Reiser & opplevelser »  Vinterfestuka i Narvik

Vinterfestuka i Narvik

Årets Vinterfestuke byr på musikk og konserter for enhver smak og på mange forskjellige scener. Her får du en liten gjennomgang av endel av konsertene i Vinterfestuka 2009.
Article image

Allerede fredag 13.mars blir det konsert i Lokstall 1 med Jonas Fjeld & Chatham County Line. Fjelds stemningsfulle sanger sammen med Chatham-guttas virtuose Bluegrass-fyrverkeri av sprudlende countrymusikalske glede er en fantastisk mach.

Lørdag 14.mars vises familieforestillingen «Kjære Bambino». Kine Hellebust og Mari Hagen tar for seg oppveksten på 60-tallet. Sentralt står platespilleren over alle platespillere; den kjære, kjære bambinoen.
Samme kveld blir det et skikkelig 70-talls show i Teatersalen på Folkets Hus. Da skal vi feire ABBAs største hits, samt noen av 70-tallets mest populære låter i en glitrende produksjon – «Dancing Queen» – med svært høy partyfaktor.

Stor interesse er det for konserten med Ehem og Andrew Strong i Lokstall 1 lørdag kveld. Ehem bobler nesten over av spilleglede og når soul, rythm & bluesbandet står på scenen med Andrew Strong (The Commitments) som vokalist blir det garantert stor stemning.

Søndag 15.mars ryddes scenen i Teatersalen for Heidi Ruud Ellingsen og LKAB Big Band. Dette blir en fantastisk konsert med fengende rytmer og lokale stjerner. Konserten blir det også mulig å få med seg mandag kveld.

Sent mandag kveld blir det konsert med tittelen «Bobines Melodies». Dette er en kritikerrost fransk produksjon. Den franske anerkjente jazztrioen L Effet Vapeur Trio står for poetisk og magisk musikk samt morsomme og ettertenksomme tegnefilmer i en og samme konsert.

Tirsdag 17.mars feirer Narvik Korforening 80-års jubileum. Det gjør de sammen med Ola Bremnes i Lokstall 1. Her får du servert «Mi pia, din gutt», «Birds» og «Kjære kvinne» blant flere perler framført av en velkjent sanger med et dyktig kor i ryggen.
Tirsdag kveld ankommer også festivalskipet MS Nordlys. Hurtigruteskipet blir liggende ved kai i Narvik havn til søndag 23.mars. Allerede første kveld ønsker kapteinen velkommen om bord til konsert med «Oofotr». Vi får aldri nok av den herlige blandingen av world music, etno, ambient og folkemusikk som Kjersti Stubø, Jørn Øien og Ernst-Wiggo Sandbakk så vakkert framfører.

Article image

Onsdag 18.mars blir det konsert med Kristin Asbjørnsen. Hun har i en årrekke høstet overveldende respons for sin særegne sang og for sine personlige sanger. Musikken er stillferdig, sår og vakker; både naken og drømmende. Dette blir en vakker kveld med sterke opplevelser og gåsehud! Konserten holdes i Teatersalen på Folkets Hus. Samme kveld blir det nok en gang liv i Lokstall 1. «Jive Aces» er et av Storbritannias mest populære swing- og jiveband. Høy energi, Jump Jive-musikk og et spektakulært sceneshow er beskrivende stikkord. Tiden skrus tilbake og vi lar swing, jive og boogie woogie herje.

De som ikke vil ha like mye futt og fart kan ta turen til festivalskipet MS Nordlys onsdag kveld. Da blir det konsert med Lars Bremnes & band. Lars er kjent for sin særegne blanding av humor og poesi både i ord og musikk. Han er ofte å høre på radio, bl.a. med melodier som «Å kunne æ skrive» eller «Berg og båre».

Torsdag 19.mars arrangeres nok en flott konsert i Mørkholla på Folkets Hus. Plateselskapet «Bolage» som drives av Narvikguttene Tord Rønning Krogtoft og Håvard Stubø inviterer til fest sammen med noen av norsk og skandinavisk jazz› fremste utøvere: Håvard Stubø Quartet og Chrome Hill. Samme kveld blir det også skikkelig stemning om bord i festivalskipet med «Ska Patrol» fra Tromsø. Dette er et band som blandet ska-musikk og reggae i et forrykende live show som vil få selv den mest håpløse danser til å vrikke seg til rytmene.
Siste helga i Vinterfestuka 2009 starter fredag kveld med en flott konsert i Teatersalen på Folkets Hus. Narvikgutten Kjell Tore Innervik er en glitrende sceneartist som fanger tilhørernes interesse fra første stund. Denne kvelden er det duket for verdenslansering av hans kvarttonemarimba og urfremføring av hans spesialskrevne verk sammen med deler av Tromsø symfoniorkester.

