Hjem >  Mer enn 40 år med god stil

Mer enn 40 år med god stil

I Chr. Michelsensgate ligger en av byens mest unike og tradisjonsrike motebutikker. Scabal har i over 40 år vært en sikker leverandør av klassisk eleganse til fritid, jobb eller for en kveld i godt selskap med høy kvalitet. 

– Det vi konsentrer oss om er ting som er annerledes og eksklusive, forteller markeds-sjef Alexander Ingebrigtsen, med stor entusiasme. 
– Det vi tar inn er tidløst, og ikke så avhengig av moter. Klassisk og tidløs italiensk design har sitt preg i butikken. Her finner du en god blanding av det klassiske og det som er nyeste mote. Vi er veldig opptatt av å hele tiden henge med på de siste trender, slik at våre kunder skal føle seg sikre på at det de får hos oss er «inn»! Luften i butikken lukter nærmest av den høye kvaliteten. Følelsen blir komplett med de stilrene klassiske møblene man finner mellom hyllemeterne med italiensk søm.

Stor vekst i Bergen sentrum

Etter mange uforutsette nedstengninger, butikkdød og lav netthandel, har dette preget hverdagen for byens næringsdrivende kritisk. Nå er det derimot  en glede å se at det finnes tradisjonsrike butikker som fortsatt har godt fotfeste. – Vi har nok merket dette med netthandel mye mindre enn de store kjedene forteller Alexander. Her hos oss skal vi gi kundene en god opplevelse. Når det er snakk om skikkelige kvalitetsvarer er det viktig å kjenne på kvalitetene, og ikke minst sørge for at klærne passer. Vi setter vår ære i at ingen skal gå herfra med klær som ikke sitter riktig. I så måte ser vi på oss selv som en god gammeldags faghandel, der kunnskap og service står i høysetet. Derfor er det en sann glede å se hvor mange stamkunder vi har fått. Vi er jo vært en familiedrevet butikk i tre generasjoner og det er derfor ekstra morsomt, at mange av våre beste kunder forteller at de faktisk er tredje genrasjons stamkunder.

En ny vri

Scabal er tro mot sitt grunnkonsept, men de har også en svært sterk sans for hva markedet vil ha. Ingebrigtsen forteller at de har tatt inn merket Woolrich. Fra åpningen av sin første butikk i Europa i 1989 har Woolrich vokst. Et merke av høy kvalitet, som er kjent for sine lange tradisjoner og ikoniske jakker. Woolrich har satt sitt preg i Norge, hvor de tilbyr kolleksjoner av strikk og sweater. I tillegg til dette har de hatt et større fokus på teknisk yttertøy, som er tilpasset det norske klima og vær. I en tid hvor bærekraft og miljø er viktigere enn noen gang har Scabal valgt å satse på Woolrich, ikke bare på grunn av merkets høye kvalitet og høst-stil. Woolrich har nemlig en forkjærlighet for sine etiske retningslinjer i forbindelse med bærekraft. 
- Forbrukere i dag har blitt mer og mer oppmerksom på hvilket fotavtrykk de gir. Med klesplagg som varer lengre og er tilpasset det norske miljøet, vil det gjøre mindre skade for miljøet vårt, forteller Alexander. 

Personlig smak

Det at Scabal er en uavhengig butikk, gjør at de står fritt til å ta inn akkurat det de ønsker. Alexander er klar på at det er med å gi dem en høyrere grad av eksklusivitet og poengterer at dersom du er ute etter et antrekk som ingen andre har, er Scabal rette stedet. Det er så mye variasjon hos Scabal at du garantert vil finne noe du liker.
– Det meste av varene vi tar inn er produsert i Europa. Det er en helt annen kvalitetskontroll på slike varer enn det som kommer fra et samlebånd i Asia. I tillegg har våre leverandører strenge regler for miljø, og arbeidernes rettigheter. På konfeksjonssiden går det mye i kjente merker som Lardini, Boglioli, Canali, men også smalere kvalitetsmerker som Jocob Cohën, Mooer, Herno og Grand Sasso. Scabal har derfor mye variasjon i både merker og klesplagg til alle og enhver!

Fakta

Siden 1982 har Scabal vært en av Bergens ledende forhandlere av moteriktige kvalitetsmerker. Scabal består idag av 3 unike multibrand-butikker i Bergen sentrum og Lagunen storsenter, som spesialiserer seg på internasjonal mote, klassisk stil og kvalitet. De ansatte er erfarne, kunnskapsrike, oppmerksomme og lidenskapelig opptatt av å hjelpe moteglade og kvalitetsbevisste bergensere med å finne det perfekte antrekk til enhver anledning.


Scabal Sentrum:
Adresse: Chr. Michelsens gate 2B
Telefon: 55 31 90 00
Mail: nettbutikk@scabal.no
Scabal Lagunen:
Adresse: Laguneveien 1
Telefon: 55 31 90 00
Mail: lagunen@scabal.no

Webside: www.scabal.no
Facebook: facebook.com/scabal.bergen/
Instagram: instagram.com/scabal_bergen/

 

Tekst: Malin Johansen | Foto: Scabal AS