Hjem >  Kjell M. Søyland: Fornye deg selv

Kjell M. Søyland: Fornye deg selv

Mens andre gikk på fotballtrening sprang 10 år gamle Kjell M. Søyland på kunstutstillinger. I dag maler han motiver fra Jæren. Flere ganger har han fått tilbakemelding på at folk har blitt mer observant på naturen etter å ha sett et av maleriene hans.
– Det er fantastisk å ha hobbyen din som yrke. Du får tid til å fordype deg i faget på en helt annen måte når du har en hel arbeidsdag til rådighet. Du blir som en evighetsstudent der hver utstilling er en eksamen, men du mister litt av sjarmen når alvoret kommer inn, sier Søyland.
Noen ganger klaffer det med en gang, mens andre ganger må han sette maleriet bort for så å komme tilbake til det en senere dag.
– Du må hele tiden fornye deg og prøve å få det neste bildet enda litt bedre, men noen ganger så tenker jeg, hva er det jeg sitter her og klorer på. Heldigvis går slike perioder over, sier Søyland.
Det er i de sene nattetimene at kreativiteten blomstrer.
– Når jeg våkner så er jeg ofte overrasket over hva jeg har malt. Jeg tror vi er åpnere på nattetid og jeg utelukker ikke at det er noen som hjelper litt til da, sier Søyland.

FAKTA: Kjell M. Søyland (48)

• Jobber som maler og er aktuell med utstilling på Skudefestivalen i juli.
• Tips: Ta det skrittvis og ha en deltidsjobb ved siden av i begynnelsen. Det kan være lammende å vite at du skal kunne leve av hobbyen din, derfor kan det være greit å ha en jobb ved siden. Faren er at du tenker mer på å selge enn at du skal produsere noe av kvalitet.
• Les mer: www.kmsoyland.no

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Kjell M. Søyland

Følg IN magasinet på Facebook