Hjem & fritid »  Veien til å bli fosterhjem

Veien til å bli fosterhjem

Hvert år er det rundt 50 barn og ungdom i Kristiansandsområdet som har behov for fosterhjem. Det er barn og unge som har livet sitt satt på vent, og som håper at flere har det som skal til for å bli fosterforeldre. 

Du er en av de som har vært innom tanken at du ønsker å gjøre en forskjell for noen. Du har kanskje fått mer overskudd etter at barna flyttet ut, du føler på et samfunns-ansvar, eller så har du rett og slett bare mer kjærlighet å gi. Årsakene kan være mange, det som betyr noe er hva du gjør med det.

Fosterhjem.no

Noen har sagt at du bør vurdere å bli fosterhjem, men du er ikke helt sikker. Det er et stort ansvar å ta, og leder til mange nye spørsmål: Hvordan skal jeg klare det? Hva kan jeg forvente? Hva slags fosterhjem blir jeg? Tankene som svirrer får tid til å synke og du gjør et raskt søk på fosterhjem.no. Der står det om noen av de som venter på et fosterhjem akkurat nå. Du ser for deg nærmiljøet ditt og begynner å fundere på hvem disse barna kan være, og hvorfor de trenger et fosterhjem.

Ulike fosterhjem

Det enkle svaret er at det er mange ulike grunner. Noen trenger et sted å bo for en kortere periode i livet, mens andre trenger et nytt, permanent hjem. Det står videre om forskjellen på beredskapshjem og familiehjem og at det er behov for ulike typer fosterhjem - med ulike typer mennesker og familiesammensetninger. Du finner listen over krav og forventninger til fosterforeldre, og kan huke av på alle sammen. Du er et stort skitt nærmere allerede.

Uforpliktende kontakt

Du leser at du må gjennom et opplæringskurs før du kan bli fosterhjem. Det virker omfattende, og du kjenner at du heller mot å utsette det. Må nesten tenke på det litt til. Men så minner du deg selv på hvorfor du er her; du ønsker jo å gjøre en forskjell for noen. Og hvorfor ikke starte prosessen allerede i dag hvis du kan bidra til at ett barn eller ungdom får en enklere og tryggere hverdag? 
Kjenner du deg igjen? Da vil vi gjerne høre fra deg. Fosterhjemstjenesten i Kristiansand kan nås på telefon: 466 17 900 eller e-post: fosterhjemstjenesten.kristiansand@bufetat.no.
Mer informasjon om å bli fosterhjem finner du på fosterhjem.no.

Følg IN magasinet på Facebook