Hjem » Bergen »  Fra forskning til figurformende kirurgi

Fra forskning til figurformende kirurgi

Beslutningen om å foreta et kosmetisk inngrep er ofte sammensatt. Hos Plastikkirurg1 er et dedikert og dyktig team opptatt av å gi alle pasienter en best mulig opplevelse fra første møte.

Der vil du, bokstavelig talt, være i trygge hender. To av dem tilhører Dr. Christian Busch.
– Det var egentlig tilfeldig at jeg begynte med kosmetisk kirurgi. Da jeg var ferdig med spesialistutdannelsen i plastikkirurgi, var planen å drive med akademisk medisin. Jeg tok en doktorgrad innen hudkreftforskning. Samtidig begynte jeg å arbeide litt ved Tom Ørners klinikk for å holde kirurgien varm. Dette trivdes jeg med, og valgte å fortsette der i full tid da doktorgradsarbeidet var ferdig. 

Det det finnes hjelp

Med årene har Christian Busch opparbeidet seg bred erfaring innen kosmetisk kirurgi, med spesiell kompetanse innenfor bryst, ansikt og figurformende kirurgi. Sammen med Tom Ørner driver han Plastikkirurg1 like ved Flesland i Bergen.
– Jeg utfører de fleste inngrep innen feltet, men har spesiell interesse for korreksjoner etter massivt vekttap. Overvektsepidemien som har kommet til Norge, har ført til et stort behov for slik kirurgi. Ikke minst fordi det nå finnes mer effektive behandlingsformer av fedme; både i form av dietter og slankeoperasjoner. 
Etter store vekttap er det mange pasienter som blir overrasket over hvor mye plager de får av hudoverskuddet som er kommet. Da kan figurformende kirurgi være en god løsning.
– Det handler ikke bare om å fjerne overflødig hud, men snarere om å opprette en form for harmoni. Noen steder på kroppen kan det være nødvendig med fettsuging, andre steder å tilføre av volum i form av implantater eller fettvev. Det varierer fra pasient til pasient. Slike operasjoner kan være omfattende, og pasientene trenger ofte lang rekonvalesenstid. Som ved all annen kirurgi er operasjonene forbundet med en viss risiko. Dette er det viktig at pasientene er forberedt på. 
Massivt vekttap er imidlertid ikke den eneste årsaken til at pasienter oppsøker Dr. Busch. 
– Kvinner som har gjennomgått flere graviditeter kan også få lignede plager, selv om omfanget er mindre. Flere ønsker å rette opp både bryster, mage eller lår. Dette kan vi hjelpe dem med. 
– Synes du folk har realistiske forventninger til hva du som kirurg kan utrette?
– Det er det min plikt å sørge for at de har. Dersom vi oppfatter at dette er en pasient som har urealistiske krav, må vi forsøke å få dem til å forstå hva de kan forvente seg. Der hvor det ikke er mulig, fraråder vi behandling. Vi forsøker å oppnå naturlige resultater, og mitt inntrykk er at de aller fleste pasienter også ønsker dette. For oss handler det om å hjelpe pasientene til å gjøre det beste ut av det de allerede har, avslutter Christian Busch.

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: www.plastikkirurg1.no
• Instagram: www.instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: www.facebook.com/plastikkirurg1
• Hos Plastikkirurg1 er det et mål at resultatet av behandlingen skal oppfylle dine forventninger. De ønsker, sammen med deg, å skreddersy et behandlingsforløp med utgangspunkt i dine forventninger. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Plastikkirurgi 1

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK