Hjem » Mat & drikke »  Ny Gourmetbutikk i Sandvika

Ny Gourmetbutikk i Sandvika

Ekteparet Ola og Roswitha Handberg har solgt kjøkkenutstyr, kokketøy og gourmetiske rariteter siden begynnelsen av 90 tallet. Underveis begynte de å invitere til eddik- og oljekurs. Etter å ha holdt til på Nesbru siden starten har de nå åpnet lokaler på Rådhustorget 3 i Sandvika.

Gourmethuset importerer utsøkte oljer, eddiker og krydder fra hele verden. Tidligere rettet de seg mest mot proffene i hotell og restaurant-bransjen men i takt med nordmenns nye reise- og matvaner har de i de siste årene også tilbudt sine kurs til «vanlige» folk. Vi besøker deres nye butikk i Sandvika hvor Ola og Roswitha viser oss rundt.
– Vi selger alt en skikkelig kokk behøver, enten han er proff eller bare er en lidenskapelig hobbykokk, sier Roswitha.
– Foruten knivene har vi vinutstyr, panner, kjeler og mye annet kjøkkenutstyr. Det som skiller oss fra butikkene som selger duppeditter til kjøkkenet er kvaliteten. Her har vi skikkelige japanske kokkekniver og annet førsteklasses kjøkkenutstyr. Mange av de beste kokkene i landet er faste kunder hos oss, sier Ola med en viss stolthet.

Eddik, oljer og krydder

Vineddiken deres kommer fra Cavedoni-familien i Modena. Familien har holdt på siden 1860 og lager den mest berømte og verdifulle vineddiken i verden. Cavedonis produkter blir distribuert i de beste vin- og gourmetbutikker over hele verden. De brukes i verdensberømte restauranter og av mange stjernekokker. 
– Det er få familier i Modena-distriktet som følger disse tradisjonene. Størsteparten av Aceto Balsamico di Modena er industriproduksjon og juks, sier Ola med stor overbevisning.

Gourmethuset selger også eksklusive edelsøte vineddiker fra Weinessiggut Doktorenhof i Tyskland. I følge Ola er det viktig å skille mellom Aceto Balcamico Di Modena som er en druemost-eddik og vineddik. Basis for vineddikene til Doktorenhof er edelsøte dessertviner. Det er slike rådyre viner han produserer før han lager eddiker av dem og tilsetter urte, frukt- og bær-essenser. Ola forteller at eddikene derfra er litt av hemmeligheten til flere av våre konkurransekokker.
Oljene importeres den fra familien Quattrochiocchi i Italia. Disse oljene har vunnet en rekke priser fra smaks-tester med stjernekokker i juryen.
Og så er det trøffelproduktene. Handberg fører en rekke trøffelprodukter fra Familien Savini som er Italias mest berømte trøffel-familie. De har Salt, flere typer honning, chutney og mye annet spennende herfra.

Krydderet importerer de fra Terre Exotique. Innehaveren Erwan de Kerros har brukt årevis på å dyrke frem pepperarter av enestående kvalitet. Filosofien til Terre Exotique går ut på a knytte sammen kulturer og sivilisasjoner med gastronomiens felles språk. Blant annet har de en utrolig spennende krydderblanding basert på en middelalder-oppskrift fra Egersund som ble funnet ved en utgraving i Provence. De kaller den Vikingsalt, og smaken på det krydderet er grunn nok alene til å besøke Gourmethuset. 
– Produktene våre skal ikke bare stå i hyllene, sier Ola. 
– Vi ønsker å fortelle produktenes historie, og mye mer. Vi inviterer derfor til olje- og eddiksmaking med kåseri rundt produktene og deres bruksområder. Kursene våre er gratis og finner sted i butikken på torsdager fra kl. 17.30 til 18.30 etter nærmere avtale. Alle er hjertelig velkommen, enten du er nybegynner eller dreven hobbykokk. Vi har en uformell og humørfylt stemning her så det er bare å komme.
Ta turen innom Gourmethuset neste gang du er i Sandvika.

FAKTA: Gourmethuset Handberg Engros

Adresse: Rådhustorget 3, 1337 Sandvika
Telefon: 40 40 87 64
Nettbutikk: gourmethuset.no
Facebook: facebook.com/gourmethuset
Instagram: instagram.com/gourmethuset.no

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook