Hjem >  Magisk jul

Magisk jul

Julen handler om tradisjoner og for mange er et besøk i Illums Bolighus en viktig del av førjulstradisjonene. Her kan du både la deg inspirere og ikke minst finne alt du trenger for en magisk jul!

Illums Bolighus er et kjært navn for alle som er interessert i interiør, design, velvære og mote. Etter å ha holdt til i House of Oslo i mange år har Illums Bolighus i dag to store varehus her i Oslo. Flagship Store med fire etasjer på Glasmagasinet og tre etasjer i Vikaterrassen fylt med inspirasjon og designglede.Tiden før jul er spesiell i Illums Bolighus og her kan du virkelig drømme deg bort blant de mange vakre juleutstillingene. 
– Vi har to store julehus med masse inspirasjon til alt fra borddekking og selskapsantrekket til julegavene. Besøker du Illums Bolighus i juletiden skal du oppleve jul i alle avdelinger, forteller varehussjef Grete Aasen Seyffarth og administrativ sjef Aija Kalve Grytli.

Antikke fargenyanser

Hvert år kan Illums Bolighus friste med en egen juleshop hvor du finner både den tradisjonelle julepynten og spennende nyheter. Årets juletema er inspirert av tradisjoner, levende lys, antikke fargenyanser og den skandinaviske hyggen. Det er gull, beige toner og karamellfarget pynt toppet med en anelse gull og glitter som dominerer i årets juletema i år. Det er viktig at pynten ikke stjeler oppmerksomhet fra det julen virkelig handler om; tradisjoner, familie og plass til både nye og gamle minner. I juleshopen finner du alt fra de vakreste julekuler til unike produkter som nøtteknekkeren som er laget eksklusivt for Illums Bolighus i et begrenset antall. Her er det dessuten mange populære samleobjekter som julepynten fra Georg Jensen, Karen Blixen Jul fra Rosendahl, Stelton og Holmegaard. 
– Det er også mange som samler på juleservisene våre fra for eksempel Royal Copenhagen, Wik & Walsøe, Villeroy & Boch og Kähler som alle kommer med nyheter i år. Juleserviser er gjerne en viktig del av juletradisjonene og ofte investeringer som går i arv.

Ny og delikat velværeavdeling

Illums Bolighus er som en drøm for alle som er interessert i skandinavisk og internasjonalt design. I tillegg kan de også skilte med norsk design som for eksempel Ment, Wik & Walsøe, Skaugum of Norway, RÅ, Northern med flere. 
– Illums Bolighus er et livsstilskonsept med alt fra klær, smykker, sko og klokker til møbler, belysning, tekstiler og delikatesser.

Nå har de akkurat fått en ny velværeavdeling på Glasmagasinet med en rekke gode gaveidéer til både han og henne fra kjente merker som Isabella Löwengrip, Karmameju, L:a Bruket, Molton Brown, Stone Soap Spa, Noble Isle, Durance med flere. I tillegg har de fått flere nye varemerker som; Love & Stones, Plum & Ashby og duftlys fra Boy Smells.
Er du på utkikk etter et nytt selskapsantrekk har Illums Bolighus også en velfylt fashionavdeling hvor du finner merker som Riccovero, Coster Copenhagen, Sand Copenhagen, Designers Remix, DAY Birger et Mikkelsen, Ilse Jacobsen Hornbæk, Second Female, Résumé, Cavaliere, Envelope1976, Mads Nørgaard Copenhagen og Stenströms med flere. I begge husene finner du mote til både dame og herre, mens Vika i tillegg har en barneavdeling. I den fantastiske tekstilavdelingen kan Illums Bolighus by på blant annet Lexington, Ralph Lauren, Kenzo Home, Geismars, Georg Jensen Damask og i møbel- og belysningsavdelingene finner du alle de kjente klassikerne fra store navn som Fritz Hansen, Louis Poulsen, Carl Hansen, Montana, Erik Jørgensen, Gubi, Le Klint og Flos.

Ikke minst er Illums Bolighus stappfull av gode gaveidéer i alle prisklasser og det skal godt gjøres å gå ut herfra uten julepresanger. 
– Selv om det selvsagt er mulig å handle julegavene både i de fysiske butikkene og i nettbutikken vår så ser vi at mange ønsker den opplevelsen det er å besøke en av våre butikker. Her kan man kjenne, prøve, lukte eller smake på varene samtidig som man møter våre hyggelige og kompetente ansatte som kan gi veiledning og råd. Vet man ikke helt hva man skal kjøpe har vi også gavekort. I tillegg kan gavelisten vår tilpasses til alle anledninger og man kan få hjelp til å sette den opp.

Det lille ekstra

I Illums Bolighus er ingenting overlatt til tilfeldighetene og man får alltid det lille ekstra. Hver jul lanseres det for eksempel et nytt gavepapir som brukes til å pakke inn alle gavene som er kjøpt her. Papiret blir spesialdesignet av sjefsdekoratøren Martin Graae og gavene pakkes inn på en måte slik at det å åpne disse blir det en spesiell opplevelse for mottakeren. Fra 14. november til 15. desember kan du dessuten være med å stemme på ditt favorittjuletre i begge varehusene. En heldig vinner i hvert hus vil vinne all julepynten på det treet de stemte på.
– Tradisjonen tro har vi også dagstilbud med ulike varer med gode rabatter hver dag fra 8. november til 17. desember. Og er man medlem i fordelsprogrammet vårt, No1, får man dessuten bonuspoeng på alt man handler gjennom hele året. Som medlem får man hver november en bonussjekk som utgjør 10% av det man har handlet for i løpet av perioden fra 1. oktober til 30. september og som man kan bruke på det man vil i hele huset.

Det er med andre ord mange gode grunner til å legge julehandelen til Illums Bolighus. Ikke bare finner du det meste du trenger for en magisk jul med venner og familie, du får også masse inspirasjon og julestemning!

1: Ta titt på Illums Bolighus sin katalog for å se nærmere på hva du finner hos dem her.
2: Her kan du se nærmere på julekatalogen til Illums Bolighus.

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Illums Bolighus & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook