Hjem » Bergen »  Ditt førstevalg for kosmetisk behandling

Ditt førstevalg for kosmetisk behandling

Plastikkirurg1 på Sandsli fyller i disse dager ett år. 
– Jeg har endelig klart å lage den klinikken jeg synes våre kunder og Bergen fortjener og bør kunne forvente, sier doktor Tom Ørner, spesialist i plastikkirurg.

Dette er tredje gang Dr. Ørner starter en privat klinikk i Bergen. Denne gangen har han valgt å ta med seg en partner, Dr. Christian Busch også han spesialist i plastikkirurgi. Sammen driver de Plastikkirurg1 som ved besøk ser ut som en blanding av et topp moderne sykehus og et luksuriøst spa. 
– Vi brukte lang tid på å finne et eksklusivt lokale med nærhet til flyplass, bybane og hoteller, i tillegg til gode parkeringsmuligheter og som lå litt for seg selv. Dette fant vi på Sandsli. Etter å ha totalrenovert og spesialtilpasset lokalene med toppmoderne medisinsk og teknisk utstyr kan vi tilby våre kunder Norges fineste privatklinikk, forteller Ørner. 
Dr. Ørner og Dr. Busch ved Plastikkirurg1 innehar en unik kompetanse innen kosmetisk plastikkirurgi på Vestlandet som ingen annen kan matche. Dette gjelder både erfaring og kompetanse. 
– Vår visjon er at vi skal være ditt førstevalg for kirurgisk og ikke-kirurgisk kosmetisk behandling.

Mer enn 40 års erfaring

Tilsammen har Dr. Ørner og Dr. Busch over 40 års erfaring som privatpraktiserende kosmetiske kirurger. Klinikken tilbyr det meste innen kosmetisk kirurgi. Over 90% av pasientene ved Plastikkirurg1 er kvinner. Gjennomsnittsalderen er 40 + og under 1% av pasientene er under 20 år. De får kundene sine i hovedsak på referanse og de fleste har bestemt seg for hva de vil før de kommer.
– Beslutningen om å få utført en kosmetisk operasjon er en avgjørelse som må være nøye gjennomtenkt og tar derfor lang tid. Pasientene går først inn i en Hørt-om-fase. Etter dette kommer en Vurderings-fase hvor de vurderer om dette er noe for dem. Så av ulike grunner, bestemmer de seg for at dette vil de gjøre, og det er da de tar kontakt med oss, sier Dr. Ørner. 
Når pasientene kommer til Plastikkirurg1 er de godt forberedt og opplest på det de ønsker å gjøre. De har ofte med seg en venn eller ektefelle, og nesten alltid med en liten lapp med noen spørsmål. Formålet med konsultasjonen er at de ønsker å ta klinikken i øyesyn og møte kirurgen. Dersom han gir den tilliten de søker, bestemmer pasienten tidspunkt for når behandlingen skal utføres.

Naturlig resultat

– Felles for alle som kommer er at de ønsker et naturlig resultat. Pasienter ønsker ikke lenger å se opererte ut. De ønsker å føle seg fine og kunne være den beste utgaven av seg selv. Mange oppsøker oss for å endre på noe de selv ikke kan gjøre noe med, sier han. 
Plastikkirurg1 deler klinikkens tilbud inn i 4 søyler: Brystkirurgi, Figurforming, Ansiktsbehandlinger og Ikke-kirurgiske behandlinger.

Brystkirurgi

Brystforstørrende operasjoner er den vanligste operasjonen klinikken utfører. De fleste som opererer brystene er voksne damer som er ferdig med å få barn. Klinikken kan tilby markedets beste proteser, Motiva og Mentor. 
– Motiva-protesen gjør det mulig med spesialkonstruerte instrumenter å lage et snitt helt nede i 2 cm. Vi har valgt to ulike typer, slik at pasientene kan være med å velge hva de selv ønsker, sier Dr. Ørner.
Alle pasientene vil ved en brystkonsultasjon få tilbud om en 3D-simulering med Crisalix, slik at de kan se hvordan brystene vil se ut etter en operasjon.
– Tidligere ønsket pasienten store bryster og å se operert ut, nå vil de ha små og naturlige bryst, forteller han. 
Dr. Tom Inge Ørner har utført over 7500 brystoperasjoner i løpet av sin 25 år lange karriere som plastikkirurg. 
– Vi anbefaler alle kvinner som tidligere har fått utført en brystforstørrende operasjon for mer enn 10 år siden, å få brystene sine undersøkt av en spesialist. En del av denne undersøkelsen er en radiologisk undersøkelse med ultralyd og/eller mammografi, sier han.

