Klær & mote »  Motemekka for menn

Motemekka for menn

!Solid kommer fra nabolandet vårt, Danmark, og har nå holdt til på AMFI storkaia i 2 år. I motsetning til mange andre butikker har de valgt å prioritere den mannlige befolkningsdelen, og har blant menn blitt en populær butikkjede.
Jeg har pratet med Mona Neshaug, som fortalte meg at !Solid er en kjede med stadig nye utviklinger, både når det gjelder klær og vekst.
Det er for øyeblikket en kjede på 56 butikker (35 i Norge og 21 i Danmark), men det er planlagt flere. Så !Solid kjeden vokser, og Mona forteller meg at også de har hatt økt omsetning siden i fjor.

De ansatte

Mona forteller meg at de har et veldig bra arbeidsmiljø i butikken, og at det er et trivelig sted å jobbe. Det som er spennende for dem som jobber der er at de selv får bestemme hvilke klær de vil ta inn, og det blir da viktig å holde seg oppdatert på hva som foregår i markedet.
– Vi ligger gjerne litt foran også, dette fordi Danmark ligger litt foran oss her i Norge. Det er moro å se hvordan utviklingen skjer, sier hun.

Klesmerker

!Solid har et stort utvalg når det gjelder merker og klestyper for menn. De har også sørget for å ta inn merker som gjerne prioriterer forskjellige typer passformer, alt etter hvordan man liker at klærne sitter. Hvis du er ute etter litt trangere klær kan det lønne seg å gå for merket minimum, som er en veldig moderne og klassisk kolleksjon. Om du heller vil ha baggy jeans, kan du gå for merket Gabba. Gabba har i tillegg til jeans også jakker og skjorter. Eksklusive merker som G-Star og DND er veldig populære. !Solid har også et eget merke, som ligger i en rimeligere prisklasse.
I disse juletider kan det også være fint å pynte seg opp, og da kan Jameson være et merke å se nærmere på. Jameson er også sponsor for det norske hopplaget.
!Solid selger converse sko, og Mona forteller meg at de prøver å ta inn sko med særpreg, sko som ikke alle har.
!Solid har også produkter som JBS boksershortser, klokker, luer, hodebånd, belter og sokker. I tillegg til dette har de nylig fått inn en kolleksjon med babybodyer for barn i alderen 0-18mnd, ugly childrens clothing.

Moderne nå:
Det er viktig å følge med på moten når du jobber for !Solid, dette for at kundene skal få det beste tilbudet på markedet. Mona har fortalt meg hva som er moderne for menn å kle seg i. Trange jeans er fortsatt på moten, og dette kan kombineres med boblejakker og boblevester, trench coat eller skinnjakker. En annen slager som igjen har dukket opp er dongeriskjorter og vester. Det som det likevel går mest av er hettegenseren, av den litt trange typen. Så det er mye å velge i, og kolleksjonene forandrer seg raskt, og ifølge Mona så blir de bare bedre.

Tekst: Ann Inger Alsvik  Foto: Svein-Are Tollås