Hjem » Sandnes »  Velkommen til Slettvoll, velkommen hjem!

Velkommen til Slettvoll, velkommen hjem!

Når det gjelder interiør er Slettvoll en av mine absolutte favoritter. Hver gang jeg besøker denne butikken forbanner jeg meg selv for at jeg har valgt å bo i en liten byleilighet – og ikke et stort hus på landet.

Plassmangel blir nemlig et akutt problem når fristelsene er så mange som hos Slettvoll. Mer enn noen annen norsk møbelprodusent har denne lille bedriften fra Sunnmøre klart å skape seg et navn – også utenfor Norges grenser. Stilen kan betegnes som en utsøkt blanding av skandinavisk eleganse og italiensk finesse. Disse elementene, kombinert med et ufravikelig krav til høy kvalitet, har gjort Slettvoll godt rustet i møtet med utenlandsk konkurranse.

Fra Stranda til kontinentet

Slettvoll ble grunnlagt av Hans Slettvoll, født i 1919 på en liten husmannsplass på Stranda i Sunnmøre. Han var odelsgutt, men utviklet tidlig andre interesser enn gårdsarbeid. Da han var i 20-årene fikk han jobb ved P. I. Langlos møbelfabrikk, hvor han lærte trekking, stopping og treforming. Med årene fikk han også innsyn i hvordan den lille bedriften ble organisert. Allerede som barn hadde Hans Slettvoll beundret mennesker med evner til å skape noe nytt, og drømmen hans var derfor hele tiden å starte for seg selv. I 1951 forlot han derfor trygge P. I. Langlo til fordel for en mer usikker tilværelse som gründer. Grunnpilaren i firmaet var manilamøbler. De første årene laget han riktignok mest småartikler; handlekurver, babykurver, dukkevogner og teppebankere. Kona Bergit, som han hadde giftet seg med noen år tidligere, var også aktiv i produksjonen. Hun hadde ansvar for systuen. Snart fikk paret to døtre, Anne-Lise og Torill. Også de lærte seg tidlig å håndtere både saks, symaskin, hammer og tang. Bedriften vokste jevnt og trutt, og tidlig på 80-tallet var Slettvoll en av Skandinavias ledende produsenter av manilamøbler. På dette tidspunkt hadde også Torill Slettvoll bestemt seg for å følge i farens fotspor. Hun hadde klare ambisjoner. Torills visjon var å skape en møbelbedrift på høyde med de beste i verden. Slettvoll skulle passe like godt i Paris og New York som i Oslo. I dag er ikke dette bare en visjon – det er en kjensgjerning.

Kvalitet, skjønnhet og komfort

Alt ved Slettvoll er gjennomført og elegant – fra de utsøkte møblene, til kataloger og egen nettside. Navnet Slettvoll oser av kvalitet, komfort, finesse og særegen design. Ideen er å forene kvalitet og skjønnhet. 
Stoppmøblene fremstilles fremdeles i bedriftens fabrikk på Stranda i Sunnmøre, hvor dyktige håndverkere skreddersyr hvert enkelt produkt etter kundenes egne ønsker. Brorparten av alt salg gjøres på bestilling. 
Man kan velge mellom utallige tekstiler og farger, samt den tresorten man selv foretrekker. Dette gjør hvert møbel til noe unikt, spesielt tilpasset den enkelte kunde. 
Bedriften er i stadig utvikling. Det jobbes kontinuerlig med nye kolleksjoner, og målet er hele tiden å ligge i front. En av høstens nyvinninger er sofaen Leopold; ekstra romslig og ekstra komfortabel. For øvrig er Slettvoll langt mer enn bare møbler. Det er en livsstil; tepper, lamper, pledd, puter og interiørvarer, alt satt sammen i en helhetlig kolleksjon. Dette sørger også for at de av oss som ikke har plass til en hel sofagruppe likevel kan sette et Slettvoll-preg på hjemmet vårt.

Et faglig dyktig team

Men nå er det en gang slik, at godt salg ikke bare er avhengig av et innbydende vareutvalg. Personalet er minst like viktig. Når man skal investere i nye møbler trenger de fleste kyndig hjelp – ikke bare et vennlig smil. Kall meg gjerne vrang, men inkompetent personale har fått meg til å forlate til dels profilerte utsalg i dyp frustrasjon. 
Nettopp her ligger en av Slettvoll i Stavangers fremste styrker. Få andre butikker kan skryte av et så faglig dyktig team. Gjengen er engasjert, tegner forslag til innredning av så vel ute- som inneplass og ved behov foretar de gjerne hjemmebesøk.
På den måten blir de også bedre kjent med kundene sine, og kan lettere se hva som passer sammen med allerede eksisterende inventar. De gjør også styling om det er ønskelig. Med årene er interiørbiten blitt en stadig mer betydelig del av bedriften. 
Noen snobbefaktor finnes ikke. Dette til tross for at Slettvoll er et nokså eksklusivt design. Her behandles alle likt – enten de skal ha et nytt møblement eller en interiørvare. Å være engasjert i jobben handler også om å være jordnær. 
– Vi er oppriktig stolte av å jobbe for Slettvoll. Et besøk her skal være en opplevelse, og det føler jeg vi er i stand til å skape, bekrefter Petter Nordbø hos Slettvoll Stavanger.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Slettvoll

Følg IN magasinet på Facebook