Hjem » Bergen »  Bergens første private hudlegesenter

Bergens første private hudlegesenter

Høsten 2020 åpnet Bryggen Hudlegesenter dørene for første gang. Over et år senere har flere nye behandlinger kommet på menyen. Eli Synnøve Lilleskog og Emilia Hugdahl er spesialister innen hudkreft, og tilbyr flere behandlinger og undersøkelser som ikke er tilgjengelig noen andre steder i byen, eller i Norge. 

– Det har vært en utrolig reise, og vi føler at vi har fått fotfeste nå, sier Emilia. 
De to driftige damene startet det private senteret etter flere års erfaring fra både Haukeland og andre steder, og har med det startet opp Bergens første private hudlegesenter.

Spennende nyheter

– Nå har vi startet opp flere nye behandlinger og er glad for å kunne hjelpe enda flere med deres hudproblemer, og å finne gode, langvarige løsninger for våre pasienter. 

Fremst innen hudkreft og laser-behandling

Fra første stund har teknologien hos Eli og Emilia vert noe for seg selv. De tilbyr mellom annet oppfølging med Fotofinder, en maskin som fotograferer hele hudoverflaten, og ved hjelp av kunstig intelligens kan sammenligne tidligere bilder for å oppdage nye føflekker, og se etter endringer. Fotofinder er den første av sitt slag i Norge, og Bryggen Hudlegesenter er de eneste i bergensområdet som tilbyr denne type helkropps fotografering koblet til AI. Klinikken tilbyr også laserbehandling. Maskinen både forebygger og hjelper kosmetisk mot en rekke hudplager og sykdommer, som mellom annet rosacea, akne, blodkar, og generelle røde områder i huden.

Svetteproblemer

– Vi fikk også inn en ny behandling i september, hvor vi kan hjelpe mennesker som sliter med overdreven svette, også kalt hyperhidrose, sier Eli. 
De tilbyr injeksjonsbehandling for over-dreven svette, ikke bare i armhulene, men også hender og noen andre steder på kroppen.
– Dette er et stort og plagsomt problem for mange, og behandlingen de kan gi har allerede blitt godt kjent i Bergen, kan damene avsløre. Behandlingen hemmer stimuleringen av svettekjertlene, slik at disse slås av i området hvor behandlingen er utført. Det er en effektiv og trygg behandling, og effekten varer i 6-9 måneder, før den må gjentas.
Hudlegene på Bryggen kan også søke om blå resept for de pasientene som trenger denne behandlingen, siden Bryggen Hudlegesenter ikke er en del av et medisinsk senter eller sykehus.

Hudkirurgi og mindre fjerninger

Siden Bryggen Hudlegesenter er et privat tilbud, kan de også ta imot de som bare plages av “snille” utvekster i huden, som talgvorter, skintags og annet.
– Vi har lang erfaring med kirurgi av føflekkreft og sår som ikke gror, men har også mulighet for å fjerne alt annet som plager eller irriterer pasienten, sier Emilia.
– Ingen hudplager er for små eller store, alle som ønsker det kan ta kontakt med oss, legger Eli Synnøve til med et smil. 

Fakta Bryggen Hudlegesenter

Tekst: IN magasinet | Foto: Bryggen Hudlegesenter
 

Følg IN magasinet på Facebook