Kultur & underholdning »  Avspark advent!

Avspark advent!

I Hauggata i Kristiansand sentrum ligger puben «Kick Off». Som kan sparke fra seg med å ha byens største uteservering med utsikt over hele havna. Eller man kan sikte innover dersom man tenker mer i retning av å oppholde seg innenfor husets fire, varme vegger nå når advent og jul nærmer seg.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kick Off åpnet for første gang dørene 18. juli i år. De kan skryte av å ha lyse, trivelige lokaler i Hauggata som innbyr til besøk. Med skinnmøbler som en del av interiøret, klar for å bli brukt til å lese dagens avis i. En kan komme hit akkurat som en vil uten noe «pent antrekk-krav». – På Kick Off er det bare å komme som man er og stedet er midt i blinken for sosialt samvær, mener Anne Lise Sneide som er daglig leder her. Puben kan nok lett bli et viktig samlingspunkt for sine gjester. En får inntrykk av at Kick Off er et sted man stadig vender tilbake til.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Alle rettigheter!

Kristiansundspuben er drevet av to jenter. Cesilie Dragseth er sjef for aksjeselskapet Cesilie’s Restaurantutvikling A/S, som står bak stedet. Hun driver altså det hele sammen med daglig leder Anne Lise Sneide. Og de to jentene vet å sparke fra seg så stedet sparker fra seg, slik navnet tilsier. Kick Off har alle skjenkerettigheter på papiret og har byens hyggeligste priser å fare med. Stedet serverer ikke mat, men det er mulighet for å bestille seg en pizza et annet sted og ta den med inn hit. Take Away – menyer fra aktuelle matsteder i Kristiansund tilbys for de som måtte ønske dette.
På Kick Off vises bokstavelig talt alle avspark. Når det er snakk om på fotballbanen. Her kan man altså være best uten ball med et rikt utvalg drikkevarer i umiddelbar nærhet. For de som er best uten både ball og lysten til å se den slags aktivitet på TV, er det også sjanse for at det kan rykke litt i rockefoten. – Ganske ofte trår vi til med live musikk i helgene for gjestene våre, sier Anne Lise Sneide. Stedet er godkjent for 240 personer. Men allerede med 150 innendørs med diverse innenbords er det stinn brakke og bra med liv. Med plass til å danse og sparke ifra seg.

Til daglig er det åpent hver dag fra ti til to. 18 års aldersgrense er gjeldende fra søndag til fredag. På lørdagen er aldersgrensen satt opp til 20 år.

Spennende spilleliste

Med live musikk på tapetet ganske ofte, er det ikke akkurat lite å se frem til gjennom advent og glittertid. Den 28. og 29. november kommer «Nappe og vennene». Dette er en lokal gruppe som de fleste kjenner til. «Roffys Hule» står for tur 23. og 25. desember. – Det har før vært tradisjon at de spiller i disse lokalene ved juletider, så da fører vi den videre, slår Anne Lise Sneide fast. Det er viktig å være tradisjonen tro, spesielt nå når det nærmer seg slike tradisjonelle tider som advent og jul. Så trofaste gjester i disse lokalene kan beholde roen, «Roffys Hule» skal levere i år også. Selv om bandet har en pausedag mellom den 23. og den 25., er ikke «Kick Off»- crewet lite gjestfrie. Selv på juleaften er folk hjertelig velkomne inn i varmen! Etter at pinnekjøttet og juleinnpakningspapiret har lagt seg kan de videre skilte med «Drengen» andre og tredje juledag. Dette i tillegg til flere andre spennende band resten av romjula.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaldt i varmen

Så når det lyser i stille grender, er Kick Off intet unntak. Musikk, sparke litt fra med rockefoten, fotball eller bare sitte å snakke litt tullball med kjente og kjære. Langt ifra gult kort det! Her kan man få en kald en i varmen eller en duggfrisk med utsikt over en vinterkledd havn. Deilig er jorden..

Tekst: May-Liss Tryggestad  Foto: Linda Grønseth