Hjem » Klær & mote »  Mote med mangfold

Mote med mangfold

Den unge designeren Pernille Fristad (25) debuterte på London Fashion Week med klesmerket sitt Kepaza. Hun viste den nye kolleksjon «Bring Your Light» som ble vist med den laveste modellen noen sinne Michelle Khare som er bare 158 cm høy og i tillegg den Spanske modellen Chiara Bordi med protese på det ene beinet.

Nok en London Fashion Week gikk av stabelen i februar. Selv om moteuken er godt kjent for moteinteresserte nordmenn, er det slettes ikke selvsagt at norske merker deltar i moteuken. Kepazas unike print, geometriske former og lekene klær ble vist på catwalken på Fashion Finest program på Congress Centeret i hjertet av London. 15 modeller gikk ned catwalken i Kepaza klær og det til stor jubel. Kepaza hadde med den amerikanske youtuberen Michelle Khare fra Los Angeles. Michelle er bare 158 cm høy og er dermed den laveste modellen til å gå London Fashion Week. Kepaza hadde også med seg Spanske modellen Chiara Bordi som har et protese ben. I tillegg hadde klesmerket med Norske Nicole Elisabeth Stia Røsholt som gikk modell for flere klesmerker, inkludert Kepaza.

Mangfold

– Mangfold er utrolig viktig for Kepaza fordi vi kler opp mange forskjellige kvinner og det har alltid vært viktig for oss å ha forskjellige modeller på catwalken og på sosiale medier for å vise kvinner, alt alle har noe spesielt ved seg uavhengig av høyde, størrelse, etnisk bakgrunn og alder, sier Pernille Fristad.
Merket ble opprettet av Fristad allerede da hun var 19 år, men da var det foreløpig bare et sideprosjekt til studiene på moteskolen Esmod i Oslo. Siden den gang har Kepaza blant annet deltatt på New York Fashion Week hele tre ganger, og fått klær inn i butikk i både New York, London, Park City og Oslo (JF Curated i Prinsens gate).

Inspireres av kvinnelig styrke

Kolleksjonen som ble vist under årets London Fashion Week heter «Bring Your Light», og er inspirert av et ønske om at kvinner skal tørre å bidra med det de har inni seg som gjør dem spesielle. Fristad mener alle kvinner har så mye å tilby, og at en viktig del av dette er å tørre og gå i akkurat det man selv ønsker. Den aktuelle kolleksjonen inneholder mest kjoler, men har også noen capes, som Kepaza er kjent for, og et unikt og nytenkende skjerf.
– Mitt ønske er å få kvinner til å elske seg selv og smile mer gjennom lekne og fargerike klær, avslutter Pernille Fristad.
Fremtiden til Kepaza ser lys ut, etter showet har Kepaza blitt kontaktet av kjente stylister i London og butikker i både England og i utlandet.