ørner. Velkommen!

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: pk1.no
• Instagram: instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: facebook.com/plastikkirurg1

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Plastikkirurg1
 

Følg IN magasinet på Facebook