Hjem » Oslo » Hjem & fritid »  En annerledes møbelforretning

En annerledes møbelforretning

Grini Mølle møbelforretning har en atmosfære du ikke finner mange andre steder. De holder til i idylliske omgivelser ved Eiksmarka i Bærum, og har Grinidammen rett utenfor vinduene. I det store lokalet kan du gå rundt i fred og ro, og få idéer og inspirasjon til interiør og finne de møblene som passer til akkurat ditt hjem.
Grini Mølle er en familiebedrift med lange tradisjoner. Dagens innehavere, Ellen og Kjersti Monrad, kan fortelle at de har holdt til i de samme lokalene siden 1946, da deres farfar startet møbeltapetsererverkstedet Hans Sundt Monrad & Co. Her finner du et stort utvalg vakre møbler fra spennende merker som Tonning, L.K.Hjelle og Variér. De har også en innholdsrik avdeling med stoffer fra ledende europeiske leverandører.
Både møblene og stoffene er av svært høy kvalitet. De er laget for å vare, og de er opptatt av at møbler ikke skal være forbruksvarer som må skiftes ut annethvert år. Her kan du også få råd og veiledning om innredning og valg av stoffer og løsninger. – Alle som jobber her er fagfolk, og vi kommer gjerne med forslag eller tegner løsninger. Vi kan også komme hjem til folk for å finne frem til de beste løsningene. Her kan du bestille møbler med akkurat de stoffene og løsningene som du ønsker, sier Kjersti. Og har man spesielle ønsker har de dessuten et nært samarbeid med snekker- og møbeltapetsererverkstedet som holder til i underetasjen.



Norske møbler

Enten du foretrekker trendy eller klassiske møbler, så finner du det aller meste du trenger til hjemmet her. De satser på gode, norske produkter og deres hovedleverandører er Tonning og L.K. Hjelle.
– Begge disse fabrikkene har fremdeles hele sin produksjon i Norge, fra design til ferdig produkt. Dette gir god kontroll over hele prosessen, og man er sikret kvalitetsprodukter. Både Tonning og Hjelle har en kjempefin utvikling, og kommer hele tiden med nye, spennende ting, sier Ellen.

Blant annet har forretningen flere vakre spisebord i eik, som de kan fortelle er veldig populære. Tonning er kjent for å være svært dyktige i sin produksjon av treverk, noe som også er tydelig når man ser på bordene. De kan dessuten enkelt utvides til anledninger hvor man er mange til bords.
Tonning produserer møbler designet av Alf Sture, og etter hans bortgang har de med stor suksess knyttet til seg interiørarkitektfirmaet Scenario.

Morsomme stoler

Grini Mølle har et stort utvalg av flotte sofaer og stoler fra L.K. Hjelle. – Hjelle trekker møbler veldig pent, uten noen lettvinte løsninger. Det er høy kvalitet på alt, også innmaten i møblene som puter, fjærer og selve treverket, forteller Ellen. Prismessig ligger de litt over midten av prisstigen, noe man får igjen for både med kvalitet og design.

En av nyhetene i butikken er noen spesielle og morsomme stoler fra Variér, som er designet for å gi naturlige og varierte sittestillinger under mottoet «Intelligent Sitting». I tillegg er stolene svært fleksible, og krever ikke mye plass. Du finner også en rekke andre spennende møbler som vil være både til nytte og glede i hjemmet ditt, blant annet fører de velkjente klassikere som Ingmar Rellings stoler. Her kan du dessuten få de elegante hyllesystemene fra Pega, som spesiallages etter målene på veggen.




Fantastiske stoffer

Grini Mølle har også en stor avdeling med stoffer i nesten alle tenkelige varianter. De både trekker om møbler, og selger mye stoffer til gardiner. Den gardinløse trenden er på vei ut, og det er blitt populært både med forskjellige gardinoppheng og gardiner med store mønstre. – Vi får inn nye stoff-kolleksjoner to ganger i året, og har alltid et veldig stort utvalg. Og er man på utkikk etter noe som vi ikke har, så kan vi skaffe det også. Det er viktig å velge riktig stoff til møblene, og vi er alltid tilgjengelige for råd og veiledning. De har dessuten et bredt utvalg av puter og pledd i årets farger, og i underetasjen har de en stor teppeavdeling med nydelige orientalske tepper.

Tekst: Mona Gullstein   Foto: Stian Broch Nielsen