Hjem » Stavanger »  Enklere ned i vekt

Enklere ned i vekt

Bailine har fire salonger i regionen. De tilbyr en annerledes treningsform for kvinner.
Ønsker du å gå ned i vekt, eller ned èn til to størrelser i klær? Har du slappe muskler rundt midjen? Har du hofter eller lår som ikke engang streng diett hjelper på? Hos Bailine kan du få hjelp til å få frem den figuren du ønsker deg, eller til å beholde den vakre figuren du har. Bailine hadde 40 års-jubileum i fjor, og den første salongen ble startet i Norge i 1968, og ekspanderer stadig ut til nye land. Her i regionen kan du finne Bailine i Muségaten og Kirkegaten i Stavanger, på Harfsfjord og i Sandnes.

De tilbyr sine kunder både kostholdsveiledning, motivasjon og fysisk trening – og det er et program som passer hver enkelt.

– Vi gjør en figuranalyse under den første prøvetimen, og regner ut eksakt hvilken kroppsfigur du har, og hvor dine problemområder er. Deretter tar vi, med hjelp av dataen, frem et treningsprogram som er tilpasset kun for deg. Underveis vil vi korrigere dette slik at det passer sammen med dine mål og drømmer, forklarer Henny Palmer, daglig leder hos Bailine som holder til i Muségata 16.

Kun for kvinner

Bailine er et system for individuell trening og figurforming med skreddersydde kostholds- og treningsprogrammer for dem som har behov for å minske i vekt og redusere figurmålene. I tillegg benyttes det elektroniske datastyrte treningssimulatorer som er spesielt utviklet for Bailine.

– De fleste mennesker forbinder slanking med vekttap, mens det like gjerne kan bety reduksjon av kroppsmål i centimeter. Har du ikke vektproblemer, kan Bailine gi deg strammere muskler som former figuren, slår Ann Elin Rugland fast.

Og figurformingen støtter seg på anerkjente forskningsresultater. Dette gjelder ikke kun elektronisk trening, men også ernæring, fysisk trening og psykologiske metoder. Øvelsene som brukes i Bailine er blant annet tilrettelagt av trenere som Svein Hetland fra Norges Idrettshøgskole.
Picture 297
Picture 297

Aktivisér musklene

Treningssimulatorene som benyttes i Bailine medfører muskelaktivering og gjør at de som starter treningen i Bailine får aktivisert muskler før de begynner å redusere kostholdet.

– Grunnen til at mange som slanker seg øker i vekt etter en slankekur er som oftest at de har slanket bort muskler, ikke fett. Vi kan i denne forbindelsen vise til et forskningsprosjekt som har vist at utrente kan miste inntil 41 % av muskelmassen under slankekuren, sier de to damene.

– Med litt trening vil de tape 23 % av muskelmassen. Dette konstaterer professor Strømme, ved Norges Idrettshøgskole, i en artikkel i tidsskriftet Norsk Legeforening.

Bailine VS treningstudio

– I Bailine vurderer vi treningssimulatorene også som effektiv motivasjon for kvinner som ikke har god lyst til å trene. Våre egne undersøkelser viser at majoriteten av dem som deltar på Bailine blir motivert til å bli mer fysisk aktive også for egen maskin, sier Palmer, og slår fast at dette burde være et tankekors for alle som vil ha folk til å bli mer fysisk aktive på egenhånd.

– I Bailine er vi selvsagt ikke uenige med dem som påpeker at det er mer effektiv trening å løpe timevis i mark og utmark enn å benytte elektronisk trening, men erfaring viser at dette er noe som mange mennesker aldri kommer til å gjøre, ler hun, og Bailine-damene ser dermed på Bailine som et godt tilbud også til mennesker som ikke har anledning eller ønske om å bruke timer på treningsstudio eller i skog og mark.

Elektronisk muskeltrening

Aktiviteten i nervene og musklene hos mennesker er av elektrisk natur. Nervesystemet transporterer signaler fra et sted til et annet. Dets funksjon ligger dels på sensorisk side, idet impulser ledes fra sanseorganer ute i kroppen og inn til hjernen langs de såkalte afferente nervefibre. På den aktiviserende side, idet hjernen sender ut signaler i form av nerveimpulser langs de såkalte motoriske nervene og stimulerer muskelkontraksjonene.

Hensikten med elektrisk stimulering av nerver og muskler hos mennesker, er å etterligne den naturlige prosess. Ved at et apparat leverer elektroniske impulser som svarer til den som normalt går over nervecellemembranen ved en nerveimpuls, kan man få nøyaktig samme muskelkontraksjon som ved normale forhold.

– Kort forklart festes elektroder, eller så kalte «pads» til huden på bestemte punkter på muskelgruppene. Apparatet sender ut svake elektroniske impulser som kan reguleres i styrke og varighet tilpassett den enkelte. Impulsene fremkaller en rytmisk veksling mellom sammentrekning og avslapping, akkurat som ved effektiv vekttrening, forklarer Rugland.

Tekst: Cathrine Jensen
Foto: Rose Robles Ellingsen & Bailine