Hjem » Klær & mote »  Lise Charmel

Lise Charmel

Lise Charmel er et av de mest luksuriøse undertøysmerkene som finnes på markedet. Med sitt sofistikerte og originale snitt har Lise Charmel klart å kombinere eleganse og god smak med europeisk kvalitet.

 Med sine detaljerte broderier, luksuriøse stoffer, myke tyll, detaljer og finesser vil Lise Charmel tilfredsstille selv den mest raffinerte smak. Den unike passformen sørger også for at undertøyet er svært funksjonelt. Selskapet har alltid vært innovative, og var den første undertøysprodusenten som benyttet seg av sveitsiske guipureblonder, elastiske blonder så vel som mønstret microfiber. Ikke minst er de kjent for sine dristige fargevalg. I tillegg til mer tradisjonelle toner som krem, hvitt og svart, finnes også varianter av høyrødt, havblått og grønt. 

Article image

En kjærlighetshistorie

 Lise Charmel ble grunnlagt i Lyon. På 1950-tallet, da Lise Charmel introduserte sine første kolleksjoner, var den franske byen også kjent som silkens hovedstad. Fabrikken lå i det historiske «silkekvartalet», kalt Croix-Rousse, som da var et europeisk senter for kunst og tekstiler. Området var et yndet mål for velstående kunder på jakt etter varer med garantert kvalitet. Opprinnelig hadde Lise Charmel bare en spesialitet – brystholdere. Men med årene posisjonerte selskapet seg som en av verdens fremste produsenter av alle typer undertøy og korsetter. Lise Charmel var for eksempel den første til å introdusere Push up – bhen, som ennå er en av motehusets absolutte spesialiteter. Selve navnet Lise Charmel har en romantisk historie. Charmel har sin opprinnelse i «charm», et ord forbundet med undertøy generelt. Lise var navnet på grunnleggerens store kjærlighet.

Article image

Ny suksess

 I 1975 ble selskapet kjøpt av Jacues Daumal, som fortsatte å drive Lise Charmel i samme ånd. Han stilte sterke krav til kolleksjonenes tekniske og kreative natur, og bedriften ble for alvor etablert på markedet. Nettopp kreativiteten, den tekniske ekspertisen, kombinert med dristige materialvalg skulle vise seg å bli nøkkelen til det franske motehusets suksess. I dag jobbes det like mye med innsiden av en BH, som utsiden. Selskapet har absolutt fokus på komfort, passform og funksjonalitet. De har et eget laboratorium hvor de tester blonder, stoffer og andre nye tekstiler som kommer på markedet. Alle blonder tegnes forøvrig av Lise Charmels egne designere, og produseres eksklusivt for dem i Europa. Høy kvalitet er dermed garantert.

Article image

Eprise – for den ferme kvinnen

 Det var i løpet av 1980-tallet at Lise Charmel utviklet sin helt unike stil. På flere kontinenter fikk Lise Charmel en hengiven kundekrets. Motebevisste kvinner med klare krav til passform og kvalitet hadde funnet sin favoritt. 

I 1998 ble nok en kolleksjon lansert – Lise Charmel nattøy, en flørtende og behagelig samling myke plagg som raskt ble like populær som den sofistikerte undertøyslinjen. Ett år senere presenterte også Lise Charmel sitt første sortiment med badetøy. Nylig introduserte Lise Charmel nok en nyskapning – undertøyslinjen Eprise, skapt for kvinner med store størrelser. Tradisjonelle undertøysfabrikanter har lenge ignorert den ferme kvinnen. Utvalget har vært preget av hensiktsmessige, men dessverre nokså trauste modeller. I så måte er Lise Charmels Eprise unik. Passformen er fantastisk; uten at det på noen måte har gått på bekostning av verken kvalitet, stoffer eller utseende. Til tross for den gode kvaliteten er også prisen overkommelig, særlig tatt i betraktning av at en BH består av mer enn tredve deler.

En perfekt silhuett

 I dag omfatter Lise Charmel fire ulike linjer: Lise Charmel, Eprise, Antinéa og Antigel, designet for elegante og forførende kvinner, unge som eldre. Lise Charmel-kvinnen er ingen trendslave. Hun skaper sitt eget skjønnhetsideal, og vil ha et antrekk som passer hennes egen silhuett. I tillegg krever hun perfekt passform, de beste materialene og den høyeste kvaliteten. Da Jacues Daumal overtok forretningen var målet at Lise Charmel skulle bli luksusmerke nummer én – verden over. Det har han lykkes med.

 
Tekst: Siri Gerrard | Foto: Next to nothing

Ønsker du å se mer av Lise Charmel anbefaler IN magasinet å ta turen innom Undertøysbutikken Tjølsen i Stavanger, i Oslo anbefaler vi å ta turen til Next to nothing og i Trondheim bør dere ta turen innom She.