Hjem >  I stylistens garderobe

I stylistens garderobe

Vi har fått tips og inspirasjon fra IN magasinets stylist, Nina Kveseth. Selv inspireres hun av 70- og 90-tallet denne sesongen.

– Jeg er veldig glad i gode, tidløse, plagg som det er mulig å ta frem igjen sesong etter sesong. Moten forandrer seg men det er alltid en del plagg som er trofaste hver sesong. Det å få inspirasjon til å bruke plaggene jeg allerede har i skapet på en ny måte og tilføye sesongens nyheter og farger er spennende, sier Kveseth.
Hun er en av fire medeiere bak salongen Maze Hair i Stavanger, og jobber også som frisør og makeupartist. Stylisten fra Stavanger mikser gjerne dyrt og rimelig, klær fra store kjeder, dyrere investeringer, og skatter fra vintagebutikker når hun setter sammen sine antrekk. Hun finner mye inspirasjon når hun er ute og reiser. 
– Det er inspirerende å oppleve nye steder, inntrykk, stemninger, butikker og ikke minst trender, sier stylisten, og forteller at hun har funnet mange skatter i forskjellige vintagebutikker. Blant annet en metallisk gullkjole fra Spania, som hun tror kommer til å passe bra denne sesongen.

Tidløse klassikere

Selv definerer stylisten stilen sin som klassisk og enkel, men med en rocka tvist.
– Jeg liker plagg jeg kan dresse opp og ned, og å blande florlette stoffer mot grovere materialer som strikk, skinn eller denim for en fin kontrast. En klassisk blazer med en t-skjorte og jeans, en hvit skjorte eller bluse med en skinnbukse eller boyfriend-jeans. Og jeg bruker gjerne sneakers til det yndige sommerskjørtet, sier Kveseth.
Stylisten innrømmer at hun har en svakhet for denim i alle nyanser og fasonger. Denne sesongen er det derimot en gammel gjenganger som er blitt hennes nye favoritt. Nemlig slengbuksen.
– Det glade 70-tallet fortsetter inn i 2016. Slengbuksen gir deg en flatterende silhuett, litt lengre bein, kler de fleste figurer, og er fin både til høye hæler og flate sko. Den har vært å se i butikkene et par sesonger, og i år er den tilbake som aldri før, sier hun.
Kveseth forklarer imidlertid at slengbuksen fins i ulike fasonger. Så er du skeptisk til bukser med voldsom sleng, fins det andre varianter som er mer diskré.
– Men det er viktig å unngå for korte slengbukser, og den skal helst ikke subbe i bakken med mindre du går for culotten, som er den korte varianten av slengbuksen, sier forklarer hun.
Kveseth er opptatt av å ha et godt utvalg av tidløse klassikere i klesskapet. Blant favorittene er en boyfriend-jeans fra Acne, en Levis 501-jeans, klassiske hvite skjorter og blazere. Plagg hun kan bruke sesong etter sesong. Stylisten er glad i basisplagg, og legger heller til noen spennende elementer her og der. Hun er ikke redd for å investere i statement-elementer som en designerveske, et smykke, solbriller, øredobber eller en ring. Det lille ekstra som kan tilføre mye til et ellers enkelt plagg.

En hverdag fylt med inspirasjon

Jobben som stylist krever kunnskap om mote, og det gjelder å være oppdatert. Ifølge Kveseth må man ha en lidenskap for mote, for det er like mye en livsstil som en jobb. 
– Jeg er på jobb hele tiden, sier stylisten, som alltid holder øynene åpne for inspirasjon gjennom motemagasiner fra inn- og utland, bøker, og internett. 
Men for Kveseth handler mote om å dra catwalk-trender ned på et personlig plan, om å bli inspirert til å bruke sesongens viktigste trender i hverdagen. For catwalk-
moten kan, for noen, oppfattes svært voldsom, og designerklærne er dyre. Heldigvis fins det rimeligere designere og butikker med trendy klær som ser ut som kommer rett fra catwalken. Derfor understreker stylisten at catwalk-trendene ikke nødvendigvis er beregnet for at du skal følge den til punkt og prikke. Ønsker man likevel å følge det nyeste fra motehusene, har stylisten et tips:
– Du trenger ikke ta det helt ut, men heller hente frem noe inspirasjon fra de ulike kolleksjonene. Selv om det er trendy med metalliske plagg, trenger man ikke et helt antrekk i det. Bruk heller et element eller gjør stilen mer nedtonet ved å style det med et plagg i duse farger som grått og pudder.

Hennes beste tips

Denne våren har Kveseth falt pladask for både 70- og 90-tallsstilen. Blant favorittene er slengbuksen, plagg i semsket skinn, yndige og lyse bluser, overdeler der skuldrene viser, undertøystopper, sandaler med platå, og kjoler og skjørt i denim som er favorittene. 
– En liten skulderveske er også et must denne sesongen, og selvfølgelig par kule solbriller og nye kritthvite sneakers, legger stylisten til.
Videre er romantiske og feminine kjoler, blomster og mønstermiks noe av det vi kan finne i butikkene nå. Selv har Kveseth funnet en nydelig hvit vintagekjole som hun vil style med et belte i livet og høye sandaler eller kule joggesko. Eller med bomberjakken for en litt uventet fri. Også dongeriskjørtet er et av vårens viktigste nøkkelplagg. Stylisten anbefaler å style det med noen av vårens andre store trender som blomster, striper eller blonder. Når det gjelder dongeriskjørtet fins det en rekke varianter. Kveseth nevner at både den lange varianten som stopper rett under knærne og den A-formede fasongen er aktuelle nå, og kan styles med både sandaler og sporty hvite joggesko. Men uansett hva man velger og hvordan man styler det, syns stylisten det er viktig å tenke på at et sesongskifte ikke betyr at du må oppgradere hele garderoben.
– Jeg har gjort noen bomkjøp fordi jeg syns noe er fint på andre. Men så finner jeg ut at det ikke er meg, sier Kveseth, som derfor har en klar oppfordring til oss frem mot våren:
– Det aller viktigste er å være tro mot sin egen stil, og vite hva som kler ens egen kropp. Da trenger man heller ikke nødvendigvis kaste seg på alle trender som kommer og heller prioritere kvalitet over kvantitet.

Tekst: Emilie Gundersen | Foto: Anne Lise Nordheim