Hjem » Stavanger » Reiser & opplevelser »  Med gode odds

Med gode odds

Endelig blåses det virkelig i gang på Stadionparken butikksenter ved Viking Stadion. Etter 3 års bygging står nå handlesenteret og veien dit klar og gjester kan dermed glede seg over enkel tilgjenglighet, særegne butikker og gratis, innendørs og utendørs parkering.
Stadionparken er et handlesenter i tilknytning til Viking Stadion, i den nyutbygde bydel Hinna Park. Området har i løpet av de siste årene vært under massiv utvikling, med utbyggingen av Jåttå Videregående, Viking Stadion, 5 kontorbygg, leilighetskomplekser, båthavn og selvfølgelig Stadionparken butikksenter. Det som før var ullent terreng og avfallsplass, er nå blitt til et urbant område med togstopp, like ved ferdselsåren mellom Stavanger og Sandes.

Ingen omvei

Jeg møter senterleder Inger Ognedal Egeland for en prat om senteret. Etter en lang periode med bygging er hun nå veldig fornøyd med å kunne presentere Stadionparken på sitt beste. Under byggingen av vei og omgivelser har det til tider vært kronglete adgang på grunn av diverse omkjøringer, men nå er grovarbeidet over og pynting og beplanting av utearealet kan starte. For med enkel tilgjengelighet fra E39 og toglinje, står Stadionparken klar til full utnytting.

Spennende butikker

Senteret har nesten 30 ulike butikker og spisesteder. Blant disse finner man regionens eneste Ultra. Ultra innehar et stort lokale med bredt utvalg, eget bakeri i butikken og fokus på økologiske varer. Senterets Rema 1000 er Stavangers største, så Stadionparken stiller med gode sjanser for å dekke behovet for helgehandelen. Videre er det satset på å fremme særegne nisjebutikker, slik som for eksempel leketøysbutikken ”Linus leker”. Linus leker er en idealistisk leketøysbutikk som fører økologiske og fairtrade-merkede varer. Der finner du klær til baby og barn, interiørartikler og et bredt utvalg nostalgiske treleker. Den lokaletablerte butikken ”Buster Barneklær” finner du også på senteret. Den leverer merkevarer for barn og jobber etter mottoet ”kvalitet framfor kvanitet”.

Stadionparken ligger jo utvilsomt i et sportslig miljø og da er det på sin plass med landets eneste Viking supporterbutikk. ”Det er vi jo stolte av!” smiler Egeland. Senteret huser også sportsbutikken MX Sport, som med sine 1060 kvm blant annet har byens største utvalg av fotballutstyr. Arena Treningssenter tilbyr harde økter for de som ikke bare nøyer seg med å se andre rogalendinger svette på banen. Av mattilbud frister blant annet den thailandske restauranten ”Phad Thai” med deilige retter. ”Den får bare kjempeskryt!” forteller Egeland.

Urbant og sportslig miljø

Det urbane miljøet rundt Stadionparken er preget av sin relativt nye tilstedeværelse. Området har en ungdommelig og sportslig profil, med moderne arkitektur og mange muligheter for aktiviteter. I tillegg til selve Viking Stadion og Stadionparkens Arena trengingssenter, ligger senteret i umiddelbar nærhet til lekeplass, grøntområde og for ungene og andre nysgjerrige supportere; treningsbanen til Viking. Dessuten har en annen sportsgren gjort seg gjeldene rundt Stadionparken, da byggets utforming gjør skating ideelt.

Stadionparkens nærhet til Jåttå Videregående bidrar også til den unge profilen. I samarbeid med elever fra skolen har nemlig Stadionparken stelt i stand aktiviteter for barna, mens de voksne handler. Alt i fra produksjon av grytekluter til perlebånd og grillfest.
”Ja, her skjer det litt forskjellig” smiler senterlederen som inviterer til en hyggelig handel i et nytt og forbedret miljø.

Tekst: Hilde Mangset Lorentsen
Foto: Rose Robles Ellingsen