Reiser & opplevelser »  Der kjentfolk møtes

Der kjentfolk møtes

Midt i sentrum, med utsikt over havnen ligger det tradisjonsrike Hotell Kristiansund. Kjent for sine overnattingsgjester som et intimt, gjestfritt og svært personlig hotell. For Kristiansundere er det kanskje aller mest kjent for å huse Christian´s bar.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mange mener at det er byens koseligste bar, og beste in-sted. Her møter man kjentfolk i trivelige og uformelle omgivelser, sier daglig leder Anne Aspehaug. De siste årene har hun hatt ansvaret for bar driften, mens kompanjongen Ruth Eines har drevet hotellet. – Vi var begge ansatte her i flere år før vi kjøpte opp aksjene, og overtok driften i 1994. I dag har vi 22 ansatte, alt fra kokker i Sofies kjøkken, til rengjøringspersonale som sørger for at våre 50 rom til enhver tid fremstår innbydende for våre gjester, forteller hun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karaoke, fotball og dart

Christian´s bar har helt siden 1992 vært byens karaokebar. Onsdag, fredag og lørdag kveld er det mulighet for å stå på scenen, og være stjerne for en aften. – Vi er også fast møtested for byens mange fotballfrelste. Supporterklubbene til Manchester United og Liverpool møtes her når favorittklubbene spiller kamper – som vi selvsagt sender live på storskjerm. Som eneste pub i byen har vi dartskiver, et tilbud som er blitt veldig populært i de senere år. Hver måned har vi ulike temakvelder som for eksempel vinsmaking og uformelle quizer. Det er også mulig å leie baren til private arrangementer. Ofte blir Christian´s brukt til utdrikningslag, bursdagsfester og til vorspiel før store fester, sier Anne.

Hyggelig personale og god musikk

Den daglige lederen tror at stabil og hyggelig betjening, flinke dørvakter og karaokeverter som velger riktig musikk, er viktige faktorer for at baren stadig holder seg like populær. – På karaokekveldene kjører vi gjerne ulike temaer, enten musikkstil eller tidsperiode. Det har slått veldig godt an blant publikum. Tiden vi går i møte innebærer et heftig trykk på baren, med julebordsesongen allerede godt i gang. Deretter står de årlige romjulstreffene på plakaten. 1., 2. og 3. juledag åpner vi dørene klokken 2100, og stenger først klokken 0200. Av erfaring anbefaler vi våre gjester å møte opp tidlig, da lokalet gjerne fylles opp utover kvelden.

Personlig preg

Hotell Kristiansund er kjent for sin hjemmekoselige atmosfære. Målsetningen er den samme for hele huset. – Med hjertet på rett plass ønsker vi at alle skal trives hos oss. Hver ettermiddag serverer vi gratis kaffe, te og vafler i resepsjonen, og vår restaurant byr på en lekker buffé bestående av hjemmelaget mat. Sofies kjøkken tar i mot bestilling på alle typer arrangementer fra barnedåp og konfirmasjoner, til bryllup og storslagne bursdagsfester. – Våre trivelige omgivelser danner en perfekt ramme rundt enhver stor anledning, avslutter Anne Aspehaug.

Tekst: Martin Fremstad  Foto: Linda Grønseth