Hjem » Mat & drikke »  Lite tid til matlaging?

Lite tid til matlaging?

Lite tid til å lage middag nå som hjemmekontoret er forbi? Her får du 5 tips til raske og sunne hverdagsmiddager som får kabalen til å gå opp.


De siste årene har mange brukt mer tid på å lage mat hjemme på kjøkkenet. Men med mindre hjemmekontor, banker tidsklemma på døra igjen.
– Mange er nok litt ute av trening når det gjelder hverdagsmiddagen, sier matfaglig rådgiver i MatPrat, Britt Marlene Kåsin.

– Det kan være lett å ty til raske løsninger som ikke er av det sunneste slaget når hverdagen blir hektisk, men med litt planlegging, kan de raske løsningene være både sunne og gode!

Wok er en populær hverdagsrett, og det er ikke uten grunn, skal vi tro Kåsin:
– Woken er kanskje den perfekte løsningen på tidsklemma. Den er lett å variere, både når det gjelder smaksretning og ingredienser. I tillegg kan den gå veldig raskt å lage, og en liten ekstrabonus er at det gir en super mulighet til å få brukt opp rester av grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, tipser hun.

Med masse grønnsaker i woken, får du fem om dagen på et blunk. Og kutter du dem opp dagen før, går det enda raskere å få middagen i havn når du kommer hjem. Med renskåret mørt kjøtt, fisk i biter eller belgfrukter får du et godt påfyll med proteiner, og som tilbehør kan du gjerne bytte ut hvit ris og fine nudler med en fullkornsvariant, eller gå for en norsk vri og bruke byggryn eller havreris.
– På toppen kan man selvsagt bruke ferdige woksauser, men det tar heller ikke lang tid å lage dem fra bunnen, oppfordrer Kåsin, og foreslår hjemmelaget sweet and sour-saus som et godt sted å starte.
– Den er ikke så sterk, men gir en god smak av Asia, som både voksne og barn ofte liker.
Dersom du trenger tips og inspirasjon finner du masse tips og oppskrifter på matprat.no.
 

Følg IN magasinet på Facebook