Hjem >  Frescohallen Bergens nye storstue

Frescohallen Bergens nye storstue

IN magasinet utroper dette til Bergens friskeste restaurantsatsning noensinne!

Monumentalt, klassisk og vakkert – The roaring Twenties er tilbake.

Wow! Utbrøt mitt spisefølge Tone Lise i det vi entret restauranten via den røde løperen. Om ikke dette er Norges vakreste restaurant-lokale kan det ikke være langt unna. Førsteinntrykket er intet mindre enn imponerende. Axel Revolds fantastiske nyoppussede fresker, de klassiske søylene, det buede taket, den dempede musikken og servitører i kjole og hvitt. Her er det Belle epoque og kontinental grand charme i veggene og om noen hadde fortalt meg at dette stedet hadde eksistert i 150 år hadde jeg ikke tvilt ett sekund. Men faktum er at Frescohallen åpnet sine dører som sent som i mai i år. Siden den gang har ryktet om storsatsningen fart gjennom byen raskere enn bybrannen i 1916 og stedet har på rekordtid oppnådd status som Bergens storstue.
– Litt av visjonen vi har med dette stedet er at det skal bidra til å skape stolthet og tilhørighet for alle innbyggerne i Bergen, forteller Food & Beverage manager Herman Saudan.

En god chablis blir aldri feil til skalldyr. | Barsjef Antoine, en kunnskapsrik herre med sans for god service og velkomponerte cocktails.

Et tilbud for alle

– Her har vi laget et restauranthus med et innhold som favner så bredt at alle kan føle seg hjemme.
På romslige 1.200 m² kan gjestene nyte førsteklasses mat i restauranten, de kan sippe til en god cocktail i baren eller simpelthen bare sitte å beundre freskene, mens de nyter en god kaffe eller en kakebit.
– Jeg er veldig stolt av hvordan teamet på kjøkkenet leverer kompromissløs kvalitet, forteller en synlig fornøyd Herman.
– Vi har ett solid team på kjøkkenet basert rundt kjøkkensjef Liliana Haaland. Hun har sin bakgrunn fra Michelin restaurantene Renaa og BARE her i Bergen Børs. Sous-sjefene har bakgrunn fra blant annet BARE, Brasserie Hansken i Oslo og Renaa i Stavanger. Hele teamet på kjøkkenet er bygd opp med tanke på kreativitet. Dette er en leken gjeng som snur opp ned på folks forventninger og tanker om hvordan maten kan lages og presenteres. Fokuset kommer til å ligge på sjømat og vi er fullstendig kompromissløse i forhold til kvalitet på råvarene.

Juryen i Bartenders Choice Awards bør ta turen snarest. | Deilig champagne og kaviar servert med vafler og pisket creme fraîche. En herlig dekadent lunsj.

Gode cocktails

Til tross for det grandiose førsteinntrykket fremsto hele måltidet som og folkelig og upretensiøst. Vår servitør Antoine som også viste seg å være barsjef var hjelpsomheten selv. Han geleidet oss trygt gjennom hele måltidet, plukket ut utmerkede viner og mikset i tillegg noen helt fantastiske drinker. At jeg har en stor forkjærlighet for gode cocktails, er ikke til å stikke under en barkrakk. Baren på Frescohallen er en attraksjon i seg selv. Jeg kan melde om utsøkte cocktails med en profesjonell finfølelse for farger, komposisjon og smaker. Bartenders Choice Awards kårer hvert år landets beste cocktailbar. Det bør snarest ta turen. IN magasinets matglade skribent kan melde om strålende mat, skyhøyst servicenivå, og et imponerende vinutvalg. Bergen trenger dette stedet. Alle byer trenger en storstue som skaper tilhørighet og identitet samtidig som den leverer førsteklasses restaurantopplevelser!

Axel Revolds historiske fresker er en attraksjon i seg selv.

Fakta Frescohallen

  • Adresse: Vågsallmenningen 2, 5014 Bergen
  • Facebook: @frescohallen.no
  • Sosiale medier: @frescohallen
  • Åpningstider: Mandag–torsdag 07–01, fredag 07–02, lørdag 08–02 og søndag 08–23
  • Telefonnummer: 413 83 100

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: Stein O. Kaasa & Frescohallen
 

Følg IN magasinet på Facebook