Fredag 20.mars holder Kari Bremnes konsert i Lokstall 1. Hun har fått strålende kritikker for sitt siste album «Ly». Det blir rift om plassene når Kari Bremnes og hennes dyktige musikere står på scenen i det som kommer til å bli en stemningsfull og vakker konsert. Stemning blir det også når Frode Alnæs og Morten Huuse har konsert om bord i festivalskipet. Begge er kjent fra «Dance With A Stranger», men i kveld får vi oppleve dem fra en litt annen musikalsk side. Sammen vil de skape en sjarmerende og utadvendt konsert. Sent fredag kveld blir det også en noe vågal «konsert-happening» i Mørkholla på Folkets. Gå ikke glipp av MiNensemblet som sammen med gjester framfører musikk og tekster som ikke overlater mye til fantasien. Hver sang er et tre minutters drama, en historie med en nokså direkte erotisk tilnærming. Forestillingen har fått det noe underfundige navnet «Bordellmammas visor». Vi sier ikke mer.

Article image

Lørdag 21.mars er siste dag med store konsertbegivenheter i Vinterfestuka 2009.
Tidlig på ettermiddagen blir det konsert med Nordnorsk Ungdomsstorband i Teatersalen på Folkets Hus. Musikeren og komponisten Andreas Håkestad dirigerer selv når ungdomsstorbandet framfører hans eget verk. Vi blir tatt med på en reise gjennom det musikalske universet «Håkeby». Nyskrevet musikk av en ung og spennende kunstner.

Mange har gledet seg til forestillingen med «Hælsikes Kvinnfolk». De tok hovedstaden med storm. Nå står Narvik for tur. Åtte humørfylte damer fra Svolvær imponerer og beviser gang på gang for alle at de så visst kan hamle opp med det beste innen revy i landet. Det hele skjer i Teatersalen på Folkets Hus, lørdag kveld.

Samme kveld blir det dampende stemning i Lokstall 1. Da står «Sonora Cimarron» på scenen. Bandet er betraktet som «The best Salsa Band in Norway» og er uten tvil et band i verdensklasse.

Lørdagskvelden avsluttes med «Hovedøen social club». Du har garantert hørt bandets melodier på radio; «En grønnmalt benk», «Jeg vil ha en blå ballong», «Når kastanjene blomstrer i Bygdøy allé» og «La meg være ung». En gjeng lekne musikere har omskapt og ikledd norske sangskatter cubanske rytmer. Entusiastisk og humørfylt kveld om bord i festivalskipet MS Nordlys.

Article image

En spektakulær eventyrreise

Vårens spektakulære eventyrreise tar i bruk det ypperste av akrobater, skuespillere og animasjon i verdensklasse. Dråpen er en svimlende vakker og spennende forestilling for hele familien – et actionpreget eventyr som utspiller seg dels i Arktis, på Nordpolen og i Venezia.

Dråpen spilles i Narvikhallen tirsdag 17.mars kl. 18.00 og onsdag 18.mars kl. 16.00. Riksteatret samarbeider med det kanadiske Théâtre de la Dame de Coeur, som er verdenskjent for sine Cirque du Soleilforestillinger i stort format.

I «Dråpen» møter du skuespillere, artister, gigantiske dukker og musikere fra hele verden. En jubileumsforestilling som overgår det meste du har sett på en norsk scene! Ta med familie og venner og forbred deg på en fantastisk teateropplevelse. Action, humor, spenning og en utfordring til alle som er opptatt av kloden vår. Kan en tåre fra en isbjørn forandre verden? Havet stiger. Noe er fryktelig galt. Vår fremtid står på spill. En ung gutt får uventet besøk på gutterommet. Polarjenta Aki ber om hjelp. Sammen legger de ut på en reise for å slåss mot verdens ondeste mann, McFriendly.

Dråpen er historien om hvordan hver enkelt av oss kan gjøre en forskjell og investere i en bedre fremtid for alle. Skal vi redde verden, må vi tenke annerledes, begynne med oss selv. Men først og fremst er det gnistrende, halsbrekkende og spennende underholdning.

Med Asgeir Borgemoen, Marius Næss, Maria Sand Gustavson, Tobias Avlund Heiberg, Bo Anders Sundstedt, Christine Stoesen, Elon Höglund, Gisle Henriet, Jinny Jacinto, Krin Haglund, Florent Lestage, Danica Gagnon-Plamodon. Musikere: Marianne Halmrast, Sverre Giørvad, Erik Håkon Halvorsen m.fl i samarbeid med
Musikk i Finnmark.