Figurforming og «mummy makeover»

Behandlinger som figurforming og «mummy makeover» passer for dem som har slanket seg mye eller som har vært gravide med flere barn. 
– Når kundene velger figurforming vil de gjøre noe med det de ikke er fornøyd med og som de ikke kan gjøre noe med selv, forteller Ørner. 
For eksempel fjernes overflødig hud etter kraftig vektreduksjon. Mange ønsker også å fjerne fett som vanskelig lar seg slanke eller trene bort. Dette lar seg lett gjøre med fettsuging og kan gjøres med en sprøyte eller en maskin. 
– Den vanligste figurformende operasjonen er en full bukplastikk med eller uten fettsuging. De som har fått utført en «mummy makeover» ønsker også ofte en oppstramming av brystene med eller uten en liten protese. Slike operasjoner kan utføres samtidig slik at sykefraværet blir kortest mulig, sier Ørner. 
Tidligere kvittet man seg med fettet, nå er det blitt mer og mer vanlig å sette fettet inn igjen andre steder.

Ansiktsbehandlinger

Ansiktsbehandlingene som utføres på Plastikkirurg1 er både kirurgiske og ikke-kirurgiske. 
– Plastikkirurg1 en klinikk hvor du skal få alt på et sted. Hos oss møter du både hudpleier, kosmetisk sykepleier og kosmetiske kirurger, sier Dr. Ørner. 
Tidligere var en øyelokksoperasjon den vanligste operasjonen vi utførte i ansiktet. Nå er ansiktsløftninger blitt den vanligste. Den vanlige ansiktsløftningspasienten er en kvinne på over 50 år. Måten ansiktsløftningen utføres på i dag gjør at man får et naturlig utseende og ikke ser operert ut, slik man gjorde i mye større grad tidligere. De som velger ansiktskirurgi velger ofte dette i kombinasjon med hudforbedrende behandlinger. Klinikkens ikke-kirurgiske inngrep består i hovedsak av fillere, muskelavslappende botulinumtoxin behandling, ulike peelinger samt bruk av medisinske kremer. 
– Fillere bruker vi for å sette inn tapt eller ønsket volum i ansiktet, forklarer Ørner.
Ved en peeling påføres det en syre som resulterer i en selvreparerende skade av ansiktshuden. Når huden har grodd vil den se yngre og friskere ut.

Fornøydhetsgaranti

Plastikkirurg 1 er en dagklinikk. Det vil si at alle kunder er inn og ut på dagen. Som sikkerhet for at du skal få den optimale opplevelsen og resultatet hos Plastikkirurg1 tilbyr de markedets eneste fornøydhets-garanti. Plastikkirurg1 har også en av markedets beste protese-garantier (ref. klinikkens hjemmesider).
– Vi skal møte kundenes behov og gjøre alt for å oppfylle deres forventninger. Alle som kommer inn hit skal bli godt tatt imot, sier han. 
Kundene tilbys ofte flere konsultasjoner og kan kontakte kirurgene direkte når som helst ved spørsmål. 
– Pasientene har en oppgave og det er å finne ut om de vil gjennomføre en behandling. Er de usikre så anbefaler vi dem om å ikke gjøre det, forteller Ørner. 
Beslutningen om å foreta et kirurgisk inngrep er sammensatt. Vurderingen og avgjørelsen foregår på kundens premisser. 
– Jobben vår er å foreta en riktig beslutning sammen med kunden. Alle våre medarbeidere er profesjonelle, dedikerte og engasjerte, og opptatt av at kunden får en optimal opplevelse fra første kontakt, sier Ørner. 
Det hele handler om tillit. Kundene skal stole på at klinikken har den kompetansen de søker etter. De skal også føle seg trygge. 
– Vi er svært opptatt av pasientenes risiko. Operasjoner innebærer alltid en viss risiko, men vi skal bringe denne så nær null som mulig, forklarer han. 
Klinikken har en komplikasjonsfrekvens på under 1% og følger pasientene opp tett etter operasjon eller behandling. Kundene skal møte et skreddersydd behandlingsforløp som oppfyller deres forventninger med utgangspunkt i sine forutsetninger. 
– Vi har ingen begrensing på hvor mange kontroller pasienten får etter operasjon. Har du vært operert hos oss er vi alltid tilgjengelig for pasienten dersom de har spørsmål eller ønsker å komme inn til kontroll.

FAKTA: Plastikkirurg1

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli
• Tlf: 55 99 11 00
• Web: www.plastikkirurg1.no
• Instagram: www.instagram.com/plastikkirurg1
• Facebook: www.facebook.com/plastikkirurg1
• Hos Plastikkirurg1 er det et mål at resultatet av behandlingen skal oppfylle dine forventninger. De ønsker, sammen med deg, å skreddersy et behandlingsforløp med utgangspunkt i dine forventninger. 

Tekst: Ingunn Myklevoll Sjøen | Foto: Plastikkirurg1