Hjem » Bergen »  Hollywood til Bergen

Hollywood til Bergen

I 2006 ble det for første gang arrangert ”Hollywood i Bergen”, der femten artister, tv serie og filmskuespillere fra Hollywood, stilte opp for veldedighet og satte sitt glamorøse preg på byen.
Event byrået Cityspot AS tar nå konseptet et steg videre og inviterer i august til et storslått kjendisarrangement. Med prosjektleder Alexander Solberg i spissen er det fra 9.- 18. august duket for høy glamfaktor for et godt formål i Bergen. Forrige gang Hollywood kjendisene gjestet den flotte byen vår stilte artister fra Backstreet Boys og N’Sync, samt skuespillere fra Prison Break, Gilmore Girls, Akutten, Shark og Pacific Blue opp. Hvem som vil kaste glans over Bergen på årets event er foreløpig hemmelig, men Alex lover minst like store navn denne gang: – Invitasjonene er sendt ut så nå er det bare å vente, sier han lurt.

Til kreftforeningen

Samtlige arrangementer i løpet av Hollywood uken har kreftforeningen som formål. Det vil også holdes en lunsj med innsamling til Medisinsk Høyteknologisk Forskningsfond for Da Vinci roboten som brukes for behandling av prostata- og lymfekreft. Hovedeventet er en veldedighets basketballkamp hvor stjernene selv utgjør laget ”Hollywood Knights”. Motstanderne vil bestå av norske kjendiser og basketballspillere som blant annet skal stemmes frem på ba.no og NRJ. Kjendisene vil i tillegg tilbringe en hel dag sammen med barn og unge preget av kreft: – Her er det mye følelser involvert, sier Alex og legger til: – Det er fantastisk å se disse ungdommene få en morsom opplevelse sammen med stjernene.

Et publikumsfrieri

Basketballkampen er åpen for hele familien og blir ukens høydepunkt: – Dette er en ”showkamp” og et publikumsfrieri av dimensjoner, forteller Alex entusiastisk. Kjendisene er der for å by på seg selv, skrive autografer og møte publikum: – Klart fansen må få møte stjernene! Det er jo derfor de er her, smiler Alex. For de over 20 er årets VIP party et must. 15. august inviterer Galleri Nygaten til en stjernespekket aften, blitsregn, rød løper og glamour på ekte Hollywood vis. Alex er ikke i tvil om at dette blir årets ”happening” i Bergen og bedyrer selvsikkert: – Dette arrangementet vil få Gullruten til å virke som en sokkedans i forhold!

Setter Bergen på kartet

Alex og Cityspot samarbeider med amerikanske Hollywood Knights Inc. som hjelper til å sette Bergen på kartet i internasjonalt media: – Det er viktig at det er i Bergen det skjer, sier Alex og forteller at konseptet har skapt interesse internasjonalt. Med suksess i år kan det bli aktuelt å ekspandere til andre land etter hvert: – Vi gleder oss til årets event og håper å skape en tradisjon som gjør at vi heretter kan få Hollywood til Bergen hvert år!

Tekst: Charlotte Faaberg
Foto: Presse