Hjem » Asker&Bærum » Portretter »  Internasjonal påvirkning

Internasjonal påvirkning

Graham Addinal, er en av Riccoveros designere, og har de siste årene satt sitt preg på kolleksjonene. Hans internasjonale kunnskap kombineres med Riccoveros lange skredderkunnskap.

Riccovero er et norsk klesmerke som har tidsriktige, tøffe og elegante plagg for motebevisste kvinner og menn. De har over 70 år med skredderhistorie. Jeg møtte en av designerne som har vært med å påvirke herrekolleksjonene de siste årene, Graham Addinal. Han har vært hos Riccovero i tre år og designer herrkolleksjonen sammen med eier Finn Einar Kvamme. Hans påvirkning har begynt å vises i kolleksjonene. 
Før han begynte å jobbe hos Riccovero, var han sjefsdesigner i Paul Smith i 15 av de 18 årene han jobbet der. Etter en lang karriere hos Paul Smith bestemte han seg for å flytte til Skandinavia. 
– Jeg var heldig, jeg fikk lære av den beste, og en av de tingene Paul lærte meg var at jeg aldri måtte slutte å se på folk og ting som omringer meg, forteller Graham. 
Deres viktigste inspirasjon er folk på gatene i ulike steder av verden. De blir inspirert av mennesker på café, flyplasser og generelt ute i gatene. Graham påpeker at det er folk i gatene de designer for, og derfor er det viktig å prøve å forstå hva de vil ha. Graham har en god forståelse for det internasjonale markedet, og har gitt det norske merket uttrykk fra hele verden. Han forteller at han elsker å jobbe med norsk mote fordi norske menn er opptatt av hvordan de kler seg, og er svært detaljbevisste.

Høstens trender

Sosiale medier har hatt stor innflytelse på norsk mote. Graham forteller at sosiale medier har gjort informasjon om de nyeste trendene mer tilgjengelig for alle. Og den raske kommunikasjonen gjør at flere er mer oppdaterte. Graham forteller at også finanskrisen har hatt en påvirkning på motebildet. Det er ikke lenger trendy å vise status og store merker på klær som signaliserer at man har mye penger. Det har blitt tabu. Det nye er at man gjerne kan kombinere de elegante plaggene med de litt tøffere. Riccoveros høstkolleksjon er inspirert av rikmannsgutter som ønsker å bli rockestjerner, en karakter som minner om Mick Jagger. 
– Kombiner gjerne en dressjakke med en genser med rund hals. Høstens hotteste trend er å kombinere en pyntet stil med mer avslappede elementer, sier Graham engasjerende. 
Han viser meg noen av høstens plagg. Og jeg legger raskt merke til at Riccovero er veldig gode på detaljer. På innsiden av de fleste plaggene finner man ulike mønstre og farger langs kantene, til og med knapphullene er gitt et hint av farge. Graham viser meg en av høstens blazere. Det som er spesielt med denne jakken er at den ikke har fôr og skulderputer, noe som gjør den blir veldig lett og myk å ha på. Dette er et stykke skredderarbeid som er vanskelig å lage, men noe de har lagt mye arbeid i å oppnå. Jakken har en flott passform og gir blazerjakken et nytt uttrykk.

5 fem ting du må ha i skapet i høst

Jeg spør Graham hva han mener er de viktigste tingene å ha liggende i skapet i høst.
1. Det første man bør anskaffe seg er en Berlin-jakke, som er kort i snittet og gir et yngre uttrykk. 
2. Et annet viktig plagg i høst er en genser med rundt hals, enten en collage-genser, eller en i strikk, som kan kombineres med blazeren til en finere anledning. 
3. En av høstens største tender er den prikkete skjorten, gjerne i en blåtone.
4. Burgunderrød bukse kan kombineres med ulike plagg, og gir en spennende kombinasjon. 
5. Og til slutt så er det viktig med en blazer som gjerne kan kombineres med jeans for et røffere uttrykk.

70 år med skredderhistorie

Riccovero fokuserer på å bruke deres unike skredderkunnskap i hvert enkelt plagg. Hvert produkt skal ha et godt håndverk. Modellisme, passform og skredderkunnskap er viktige grunnelementer i en moderne dress. Visjonen er at når du tar på deg en Riccovero-dress skal man kunne oppleve at det er lagt mye arbeid i disse detaljene. Bedriftens skredderhistorie går 70 år tilbake i tid. 
I 1936 begynte Einar Kvamme sin skredderpraksis. Sønnen Jan Kvamme overtok bedriften og utviklet en bukseprodusent. Sønnesønn Finn Einar Kvamme etablerte i 1986 Riccovero AS, og startet bedriften vi kjenner til i dag. Finn Einar satte fokuset på design og skredderarbeid spesielt på dress, og laget deretter en bredere kolleksjon med ulike plagg. I 2002 ble Riccovero WOMAN introdusert. Woman har hatt en stor utvikling og står i dag frem som et kjent og veletablert merkenavn. Skredderkunnskapen og fokuset er også viktig i damekolleksjonen i både drakter, frakker og kjoler. 
Deres brede kunnskap gir produktene en unik kvalitet, og tekstilene er nøye plukket ut for et optimalt resultat. Kolleksjonen har et internasjonalt uttrykk, som er både sofistikert og trendy. Jeg anbefaler å sjekke ut høstens kolleksjon som nå er i butikkene.

Tekst & foto: Karoline Gjermundsen

Følg IN magasinet på Facebook