Interiør & design »  Lys som gir ro

Lys som gir ro

Med månen og småbåthavna som fantastisk kulisse, dekker Birgit Berg opp til fest. Med sine fantastiske lys, servietter og tilbehør har Løitens Lys tatt Narvik med storm.
Article image

– Det har omtrent ikke stått stille. Salget har vært strålende og vi har fått veldig mange flotte tilbakemeldinger, forteller Birgit Berg, medeier av butikken på Kvadraten i Narvik sentrum.

Den dempede belysningen, de flotte fargene og den rolige, stemningsfulle musikken i butikken gjør at jeg trekker pusten dypt og roer ned.

Rundt meg går folk rolig rundt, slapper av og bare nyter fargene, luktene og de fantastiske lysene fra Løitens Lys. Dette er ulikt alt annet i byen.
– Du er ikke den første som sier dette, forteller Birgit Berg fornøyd og fortsetter;
– Kundene finner en ro når de kommer ned hit. Man hører det på stemmenivået, det demper seg med en gang de kommer inn. Dessuten er det en veldig behagelig plass å jobbe.

For meg er det nesten vanskelig å begripe hvordan det går an å lage så flotte stearinlys. Fra det svarte til helt hvitt. Fra oransje til grønt. Og selvfølgelig masse julerødt nå før den store høytiden.

– Formene til lysene blir laget i gips. Deretter blir det tatt en silikonavstøping av gipsen, som så brukes til form for lysene. Alle lysene lages for hånd, her er det ingen maskiner som hjelper til, forteller Berg.
Sammen med seg på eiersiden har hun Katja Birkestrand.

– Vi har lys til enhver anledning; bryllup, dåp, konfirmasjon og andre store begivenheter. Man finner blant annet en egen dåpsavdeling med stort utvalg i lys, servietter og alt du trenger til dåpsbordet. Juleutstillingene bugner av håndstøpte lys, brukslys, servietter og et stort spekter gave og interiørideer til jul. Etter jul har vi en egen konfirmasjon- og bryllupsavdeling med masse spennende ideer både til dekking av bord og gaver, forteller Birgit.
Løiten Lys lager de vakreste lys du kan tenke deg – vel verdig den kommende julehøytiden – og da både som dekorasjon og som gaver!

Tekst & foto: Rune Dahl