Hjem » Stavanger »  Vinterens kinotilbud

Vinterens kinotilbud

Få ting er bedre en kald vinterkveld enn å sette seg godt til rette i en varm kinosal for å se en god film. Og SF Kino i Stavanger og Sandnes kan friste med et innholdsrikt program denne vinteren!

De siste årene har julen seilt opp som den uken i året med høyest besøkstall på norske kinoer. Og tar man en titt på årets juleprogram er det ingen grunn til å tro at kinoene i Stavanger og Sandnes blir mindre besøkt denne julen. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og tilbyr alltid et variert kinoprogram med noe for aldersgrupper. Til sammen kan de to kinoene skilte med hele 17 saler med 2251 seter. Kinoen på Sølvberget er landets fjerde største og har nå ti moderne saler. Her finner du dessuten både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her kan du med andre ord nyte vinterens kinoprogram med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort! Vi har plukket ut noen tips til hva du kan få med deg i kinomørket denne vinteren. Du finner en rekke spennende premierer, så det er ingen grunn til å ta flere turer på kino i tiden fremover.

Paddington 2
Forventet premiere: 08.12.2017
I oppfølgeren har Paddington flyttet inn hos familien Brown i London. Alle elsker den sjarmerende lille bjørnen som både sprer glede og marmelade hvor enn han går. Da Paddington leter etter den perfekte presangen til sin tante Lucys hundreårsdag finner han en bok i Herr Grubers butikk. For å få råd til å kjøpe boken må Paddington begynne å jobbe. Men plutselig blir boken stjålet! Nå er det opp til Paddington og familien Brown å avsløre tyven.

Star Wars: The Last Jedi
Forventet premiere: 13.12.2017
Heltene fra The Force Awakens forenes med de galaktiske legendene i et episk eventyr som åpner eldgamle mysterier om Kraften, og avdekker sjokkerende overraskelser fra fortiden. I rollene møter vi Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong›o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Laura Dern og Benicio Del Toro. Star Wars: The Last Jedi er skrevet og regissert av Rian Johnson.

Happy End
Forventet premiere: 22.12.2017
Happy End er en iskald satire fra AMOUR-regissør Michael Haneke. En spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningekrisen som bakteppe. Østerrikske Michael Haneke er mest kjent for sine gullpalmevinnere DET HVITE BÅNDET fra 2009 og AMOUR fra 2012. I HAPPY END møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere - Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den.

Den 12. mann
Forventet premiere: 25.12.2017
Troms 1943. Tolv sabotører på en fiskeskøyte overraskes av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Skutt i foten, gjennomvåt flykter Jan Baalsrud ut i den nådeløse, nordnorske vinteren med Gestapo i hælene - helt uvitende om at hans ukuelige vilje til å overleve snart vil gjøre ham til et symbol for den norske motstandsbevegelsen. Et symbol menneskene han møter er villige til å dø for.

Ferdinand
Forventet premiere: 25.12.2017
Ferdinand, tyren med det store hjertet som heller vil lukte på blomstene enn å sloss med de andre oksene blir ved en feil oppfattet som et stort og farlig dyr og tatt til fange for å delta på tyrefekting. Fast bestemt på å vende hjem og tilbake til familien, begir han seg ut på et fantastisk eventyr sammen med en flokk med herlige nye venner. Noen av stemmene i filmen er David Tennant, Anthony Anderson, Bobby Cannavale og Kate McKinnon.

The Party
Forventet premiere: 25.12.2017
«The Party av Sally Potter handler om en sammenkomst hos en politiker som tar en uventet utvikling når hennes mann kommer med to avsløringer. Filmen er som et oppgjør mellom liberale, venstreorienterte mennesker som får sine politiske overbevisninger satt på prøve. Sally Potter er kjent for Orlando og har bl.a. fått med seg Patricia Clarkson, Kristin Scott Thomas og Emily Mortimer.» (Filmpolitiets før-omtale fra Berlin).

Insidious: The Last Key
Forventet premiere: 05.01.2018
Den fjerde filmen i den skremmende Insidious-serien. Mediumet Elise Rainier står ovenfor sitt mest skremmende oppdrag noensinne når hun kalles inn til å rense et hus for onde ånder. Huset viser seg nemlig å være hennes eget barndomshjem, og noe grufullt har ventet på henne i skyggene der siden hun var liten. «Insidious: The Last Key» er den fjerde filmen i den skremmende Insidious-serien.

Rett Vest
Forventet premiere: 05.01.2018
RETT VEST omhandler vikarlæreren Kasper, som mister jobben samme dag som hans transseksuelle far Georg Margrethe får et mentalt sammenbrudd. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over fjellet til øya Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting. RETT VEST er en varm og morsom feelgoodfilm om alt det vakre som kan komme ut av sorgen.

