Hjem » Oslo » Mat & drikke »  Velkommen til Vippa!

Velkommen til Vippa!

I Skur 40, lengst ute på Vippetangen, ligger mat-, kultur- og læringssenteret Vippa. På bare få år er stedet blitt svært så populært. Sommer som vinter. 

På Vippa, startet av Heidi Bjerkan og byLarm-gründer Erlend Mogård Larsen, er det mat som først og fremst er i fokus. Kortreist mat.
– Vi er ikke 100 % økologiske, men er likevel bevisste på at alle råvarer skal være produsert lokalt. Vår drivkraft er å påvirke enda flere mennesker i en bærekraftig og sosialt inkluderende retning, forteller daglig leder Kaja Skovborg-Hansen.

Vippa består til enhver tid av ti små matboder. Alle er på ett års-kontrakter og et mangfold av kulturer er representert. Her finnes sveler, meksikansk taco, eritreisk mat og syriske shawarmas – for å nevne noe. Maten kan man nyte på et hvilket som helst bord inne i lokalet. Masse gøy å drikke er det også. Plastbestikk og papp er bannlyst og alle bodene har felles oppvask. 
– Vi ser på Vippa som en slags levende organisme og tanken er at oppholdet her skal være et slags springbrett mot noe større. Vi har stor pågang av interessenter og ønsker at så mange som mulig skal få muligheten til å følge sin drøm. Drømmer heier vi på.

Ekte chili og greske julekaker

– Vi har lav terskel, men stiller høye krav til miljøprofil og bruk av råvarer. Og det fungerer. Bare prøv tacosausen til karen der borte! Den er supergod og laget av chili dyrket på Bergsmyrene gård på Hurum. Alt matavfall blir dessuten kompostert. Jorden skal vi bruke til å lage en hage på taket her.

Enn så lenge er det vinter – uten at det har lagt noen demper på verken antall besøkende eller planlagte arrangementer. 
– Førjulstiden skal markeres også her. Vi skal tenne julegran, så klart, men også lære dem som vil å lage syriske kaker. Et bakekurs i greske julekaker skal vi også ha. Det er bare å melde seg på. Her blir det en romslig og varm jul, avslutter Kaja.

Fakta Vippa

Adresse: Akershusstranda 25, 0150 Oslo
Web: www.vippa.no
Facebook: www.facebook.com/vippaoslo
Instagram: www.instagram.com/vippaoslo
Åpningstider: Torsdag - Søndag 12:00 - 21:00 (12:00 - 20:00)

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Geir Smevik
 

Følg IN magasinet på Facebook