Hjem » Mat & drikke »  Kebabkongen

Kebabkongen

Alle elsker historien om en som begynte med to tomme hender, og jobbet seg opp til kongestatus i sin bransje.

Mohammed Afzaal har allerede i flere år vært kjent som Kebabkongen på Nesbru. Men blir som kjent ikke konge uten å vinne noen slag. Afzaal har vunnet mange. Ikke nok med at han måtte kjempe mot et steindødt nabolag og skeptiske naboer som puttet anonyme rasistiske brev i postkassen hans, men tidlig på nittitallet hadde ikke Ola Nordmann helt oppdaget Kebab.
– Det var steintøft, innrømmer han. 
– De første årene jobbet jeg så å si døgnet rundt og kunne knapt ta ut penger av virksomheten. Jeg hadde tatt opp lån av familien og satset alt pluss litt til på dette. Jeg vil ikke si at jeg sov dårlig om natta, men den eneste grunnen til det er vel at jeg jobbet hele døgnet, sier Mohammad med et smil.
– Det handler mye om å ikke gi opp. Jeg hadde troen hele tiden selv når det så som mørkest ut.

I dag selger Nesbru Kebab i snitt over 300 kebab hver dag. Folk kjører lange omveier for å spise hos Mohammad og det er vel knapt en håndverker som jobber i området som ikke spiser lunsj på Nesbru Kebab. Så er det skoleungdommen da. Ungene på skolene i nærheten må jo være mer eller mindre oppfostret på Kebab. Etter skoletid valfarter de til Fekjan og lager lange køer. Hver dag, året rundt
– Hva er hemmeligheten spør vi? 
– Mye av hemmeligheten handler om sausene, sier Mohammad og smiler stolt.
– Ingen får vite hva hvordan jeg lager den. Den lager jeg på kvelden etter at de ansatte har gått hjem. Det er sausen som skiller en god kebab fra en dårlig. Og vår saus smaker helt fantastisk! Også er vi nøye på råvarene. Vi bruker kun førsteklasses kjøtt og friske grønnsaker.

Nå skal det sies at det er lenge siden Nesbru Kebab utvidet sortimentet. De serverer både pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat. De har mange bord inne og tilbyr både lekerom til ungene og fotball fra flere skjermer.
- Blir du aldri lei av Kebab? spør vi forsiktig.
Svaret kommer kontant; 
- Jeg blir aldri lei av Kebab og jeg blir aldri lei av kundene mine. Dette er livet mitt. Jeg låser opp døren her på morgen og lukker på kvelden. Jeg blir heller aldri lei av å stå bak disken, og synes det er en stor glede og kunne tilby folk den beste Kebaben i Asker og Bærum!

FAKTA Nesbru kebab

• På menyen: Nesbru kebab serverer både kebab, pizza, burger og annen tradisjonell gatekjøkkenmat.
• Adresse: Fekjan 15A, 1394 Nesbru
• Telefon: 66 84 57 05
• Facebook: facebook.com/NesbruKebab
• Åpningstider: Mandag-fredag 11–00, lørdag 12–00 & søndag 13–00

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa