Hjem » Mat & drikke »  Et hjem utenfor hjemmet

Et hjem utenfor hjemmet

Kun 10 minutter unna Oslo sentrum ligger det ærverdige Strand Restaurant. Huset har hatt restaurantdrift siden 1924, det bærer på lange tradisjoner og historie. Siden 2010 har den flotte restauranten blitt drevet av kokkene Tom Victor Gausdal og Stian Floer sammen med kokkekollektivet Lava Oslo.

Huset rommer i dag flere selskapslokaler, en stor terrasse med uteservering, samt restaurant og en liten kafé. I området rundt finner man en skulpturpark med verk fra Joseph Grimeland og en smijerns paviljong. I tillegg er det også en båthavn rett nedenfor hvor det også finnes egne gjesteplasser for Strand restaurants sine gjester.

Rene, naturlige og ekte råvarer

Kjøkkenet på Strand restaurant er bygget opp med et fokus på rene, naturlige og ekte råvarer. Restauranten samarbeider tett med gode leverandører for å servere mat som gjenspeiler årstidene og hva som er tilgjengelig i naturen i hver sesong. Alt de serverer har en tydelig opprinnelse, og bonden eller produksjonen som leverer råvarene driver alltid bærekraftig. På denne måten ønsker de å skape opplevelser som tilfører noe nytt til miljøet de springer ut i, enten du bor i nærheten eller er tilreisende.

En oppgradering

– Nå har vi drevet huset i snart 10 år og det er på tide med en oppgradering. Mange har høye forventninger når dem ankommer Strand og dem skal vi fortsatt nå – men i form av en mer uformell og varm tilnærming med fokus på familie, sier Tom Victor Gausdal
– Vi ønsker å være mer tilgjengelige for alle og skape et hjem utenfor hjemmet. Menyen kommer fortsatt til å bestå av sesongbaserte råvarer, men med flere muligheter.

De kommer til å fortsette med en fast meny som byttes ofte, men vil også tilby en a la carte for dem som ikke ønsker full meny. I helgene serverer de brunsj og barnemenyen vil også bli utvidet.

Restauranten skal få seg et lite løft så de stenger ned i 2 uker for å lage en litt lunere og varmere atmosfære ved å tilføre litt treverk og mørkere tekstiler, med en litt mer moderne touch. Nye bilder skal på plass og selskapslokalene skal males og finpusses. Dette skal da bli det «Nye Strand» og Restauranten skal «rebrandes» i form av ny logo som lanseres på reåpnings-uken i uke 42. De åpner opp med events hele uken og har allerede satt en kalender for resten av 2019. Strand kommer også til å ha flere eventer jevnlig, og noen nye konsepter som «Jazz & Jambalaya» og quiz er noen som allerede står på agendaen. Følg med folkens! Dette blir spennende!

Fakta: Strand Restaurant

• Adresse: Strandalleén 48, 1368 Stabekk
• Telefon: 67 53 05 75
• Webside: strandrestaurant.no
• Facebook: facebook.com/2010strand
• Åpningstider: Mandag stengt, tirsdag-lørdag 12–21 & søndag 12–20. Terrassen er åpen så lenge været tillater. Kjøkkenet stenger 20.30 tir-lør / 19:00 søn.
• Til informasjon: Hele huset er stengt fra 30/9 - 16/10 grunnet finpussing av lokalene men åpner igjen med full agenda for hele uka. 18/10 kan dere holde av til OKTOBERFEST!

Tekst Stein Olav Kåsa | Foto: Geir Smevik

Følg IN magasinet på Facebook