Hjem » Oslo »  Deilig Dim Sum til lunsj

Deilig Dim Sum til lunsj

Mange forbinder nok Dinner Bar & Restaurant med deres utrolig gode middagsretter, men de kan også tilby en smakfull og variert lunsjmeny. Og et bord med fristende Dim Sum retter skaper en perfekt og sosial ramme rundt lunsjen.
Article image

Dinner Bar & Restaurant holder til i hyggelige lokaler i Stortingsgata, et lite steinkast unna Nationalteateret og Spikersuppa. De har i en årrekke servert utsøkte kinesiske og asiatiske retter til sultne hovedstadsborgere. De fleste forbinder kanskje Dinner med middagsrettene deres, men daglig leder Sanh Tran Ngoc forteller at de siste to årene har de også servert lunsj. Med sitt stilrene og sofistikerte interiør, har Dinner en atmosfære av avslappet eleganse. Restauranten er holdt i rolige og delikate farger, med behagelige sittegrupper som innbyr til gode samtaler og hyggelige måltider sammen med gode venner, familie eller kolleger. Kokkene på Dinner har lang erfaring innen det asiatiske kjøkken, og kan friste med et bredt utvalg spennende retter fra det szechuanske og det kantonesiske kjøkken på menyen. Szechuansk mat er som regel godt krydret, mens kantonesiske retter har en litt mildere smak, så her er det noe for enhver smak. Stedet er også kjent for sin fantastiske sjømat og ikke minst deres nydelige Dim Sum retter. I tillegg dukker det hele tiden opp nye og innovative retter på menyen, ved siden av de velkjente og populære klassikerne som Peking and og Crispy Duck. Dinner har høyt fokus på bruken av gode råvarer noe som gjenspeiles i de smakfulle rettene, og Sanh forteller at de utelukkende bruker ferske grønnsaker.

Article image

Perfekt sted for lunsj

Dinner er kjent for kvaliteten på middagsrettene sine, og de har like god lunsj som middag. Noe av det mest populære på den innholdsrike lunsjmenyen er Dim Sum rettene. Dim Sum er en del av det kantonesiske kjøkken, og består av en rekke fantastiske gode småretter.
– Dim Sum er utrolig fint til forretningslunsjer eller møter. Siden måltidet består av mange forskjellige småretter som man deler, blir det et sosialt måltid med ulike smaksopplevelser, sier personal og administrasjonssjef Matthias Saers.
– Man trenger heller ingen forkunnskaper om kinesisk mat for å komme hit. Menyen er lett å lese og servitørene hjelper gjerne. Hovedfokuset vårt er på mat og service, og vi ønsker å gi alle en autentisk opplevelse av kinesisk mat.
Dim Sum har lange tradisjoner i Kina, og består av en rekke småretter som innbakt svinekjøtt, kylling eller skalldyr som er dampet, stekt eller fritert og som serveres sammen med deilige sauser som soyasaus eller hummersaus. Dim Sum blir laget og servert i bambuskurver. Kurvene settes i en spesialpanne som fylles med vann, slik at vannet går opp i kurvene og damper innholdet. – Vi satser mye på Dim Sum og kan tilby hjemmelagde retter av kokker som er spesialister på nettopp Dim Sum. Det er det veldig få andre restauranter her i Oslo som har. Og vi merker at Dim Sum blir mer og mer populært, og det er noe vi kommer til å satse enda mer på i fremtiden.
Dim Sum er som et asiatisk tapas måltid, hvor flere deler måltidet og plukker litt fra forskjellige retter. Her kan man selv velge hvor mange ulike retter og hvilke kombinasjoner man ønsker, slik at man får det perfekte måltid. Dinner har også et unikt tilbud med en større Dim Sum kurv som passer til en person, hvor man får en smakebit fra flere av de forskjellige rettene samlet i en porsjon. Ved siden av Dim Sum har restauranten også en omfattende lunsjmeny med andre retter, blant annet serverer de szechuansk mat også til lunsj. Til Dim Sum hører vanligvis te, og Dinner har en egen meny med et godt utvalg spennende asiatisk te. De har også en rikholdig vinkjeller med et stort utvalg gode viner fra hele verden.

Article image

Møter og selskaper

De flotte lokalene er med på å skape en perfekt ramme rundt lunsjen.
– Den rolige atmosfæren gir mulighet for en god samtale. Og vi har et åpent trådløst nettverk og det er mulig å låne projektor til møter. Vi har dessuten egne rom som er godt egnet til konferanser og møter, og trenger man større lokaler er det mulig å reservere hele den nederste etasjen, sier Matthias.
Dinner er dessuten et velegnet sted å holde private selskaper av varierende størrelse, fra konfirmasjoner til bursdager og bryllup. Deres dyktige kokker og servitører er mer enn gjerne behjelpelige med å planlegge et flott arrangement, og de har en omfattende selskapsmeny. De kan også friste med et bredt utvalg nydelige desserter, fra gode sjokoladekaker til kunstferdige og eksotiske kaker med et kinesisk preg. Og deres berømte mangopudding som har vært med restauranten siden starten er til manges store glede fremdeles å finne på dessertmenyen, og til spesielle anledninger tar de gjerne imot kakebestillinger. Med en elegant og avslappet atmosfære er Dinner det perfekte stedet både for en rask lunsj og en bedre middag. Her står maten og selskapet i fokus, og du er garantert en kulinarisk opplevelse av de sjeldne servert av dyktige servitører som er opptatt av at du skal ha en hyggelig aften!

Tekst: Mona Gullstein  Foto: Stian Broch