Hjem » Mat & drikke »  En lokal suksesshistorie

En lokal suksesshistorie

De siste årene har både juleakevitten og norsk akevitt generelt eksplodert i antall, og nye spennende varianter har funnet veien inn i de 1000 barskap.

Vollen Fjordbris, en nydelig og forfriskende drink.

Tidligere var det de tunge akevittene som dominerte, og Akevitt ble så å si utelukkende drukket i julen. Nå får flere og flere opp øynene og ganen for at Akevitt passer utmerket til Avec, og i tillegg er den en spennende ingrediens i drinker. En av de mest spennende og suksessrike nykommerne er Maud Akevitt fra Asker. Bakgrunnen for satsningen var å gjøre ære på polarskipet Maud som ble bygget i Vollen i 1917. 100 år etter sjøsetningen kom Maud etter et langt slep over havet hjem til Vollen i 2018.

Lokal akevitt fra Asker

Elisabeth Takle Bye og Berit Gjeruldsen er noe så sjeldent som to kvinnelige akevittgründere! Disse damene står også bak Asker 2020 akevittene som ble lansert i forbindelse med kommunesammenslåingen. Sammen har disse ildsjelene lagt grunnlaget for det som er et aldri så lite akevitteventyr i Asker. Berit og Elisabeth er det vi kan betegne som både ildsjeler og lokalpatrioter, og sammen driver de firmaet God Smak fra Asker. Maud Akevitt er utviklet i samarbeid med det norske brenneri i Grimstad, og det er jentene som personlig har smakt til, og utviklet Akevitten. Maud er laget etter gamle norske håndverkstradisjoner, og modnet på sherryfat. I tillegg benyttes de beste krydderdestillater. Dette gir en mild og rund akevitt med smak av vanilje, fennikel, karve, sitrus og anis. Maud kan utmerket godt nytes alene, og passer selvsagt utmerket til tradisjonell norsk mat.

Berit Gjeruldsen & Elisabeth Takle Bye med Asker 2020 akevitten. | Blide representanter for IN magasinets testpanel.

Vollen Fjordbris

Med mye smak av krydder, urter og smaksnyanser fra eikefatene er Maud Akevitt et veldig spennende brennevin å jobbe med i drinker. Det store spennet i smaksnyanser gjør at Maud kan brukes til utrolig mye spennende drinker. Her er det bare å ta frem sin indre bartender og prøve seg frem med forskjellige smakskombinasjoner. Vollen Fjordbris er laget i samarbeid med Vitos Restaurant i Vollen og falt i smak hos IN magasinets entusiastiske testpanel.

Vollen Fjordbris
1 Del Maud Akevitt
2-3 deler ingefærøl
Friskpresset lime
Knust is
Vel bekomme.

Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook