Hjem » Mat & drikke »  Alt du trenger for en velykket julemiddag

Alt du trenger for en velykket julemiddag

Rema 1000 på Bærums Verk er en liten og koselig butikk som ligger idyllisk til i Elvegangen.

Det lakker og lir mot jul og butikken stiller med velfylte disker og kunnskapsrike fagfolk, som står klare med gode råd, inspirasjonen, og alt hva kundene trenger for å få en vellykket jul i matveien.
– Kunnskapsrike ansatte og høyt fokus på service er kanskje det som skiller oss fra mange andre butikker, forteller butikksjef Thomas Westvold.
44 åringen fra Bærum har gått gradene i dagligvaren siden han var 16 og har de siste 10 jobbet som butikksjef. De tre siste årene har han drevet butikken på Bærums Verk.
– Det hjelper ikke å ha bare lave priser. Skal du har fornøyde kunder kreves det mer enn det. Hos oss har vi alltid tid til å si hei og slå av en liten prat. Vi har mange stamkunder og vi tror at noe av grunnen til det er at vi møter kunden med et smil og gir god personlig service. 
Her får du matvarer av ypperste kvalitet til faste lave priser hele året.
– I denne butikken får kundene akkurat det de ønsker. Er det noe vi ikke har så bestiller vi gjerne så lenge det er i sesong. Vi får mange positive tilbakemeldinger fra kundene på det gode og brede utvalget vi har, på tross av at vi er en ganske liten butikk.

Julevarene i fokus

Hver tredje nordmann spiser faktisk pinnekjøtt på julaften. Da er det viktig å ha gode råvarer før man samler familien til bords. Thomas nevner spesielt urøkt pinnekjøtt fra Nordfjord. Det pinnekjøttet fikk nylig terningkast og tredjeplassen da VG blindtestet pinnekjøtt. 
– Samme produkt tok i tillegg bronsemedalje under NM i kjøttprodukter tidligere i høst i kategorien urøkt pinnekjøtt, så her prater vi førsteklasses råvare!
Westvold oppfordrer også alle til å prøve den sous-vide stekte lammeskanken fra Nordfjord kjøtt.
– Lammeskank er den nederste delen av lammelåret og blir utrolig mør når den stekes i sous-vide. Den fyldige lammeskanken sammen med Remas egen potetpuré, bakt hvitløk og bakte tomater, er noe vi virkelig anbefaler! Ta turen til butikken selv. De fleste nye kunder blir overasket over at en så liten butikk rommer så mye, både av kunnskap og varer. Velkommen skal dere være!

FAKTA: REMA 1000 Bærums Verk

Tekst & foto: Stein O. Kaasa
 

Følg IN magasinet på Facebook