Hjem » Hjem & fritid »  Ideer til hage på liten plass

Ideer til hage på liten plass

Vi er inne i årstiden der alle med grønne fingre liker å stelle i hagen. Men ikke alle har like mye plass til å boltre seg, her er noen ideer til hvordan du kan utnytte den lille plassen du har best mulig.

Har du liten plass, men mange planter? Det finnes løsninger. Plant i flere etasjer, støtt opp plantene eller la dem henge ned - bruker du plassen i flere etasjer får du plass til mange flere planter, og omgivelsene blir mye frodigere! 

Plant i kommoder, hyller og skap!

Gamle møbler som ikke lenger kan gjøre jobben innendørs, kan få nytt liv utendørs. Plant i krukker og stable dem opp, eller plant rett i skuffen. Bruker du møbler av tre kan det være lurt å kle skuffer og kasser med plast innvendig, slik at jorden ikke tørker for fort ut, og for at treverket skal holde lenger. Planterøtter trenger god jord og mye plass, så å plante i møbler kan være en glimrende løsning på plassproblemet. 

Velg variert!

Det er mange fordeler med å velge varierte planter, også når plassen er liten. Klatreplanter kan både henge og slynge seg oppover, de krypende kan dekke bar jord, og de høye kan gi nødvendig skjerming mot sol og naboer. Så reddik og salat mellom sommerblomstene, og nyt din ureiste frokost i blomsterhavet.

Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter / www.obp.no

Følg IN magasinet på Facebook