Hjem » Oslo » Hjem & fritid »  Alt du trenger til alle livets anledninger

Alt du trenger til alle livets anledninger

Livet er fullt av små og store anledninger. Uansett hva som skal feires så finner du alt du trenger til dagen i Glasmagasinet, fra selskapsantrekket og borddekkingen til gaver i alle prisklasser!

Våren og sommeren er høysesong for feiringer med dåp, konfirmasjoner, bryllup, bursdager, sommerfester og avslutninger på rekke og rad. I over 150 år har Glasmagasinet vært kjent som hovedstadens gavehus. Her har flere generasjoner handlet gaver til alle livets små og store anledninger. Uansett hvem du skal kjøpe gave til eller størrelsen på lommeboken så skal det godt gjøres ikke å finne den perfekte gaven i en av de spennende forretningene her. 
– Vi ønsker å være stedet for alle livets anledninger. Sommeren er jo den tiden på året hvor alt skal feires. Vi har gaver til alle disse anledningene, i tillegg til alt man trenger for å dekke et fint bord enten det er til konfirmasjon, bryllup eller hageselskapet. Her kan man dessuten finne selskapsantrekket og få hjelp til hår og makeup, forteller senterleder Anja Løvåsen.

Anledningshjelp på nett

Uansett hvor moro selve feiringen er så kan forberedelsene noen ganger virke litt overveldende. Dette har Glasmagasinet gjort noe med. På deres nettsider finner du nemlig en egen anledningshjelp. 
– Vi lanserte anledningshjelpen i fjor og den har allerede blitt svært populær. Vi ser at mange bruker den til å planlegge alt fra konfirmasjon og bryllup til bursdagen til hunden, sier Anja med et smil. 
– Vi har laget mange anledninger, i tillegg er det mulig å lage sin egen. Her får man hjelp til alt fra å sende invitasjoner og påminnelser til å lage ønskelister. For denne løsningen vant vi prisen «Den Gyldne Idé» på Kjøpesenterkonferansen i fjor noe vi er veldig stolte over.
Mens det er vanlig å skrive ønskeliste før man gifter seg har det kanskje ikke vært like vanlig å gjøre det til bursdager og jul. Men de fleste synes nok det er mye hyggeligere å gi en gave de vet mottakeren trenger og virkelig ønsker seg enn noe som kanskje bare ender opp i et skap. 
– Gavelister er ikke bare for bryllup og man skal ikke være redd for å skrive hva man ønsker seg til jul og bursdag. Det er ikke alltid like enkelt for gjestene å vite hva slags stil jubilanten har eller hva man trenger, og de fleste setter pris på å få noen ideer. Man skal heller ikke være redd for å ønske seg dyre ting. Man trenger ikke begrense gjestenes lommebok, det klarer de fint selv. Vi ser at det er populært for flere gjester å gå sammen om å kjøpe en dyrere gave eller eventuelt gi et gavekort på deler av summen. Det er jo alltid mye hyggeligere å gi en personlig gave som man blir husket for. Og det er nettopp det vi har her i Glasmagasinet, de litt spesielle tingene som blir satt pris på i mange år.

Velger kvalitet

Trenger du litt veiledning eller ny inspirasjon er det alltid god hjelp å få hos de ansatte i de ulike butikkene. Det er i det hele tatt mye spesialkompetanse og høy fagkunnskap i butikkene her. I Illums Bolighus er det for eksempel mulig å booke tid for å få hjelp til å sette opp elektronisk ønskeliste til bryllupet, og både Magnor Brandstore og Bellas Hus har ønskelister liggende i butikkene. 
– Vi ser at stadig flere foretrekker å kjøpe en kvalitetsgave som varer livet ut enn masse smågaver. Til både bryllup og jul er for eksempel de håndlagde vasene fra Jonathan Adler veldig populære. Dette er stilrene kunstverk som man har hele livet og som passer inn i alle hjem, forteller butikksjef Teuta Sekiraqa hos Bellas Hus.
Bellas Hus er et norsk interiørkonsept som holder til i første etasje i Glasmagasinet. 
– Vårt konsept passer til alle aldre. Vårt eget Bellas Hus-brand med alt fra loungewear til sengetøy har blitt en av våre bestselgere. Med et stilrent og klassisk uttrykk er det fint å mikse med de mer kjente merkevarene.
Mottoet til Bellas Hus er at vakre ting beriker livene våre og det er tydelig når man går litt rundt i butikken at dette er et motto de etterlever til det fulle. Butikken bugner formelig over av lekre ting og ikke minst med gode gaveideer. Et godt tips fra butikksjefen er å kjøpe gaver som varer livet ut – som for eksempel vaser fra Jonathan Adler, servise fra Matteus, de deilige badekåpene fra Missoni eller eksklusivt sengetøy med høy trådtetthet. En fin venninnegave er øyemaske eller putetrekk i silke fra Branché. House of Hackney er også veldig trendy akkurat nå, med litt annerledes og luksuriøse puter og tekstiler.

Selskapsantrekk, hår og makeup

Er du på jakt etter nytt antrekk til sommerens selskapeligheter kan butikkene i Glasmagasinet by på alt fra enkle sommerkjoler til bunader. Både Kriss, Heimen Husfliden og Illums Bolighus har antrekk til alle anledninger. Illums Bolighus har dessuten en stor avdeling med smykker og alt av tilbehør som belter, vesker og sko. I høst åpnet Adam og Eva en ny og moderne frisørsalong i første etasje så nå kan du også bli fin på håret før selskapet. Salongen har egen inngang slik at det er mulig å bestille timer også utenom magasinets åpningstider. Og hos Kicks får du både manikyr, ordnet brynene og lagt makeup.
I tillegg til de mange gode gaveideene kan Glasmagasinet også friste med det meste du trenger til å innrede huset. Illums Bolighus har nemlig alt fra møbler og lamper til baderoms- og kjøkkenartikler. Hos Elkjøp kan du dessuten tegne ditt eget kjøkken. 
– Deres kjøkken Epoq er Norges mest voksende kjøkkenbrand. Her kan du booke tegnetime og sitte i ro og mak sammen med en av deres ansatte og tegne ditt drømmekjøkken. Det er jo luksus å kunne gjøre midt i sentrum av Oslo, smiler Anja. 
Og trenger du en pause i shoppingen kan Glasmagasinet by på både kaffebar og egen restaurant!

FAKTA: Glasmagasinet

• Glasmagasinet ligger i hjertet av Oslo. Ditt førstevalg når du har en anledning. De har noe for enhver anledning. De kan hjelpe deg med gavene og de tilbyr anledningshjelpen på sin nettside, som hjelper deg slik at du aldri glemmer en anledning igjen.
• Adresse: Stortorvet 10
• E-post: glasmagasinet@klpeiendom.no
• Tlf: 23 08 08 10
• Webside: www.glasmagasinet.no
• Facebook: www.facebook.com/glasmagasinet
• Instagram: www.instagram.com/glasmagasinet_stortorvet
• Åpningstider: Man. – fre. 10 – 19 & lør. 10 – 18

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook