Hjem » Bergen »  Når jeg blir til oss

Når jeg blir til oss

Sumo Restaurant, ett asiatisk midtpunkt i hjertet av Bergen kaster seg over det ukjente og prøver noe nytt. Med Kreativ Leder, Anja Helèn Fagerli i front, ønsker de deg velkommen til Sumo sine nyoppussete lokaler og presenterer det nye og internasjonale svaret på Bergens uteliv, nemlig Social Eating.

For mange av det litt mer voksne klientellet av Bergens uteliv har det vært en etterspørsel etter en roligere arena for samtaler og møter med venner, kollegaer og kunder. Social Eating er ett nytt begrep for mange nordmenn, men et mer velkjent fenomen i flere av de større internasjonale byene. 
    Marius Larsen fra Sumo fikk ideen om konseptet etter en utenlandstur hvor flere utesteder og restauranter fører et lignende konsept. Matretter som er laget for å deles i med god drikke, i godt selskap utover de sene nattetimene. Her trenger man ikke bekymre seg for at vennegjengen mister hverandre på byen eller overdøves av altfor høy musikk. Man slipper også unna saktegående køer. På Sumo Social Eating kan man bare bli værende. 
– Tanken er at folk skal kunne nyte en avslappende atmosfære over deilig mat og drikke som blir sendt rundt bordet, bli kjent med nye folk og nyte innslag av kvalitetsunderholdning uten at det tar bort fokuset fra den gode samtalen for resten av kvelden, sier Anja Helèn Fagerli. 
    Booker man bord i forveien er man sikret sitteplass i de komfortable sofaene på Sumo sin nyoppussede uteservering med varmelamper og tak over hodet, om det skulle være en regnfull kveld. Her kan man nyte fantastiske asiatisk inspirerte småretter eller bare prøve ut den spesialdesignede cocktailmenyen utarbeidet av Fran Marcos som er hentet inn som barmanager fra W Hotell i London. 
– Hver fredag og lørdag kveld, etter klokken ti, gjør vi restauranten om til et utested. Her får man servert mat og drikke til sent på kveld, noe som eliminerer behovet for å gå videre til en annen plass. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger så langt og gjester med venner og kollegaer kommer gjerne igjen og igjen, sier Anja.

Lukket arrangement for bedrifter

Tanken er også at bedrifter rundt i Bergen skal kunne benytte seg av Social Eating som ett sosialt samlingspunkt. Sumo tilbyr bedriftsavtaler og kan holde lukkede arrangementer i underetasjen. Designfirmaet Myreze AS er en av kundene våre som bruker dette aktivt og har allerede hatt flere møter med store internasjonale og nasjonale tv-kontakter. Dette kan fungere som ett perfekt nettverkspunkt hvor bransjer fra samme felt samles for å knytte nye kontakter og forretningsforbindelser. 
    Neste på kalenderen blir julebord-sesongen. Her kan Sumo tilby tradisjonell pinnekjøtt tallerken eller så har de også en fantastisk asiatisk meny om noen skulle ønske et annerledes julebord. 
– Vi skreddersyr også lukkede arrangementer og catering som tilpasses kundens behov enten i restauranten, hjemme hos deg eller din bedrift. På nyoppussede Sumo har vi et selskapslokale i underetasjen med plass opp til 50 personer, mens den fullt oppvarmede uteserveringen har en kapasitet på opptil 70 gjester. Ute blir som inne med gode varmelamper vegger og tak, sier Marius Larsen.

FAKTA: Sumo Restaurant

Adresse: Vestre Torggate 3
Åpningstider: man – tors: 11:30 - 22:00, fre – lør: 11:30 - 02:00* og søn: 14:00 - 22:00. *Bar åpen til 02:30

Tekst: Tormod Lerøy | Foto: Lars Kristian Nerbø

Lik IN magasinet på Facebook