Hjem » Oslo » Hjem & fritid »  Elektriske nyheter fra Škoda

Elektriske nyheter fra Škoda

De neste årene kommer nyhetene på løpende bånd fra Škoda. Aller størst interesse knytter det seg nok utvilsomt til deres nye elektriske modeller. Nå kommer nemlig for aller første gang den tsjekkiske bilprodusenten med ladbare biler, og det har absolutt vært verdt ventetiden!

Først ute er den elektriske versjonen av populære Citigo. Den vil være leveringsklar i januar, men allerede nå kan du forhåndsreservere.

Škoda er et merke i vekst både internasjonalt og her i Norge. I løpet av de neste to årene vil det komme en rekke spennende nyheter fra det tsjekkiske merket. Møller Bil Etterstad er landets største Škoda forhandler og i deres moderne bilanlegg i Grenseveien finner du alltid de nyeste modellene utstilt. Nyhetene som uten tvil har vakt størst oppmerksomhet blant både bilinteresserte og motorpressen er at Škoda nå for første gang lanserer ladbare biler. 
– Škoda kommer nå med både elektriske og hybrid modeller. Det er første gang de kommer på banen med ladbare biler og det gleder vi oss veldig til, forteller salgs- og markedssjef Jon Halvor Storstrøm. 
– Sett med norske øyne er de kanskje litt sent ute, men det elektriske markedet er ikke like stort ute i Europa som her i Norge. I tillegg gjør de det skikkelig når de gjør det. Vi gjør det veldig bra med fossile motorer og nå gleder vi oss til å få være med på den elektriske leken også.

Salgs- og markedssjef Jon Halvor Storstrøm gleder seg til de første elektriske modellene til Škoda kommer på markedet.

Behovsanalyse

Jon Halvor understreker at de hos Møller Bil Etterstad er opptatt av ikke å glemme bensin- eller dieselmodellene selv om de nå får elektriske biler. 
– Vi er veldig opptatt av å ri to hester samtidig. Verden er nyansert og elektriske biler passer ikke for alle. Hvilken type bil man har behov for avhenger av kjøremønster. Derfor vil vi fortsette å gjøre gode behovsanalyser for å finne ut om det er bensin, diesel, hybrid eller elektrisk som passer best til den enkelte kunde.

Škoda Superb har fått en facelift og lanseres nå som plug-in hybrid. Den vil være leveringsklar i januar.

Men det er ikke til å komme fra at det akkurat nå er Škodas nye ladbare biler som skaper størst forventning. Først ute med ledning er den elektriske versjonen av populære Citigo. Den vil være leveringsklar i januar, men allerede nå kan du forhåndsreservere. CITIGOe iV er en smart bil som egner seg perfekt for bykjøring. Den vil ha en rekkevidde på inntil 265 km (WLTP) og svært konkurransedyktig pris. I tillegg har Škoda Superb fått en facelift og lanseres nå som plug-in hybrid. Den vil også være leveringsklar i januar. Batteriet på 13kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP). Med et bensintankvolum på 50 liter gir en samlet rekkevidde på 850 km. 

Innen bensin og diesel lanseres nye Škoda Scala i juni, arvtageren til Škoda Rapid. Den har blitt oppgradert og fin

Ny elektrisk SUV

En annen nyhet som mange bilentusiaster nok venter i spenning på går foreløpig under navnet Vision iV. Dette er den elektriske konseptbilen som er utgangspunktet for Škodas første elektriske SUV som lanseres neste høst. 
– Vision iV er konseptnavnet og det endelig navnet vil først bli klart i mars 2020. SUV-versjonen kommer høsten 2020 og kupé-versjonen våren 2021. Det vil bli mulig å bestille den fra mars neste år, men vi åpner for reservasjoner allerede i juni i år. Vi er overbevist om at både størrelse, rekkevidde, utstyr og pris gjør at den vil slå veldig godt an på det norske markedet. Jeg var så heldig at jeg fikk se den live på bilmessen i Valencia og det er bare å glede seg. Den er utrolig stilig og det er tydelig at når Škoda nå satser på elektriske modeller så gjør de det skikkelig og ikke bare for å være med på leken. 

Vision iV er den elektriske konseptbilen som er utgangspunktet for Škodas første elektriske SUV som lanseres neste høst.

Vision iV er 4,66 meter lang og når det ikke er behov for motor foran blir det en veldig romslig bil. Den er bygget på MEB, den nye elektriske plattformen til Volkswagen konsernet. De to elektriske motorene vil totalt ha 306 hestekrefter og den vil ha firehjulsdrift. Mest sannsynlig kommer den også med hengerfeste. Det er tydelig ut i fra konseptbilen Vision iV at bilen vil få et sportslig design med skarpe linjer og god plass. 
– Vi har skikkelig tro på Vision iV som SUV i den størrelsen vil den nok slå veldig godt an. I tillegg blir CITIGOe iV en fin inngang til det elektriske markedet for oss og med Superb iV plug-in hybrid på toppen går vi spennende tider i møte. I det hele tatt skjer det mye fremover, også innen bensin og diesel. Aller først lanseres den nye Škoda Scala i juni, arvtageren til Škoda Rapid. Den har blitt oppgradert og fin. Rett over sommeren kommer dessuten en ny SUV, Škoda Kamiq, som blir den minste i SUV-familien vår. Vi tror at også denne vil slå veldig bra an og treffe det norske markedet hvor SUV-segmentet er stadig voksende. Begge bilene er veldig flotte og har masse ny teknologi. Det er med andre ord mye å glede seg til i tiden fremover. Jeg har vært i bransjen i over 20 år, men har aldri opplevd før at et merke kommer med så mye nytt som det Škoda gjør i løpet av de neste to årene. Det er tydelig at fabrikken ikke ligger på latsiden. Nå forbereder vi ankomsten til de nye elektriske modellene samtidig som vi skal kose oss med å selge masse diesel- og bensinbiler de neste årene!

FAKTA: Møller Bil Etterstad Škoda

• Adresse: Grenseveien 67, 0663 Oslo
• Telefonnummer: 24 03 22 60
• Web: etterstad.skoda.no
• Facebook: facebook.com/mollerbiletterstad

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Škoda & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook