Hjem » Klær & mote »  Fremtiden er målsydd

Fremtiden er målsydd

Nederst i Hegdehaugsveien i Oslo ligger et maskulint mekka. En liten butikk fylt med dresser og jakker, hvor hvert eneste plagg er laget på et fundament av lidenskap, fagkunnskap og ekte målsøm. Møt Frislid!

Inne i butikken står det unge og engasjerte menn med et nesten nerdete forhold til det de driver med, nemlig konfeksjon. Ordet i seg selv er kanskje verken spesielt sexy eller trendy, men likevel setter det på en måte standarden for hva merket bak denne forretningen representerer. I en tid der stadig flere «klikker» varene hjem på døra, uten egentlige forutsetninger for å vite hva man faktisk kjøper, møter du hos Frislid ekte fagkunnskap. Om stoffer, snitt, søm og farger. Du kan prøve de ulike plaggene på, og virkelig kjenne hva klærne gjør med følelsen i kroppen, holdningen, selvbildet – ja, sågar speilbildet. Her sendes ingen ut av døren før kunden eller gutta i butikken er fornøyde.

I Oslo finner du Frislids Brandstore nederst i Hegdehaugsveien et maskulint mekka.

En ekte bygdesaga

Eventyret startet i Nordfjordeid i 1946. Det var året da Alf Frislid startet Frislid Konfeksjon. I de nokså trange etterkrigsårene var det knapt med ressurser, men den unge, virksomme mannen lot ikke det være noen hindring. Han satt passerspissen i hjembygda på kartet og trakk en sirkel for hvor langt han ville klare å sykle for å innhente bestillinger på sine lokalt sydde dresser. Fra gård til gård syklet han rundt med den ene hånden på styret og målebåndet i den andre. Stoffer og øvrige nødvendige materialer byttet han til seg mot fisk han selv trakk opp fra fjorden like utenfor døra. Ingen utfordring var for stor, alle skulle få muligheten til å bære en dress som satt perfekt. 
Selv om produksjonen i dag er flyttet ut av landet, gjøres fortsatt alt av planlegging og forarbeid på Vestlandet. Det tas ingen snarveier, verken når det kommer til passform eller kvalitet. Frislid er fortsatt stolt leverandør av dresser, jakker og bukser til menn som krever det lille ekstra. Det er et merke for kvalitetsbevisste og nysgjerrige menn som er interessert i trend og mote og en solid merkevare som garanterer optimal passform. 
Frislid har 750 ulike størrelser og figurer. I tillegg tilbys målsøm for de som ønsker sin egen lille tvist på en unik dress.
– Dette er en tjeneste som blir stadig mer etterspurt. Og at det er de yngste kundene som oftest benytter seg av denne muligheten er ekstra morsomt, forteller Gisle Strøm hos Frislid.

Fysisk handel

Historien er viktig for dem, men samtidig er Frislid opptatt av å ikke stagnere i en spesiell form. De har spisset kolleksjonene og oppgradert logo og konsept. Stoffer henter de kun fra de beste veverne i Europa. De er tilstede på nett, men ikke med digital butikk.
– Vi er klar over at vi må bli bedre på den digitale opplevelsen av merkevaren. Spesielt med tanke på bilder. Faktum er at moderne kunder gjerne orienterer seg på nett før de handler. Likevel viser forskning at dagens generasjoner ønsker fysisk nærhet og tilstedeværelse for at handleopplevelsen skal bli optimal. Det er også en viss forskjell på hva folk faktisk kjøper på nett. De varene som bare skal dekke et behov – de generiske varene – kjøpes gjerne via datamaskinen. Men de tingene som virkelig betyr noe, som skal være en investering, ønsker folk fortsatt å prøve på. Og ikke minst, de ønsker å kjøpe dem fra et menneske, fortsetter Gisle Strøm. 
Gutta i butikken i Hegdehaugsveien er overbevist om egen drift og konsept. Det er den fysiske butikken som er fremtiden! Den med ekte varer, ekte folk og ekte ord «for pengene». Når kundene går ut av døra har de ikke bare med seg plagg som er fulle av fagkunnskap og stolthet. De har også med seg en god historie; om hvor stoffet kommer fra, hvordan det er sydd og hvorfor det er sydd sammen på denne måten. Alt har en hensikt og et mål. Det finnes bare en fellesnevner. Å gi deg et produkt som føles perfekt på kroppen.

FAKTA: Frislid Concept Store Oslo

Adresse: Hegdehaugsveien 29, 0352 Oslo
Telefon: 919 22 275
Webside: frislid.no
Facebook: facebook.com/frislid1946
Instagram: instagram.com/frislid_1946
Finn nærmeste Frislid forhandler.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Frislid
 

Følg IN magasinet på Facebook