Wonder Wheel
Forventet premiere: 12.01.2018
Woody Allens nye film befinner vi oss på Coney Island i 1950-tallets New York. Historien sees gjennom øynene til en ung badevakt, spilt av Justin Timberlake. Han forteller oss en historie om en middelaldrende karuselloperatør og hans kone som strever med å få endene til å møtes. En dag returnerer den fortapte datteren deres og selvsagt - siden det er en film av Woody Allen - oppstår flere mellommenneskelige komplikasjoner.

Darkest Hour
Forventet premiere: 12.01.2018
Gary Oldman spiller Winston Churchill i dette kritikerroste dramaet. Da det virket som om den mørkeste timen var kommet, tok én mann alt ansvaret på sine skuldre. Under andre verdenskrig sto Winston Churchill steilt imot den tyske invasjonen, til tross for stor motstand fra sine egne rekker. Se Gary Oldman i en av sine største rolleprestasjoner. Filmen er regissert av Joe Wright og i andre roller finner vi bl.a. Lily James og Ben Mendelsohn.

Jumanji: Welcome to the jungle
Forventet premiere: 12.01.2018
Fire ungdommer finner et gammelt videospill kalt Jumanji i en kjeller, og bestemmer seg for å teste det. Men det de ikke vet er at Jumanji transporterer alle spillere rett inn i handlingen - et eksotisk, men høyst farlig jungeleventyr. Der inne tar de formen til avatarene de har valgt. Kappløpet med tiden har begynt, for når de slipper opp for liv er det ingen vei ut igjen. En av tidenes største familiefilmer er nå tilbake i ny drakt.

The Greatest Showman
Forventet premiere: 12.01.2018
Hugh Jackman spiller hovedrollen i den nye filmen THE GREATEST SHOWMAN der vi får følge den amerikanske visjonæren P.T Barnum, som fra ingenting lykkes i å skape et spektakulært sirkus som fascinerte mennesker rundt om i hele verden. I rollene ser vi også Oscarnominerte Michelle Williams, Rebecca Ferguson og Zac Efron. The Great Showman» er regissert av filmskaperen Michael Gracey, med sanger av Oscar-vinnerne Benj Pasek og Justin Paul.

Downsizing
Forventet premiere: 19.01.2018
Downsizing er en dramakomedie med Matt Damon, laget av Alexander Payne (Sideways, The Descendants) som er tilbake med en absurd dramakomedie om en mann som finner ut at livet hans vil bli mye bedre hvis han bare krymper seg selv. Men miniatyrtilværelsen skal vise seg å by på helt nye sett med problemer. Denne Hollywood-filmen, med Matt Damon, Kristen Wiig og Christoph Waltz i hovedrollene, er delvis spilt inn i Norge.

Pitch Perfect 3
Forventet premiere: 19.01.2018
Pitch Perfect-jentene er tilbake! Jentene i a capella-gruppen Bellas er spredt for alle vinder etter college. Men da sjansen til å opptre sammen igjen melder seg, samles Becca, Fat Amy og resten av gjengen til et siste show. Gjør deg klar for tredje runde med de populære sangfuglene.

Per Fugelli - Siste akt
Forventet premiere: 26.01.2018
Erik Poppes personlige portrett av Per Fugelli er sterkt og livsbejaende. Samfunnet var hans pasient, hele landet hans skrivebord, og mediene hans konsultasjonsrom. Som vår kollektive fastlege har han snakket i store, vakre bokstaver, og gjerne i krigstyper, om helsa vår. Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, tankevekkende og humoristisk portrett.

Maze Runner: Dødskuren
Norgespremiere: 09.02.2018
I finalen til Maze Runner-sagaen leder Thomas (DYLAN O‘BRIAN) gruppen av rømte lysningsboere på sitt farligste oppdrag til nå. For å redde sine venner må de bryte seg inn i «Last City», en OND-kontrollert labyrint som kan vise seg å være den dødeligste labyrinten av alle. De som kommer levende ut, får svar på alle spørsmålene lysningsboerne har hatt siden de først kom i labyrinten ...

Fifty Shades Freed
Forventet premiere: 09.02.2018
Tredje og avsluttende kapittel om Anastasia og Christian. Etter et storslagent bryllup, lever Anastasia og Christian en drømmetilværelse som ektefolk full av erotikk og luksus. Men mørke krefter truer. Noen er ute etter å hevne seg på Christian, og Anastasia må forsøke å finne ut av sannheten før de drives fra hverandre. Den tredje filmen i Fifty Shades-serien, basert på E. L. James› bestselgende bøker.

The Shape of Water
Forventet premiere: 16.02.2018
The Shape of Water er en romantisk fantasy-drama. Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen. Guillermo Del Toro leverer et særegent romantisk fantasy-drama.

Tekst: IN magasinet | Foto: www.filmweb.no
 

Følg IN magasinet på Facebook